Με τη συνδρομή της Μοσάντ καταφθάνει ο Νετανιάχου στην Αθήνα


Με τη συνδρομή των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών καταφθάνει αύριο στην Αθήνα ο Μπένιαμιν Νετανιάχου, ως ο πρώτος Ισραηλινός πρωθυπουργός που επισκέπτεται τη χώρα μας. Οι υπάλληλοι του ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών απεργούν και αρνήθηκαν να οργανώσουν την επίσκεψη, η οποία έχει ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων στην Ελλάδα: Αφενός για την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης Νετανιάχου στην Παλαιστίνη και αφετέρου για το χρόνο πραγματοποιήσής της –μόλις δυόμιση μήνες μετά τη δολοφονική επίθεση στο Στόλο της Ελευθερίας

Λόγω της απεργίας των υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών, η ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα δεν πρόκειται να βοηθήσει στην επίσκεψη. Ο πρέσβης δεν θα υποδεχτεί τον Πρωθυπουργό στο αεροδρόμιο και ουδείς αξιωματούχος πρόκειται να ασχοληθεί με τον ερχομό του. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση Νετανιάχου αποφάσισε να καλέσει τη Μοσάντ για την οργάνωση του ταξιδιού, προκαλώντας την οργή της επιτροπής εργαζομένων του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι υπάλληλοί του χαρακτήρισαν την ανάμιξη της Μοσάντ «απαράδεκτη προσπάθεια άρσης μίας νόμιμης απεργίας». «Μετά την απεργία των ναυτικών τη δεκαετία του ’50, ουδείς Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε τις υπηρεσίες ασφάλειας για να σπάσει μια απεργία. Προκειμένου να σπάσει μια νόμιμη απεργία, ο Νετανιάχου χρησιμοποιεί μια υπηρεσία η οποία ασχολείται με την ασφάλεια και όχι με την συντονισμό αποστολών στην αλλοδαπή», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Σημειώνεται ότι οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών διαμαρτύρονται για το ύψος των αποδοχών τους και ζητούν την εξίσωση των προνομίων τους με εκείνων της Μοσάντ, της Shin Bet και άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, στη διήμερη επίσκεψή του, αναμένεται να έχει συναντήσεις, πέρα από τον Έλληνα πρωθυπουργό, επίσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και εκπροσώπους των ισραηλιτικών κοινοτήτων στην Ελλάδα, ενώ θα επισκεφθεί και ναυτική βάση.

Η άφιξη του Νετανιάχου λαμβάνει χώρα τρεις εβδομάδες μετά την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Ισραήλ, και «συνιστά περίτρανη απόδειξη των ταχέως αναπτυσσόμενων δεσμών ανάμεσα στις δύο χώρες», όπως αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα Jerusalem Post. «Το ταξίδι δείχνει τον νέο δυναμισμό στις σχέσεις του Ισραήλ με την Ελλάδα», προσθέτει η εφημερίδα. Πληροφορίες εντάσσουν στις επικείμενες συζητήσεις μεταξύ των δύο ηγετών την πιθανότητα συμφωνίας που θα επιτρέπει στα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη να εκπαιδεύονται στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Λόγω της επιδείνωσης των ισραηλινο-τουρκικών σχέσεων, που επιταχύνθηκε μετά την επιχείρηση Cast Lead προ 18 μηνών, η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (IAF) αναζητά άλλα μέρη για να πραγματοποιήσει ασκήσεις (όπως η Ρουμανία, όπου ένα ελικόπτερο της IAF συνετρίβη τον περασμένο μήνα). Μετά τη δολοφονική επίθεση στο Στόλο της Ελευθερίας, στις 31 Μαΐου, η Τουρκία έκλεισε τον εναέριο χώρο της για τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη. Τον Μάιο, η IAF πραγματοποίησε κοινή άσκηση με την ελληνική πολεμική αεροπορία στον ελληνικό εναέριο χώρο, ενώ προ διετίας, περίπου 100 αεροσκάφη της IAF πέταξαν πάνω από την Ελλάδα σε μία εκπαιδευτική αποστολή που εξελήφθη (perceived) ως πρόβα επίθεσης εναντίον του Ιράν. Τέλος, στα μέσα Ιουλίου πραγματοποιήθηκε μεγάλη αεροπορική άσκηση του Ισραήλ στην περιοχή του Αιγαίου εντός του FIR Αθηνών.

