Με αυτή τη νοοτροπία δεν τον σώζει ούτε ο Μουρίνιο!

Με αυτή τη νοοτροπία δεν τον σώζει ούτε ο Μουρίνιο! Photo: Action Images
Kαι τώρα τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους, που ήσαν μια κάποια λύσις; Παραφράζοντας τον Κώστα Καβάφη, ο Ολυμπιακός απαλλάχθηκε από την επιλογή του Λίνεν, η οποία αποδείχτηκε κακή, αλλά όποιος πιστεύει πως ο Γερμανός τεχνικός ήταν η πέτρα του σκανδάλου είναι βαθιά νυχτωμένος.

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ο Εβαλντ Λίνεν κακώς δέχτηκε να πάρει αυτό το τεράστιο στοίχημα, που ξέφευγε από τις χωρίς αμφιβολία σημαντικές δυνατότητές του, χωρίς εγγυήσεις. Προετοίμασε μια άλλη ομάδα από αυτή που τελικά θα είχε στο πρωτάθλημα και κυρίως έπεσε στην παγίδα να θεωρήσει πως με όποιον και να έπαιζε ο Ολυμπιακός καλοκαιριάτικα αρκούσε το όνομα για να προκριθεί.


Ομως, το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι αγωνιστικό, αλλά ζήτημα νοοτροπίας στην ομάδα, η οποία έμαθε να λειτουργεί με αυτόματο πιλότο και ήδη από την απομάκρυνση του Τάκη Λεμονή το 2008 είχαν φανεί τα πρώτα σημάδια αποσύνθεσης. Για τον Ολυμπιακό, που πέρυσι λειτούργησε με τη λογική του «απόψε αυτοσχεδιάζουμε», με παίκτες απείθαρχους και μερικούς ατάλαντους, χωρίς αρχή, μέση και τέλος, χωρίς σχεδιασμό και χωρίς αγωνιστική ταυτότητα, πολύ φοβάμαι πως όποιον προπονητή και να φέρει ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα αποτύχει, αν δεν ξεριζώσει την αρρωστημένη νοοτροπία.

Ακόμα και ο Ζοσέ Μουρίνιο αυτή τη στιγμή θα έβγαινε άχρηστος και δεν θα τον έσωζε ούτε ο Ριέρα, ούτε ο Ρόμενταλ, ούτε ο Ιμπαγάσα, ούτε ακόμα κι άλλες δύο ή τρεις καλές μεταγραφές, αν πρώτα δεν έμπαινε στο τραπέζι ζήτημα ξεκάθαρης αγωνιστικής πολιτικής. Ο κόσμος δεν είναι αγανακτισμένος από τον αποκλεισμό, αλλά από την εικόνα και από την άνευρη αντιμετώπιση του όλου προβλήματος από κάποιους παίκτες. Αυτό ακριβώς που βγήκε και στα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος, στα οποία αυτοί που πάντα θέλουν να πωλούν ελπίδα επιχειρούσαν να δικαιολογήσουν την όλη απάθεια από πλευράς ποδοσφαιριστών στο ότι δεν είχαν συνηθίσει να παίζουν σε τέτοια διαδικασία! Λες και υπογράφεις κανένα συμβόλαιο με την επιτυχία κι έχεις το δικαίωμα ως επαγγελματίας να επιλέγεις πού σου αρέσει να αγωνίζεσαι και πού όχι.

Αυτός ο Ολυμπιακός που απέτυχε στο Τελ Αβίβ οφείλει να παραδειγματίσει στο λιμάνι τους επόμενους! Να μην επαναληφθεί το φαινόμενο στο μέλλον και για να γίνει αυτό οφείλουν οι διοικούντες να διαχειριστούν την επόμενη μέρα με νηφαλιότητα αλλά και κυνικότητα. Κάποιοι πρόσφεραν πολλά και επί χρόνια, αλλά πια είναι για λύπηση. Κάποιοι άλλοι δεν κάνουν για να φοράνε τη φανέλα μιας ομάδας που έχει ο οπαδός