Σύμφωνα με τη Jerusalem Post, σε ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν την επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στο Ισραήλ, ένας Ισραηλινός διπλωματικός αξιωματούχος ανέφερε ότι οι Έλληνες – βλέποντας τις ισραηλινο-τουρκικές και αμερικανο-τουρκικές εντάσεις – συνειδητοποιούν πως οι στρατηγικές συμμαχίες στην περιοχή μεταβάλλονται, και η χρονική συγκυρία μπορεί να είναι ευνοϊκή για την προσέγγιση του Ισραήλ, με σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων με την Ουάσιγκτον. Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι, «όταν το Ισραήλ διατηρούσε στρατηγική συμμαχία με την Τουρκία, η Αθήνα εγκατέλειψε κάθε σκέψη σύναψης αντίστοιχης συμμαχίας με το Ισραήλ. Εντούτοις, μετά την δραματική αλλαγή στην κατάσταση με την Άγκυρα, η Αθήνα βλέπει ότι υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες με την Ιερουσαλήμ».

Την ίδια στιγμή στην Τουρκία υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την επίσκεψη του Νετανιάχου στην Αθήνα. Η εφημερίδα Hürriyet αναφέρει ότι στόχος του Ισραήλ είναι «ο ελληνικός εναέριος χώρος», ενώ η εφημερίδα Radikal σημειώνει ότι «σε μια περίοδο, κατά την οποία έχουν χαλάσει οι σχέσεις Ισραήλ – Τουρκίας, εξελίσσονται οι σχέσεις μεταξύ Ισραήλ – Ελλάδας». Επιπλέον, η Radikal, επιβεβαιώνει ότι «στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης στην Αθήνα είναι και το θέμα υπογραφής συμφωνίας για πτήσεις των ισραηλινών αεριωθουμένων στους ελληνικούς αιθέρες».

Η Πρωτοβουλία Συλλογικοτήτων ενάντια στην επίσκεψη Νετανιάχου οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα, 16/08 στις 18:30 στην πλατεία Συντάγματος. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:


Η επίσημη επίσκεψη του εγκληματία πρωθυπουργού του Ισραήλ Νετανιάχου στην Ελλάδα την ερχόμενη Δευτέρα 16/8, αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους για το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Πριν ακόμα προλάβει να στεγνώσει το αίμα των ακτιβιστών του «Στόλου της Ελευθερίας» που δολοφονήθηκαν από το ισραηλινό στρατό κατοχής, η κυβέρνηση Παπανδρέου προχωράει στην αναβάθμιση των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ. Σε μια στιγμή που το Ισραήλ βρίσκεται πιο έκθετο από ποτέ στη διεθνή σκηνή, η Ελλάδα γίνεται η εξαίρεση: η ανταλλαγή επίσημων επισκέψεων των δύο πρωθυπουργών μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική χειρονομία στήριξης στο σιωνιστικό ισραηλινό κράτος.

Στην πραγματικότητα, η ελληνική κυβέρνηση δίνει το πράσινο φως στο Ισραήλ να συνεχίσει τις καθημερινές δολοφονίες Παλαιστινίων, τον απάνθρωπο στραγγαλισμό της Γάζας, τον εποικισμό της Δυτικής Όχθης και της Ιερουσαλήμ, τα βασανιστήρια και τις φυλακίσεις χιλιάδων Παλαιστινίων, την κατοχή εδαφών της Συρίας και του Λιβάνου. Και ταυτόχρονα, με την αναβαθμισμένη ελληνο-ισραηλινή στρατιωτική συνεργασία και το νέο δόγμα στρατηγικής συνεργασίας με το Ισραήλ, η κυβέρνηση βάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα στο κάδρο του διαρκούς πολέμου της Μέσης Ανατολής, με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται.

Καλούμε όλες τις συλλογικότητες, πρωτοβουλίες, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, όλο τον ελληνικό λαό, να αντισταθούν στηρίζοντας έμπρακτα τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

Έξω ο σφαγέας Νετανιάχου.
Να διακοπούν οι σχέσεις με το Ισραηλινό Απαρτχάιντ.
Να αρθεί ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας.
Αλληλεγγύη στην αντίσταση του Παλαιστινιακού Λαού.
http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...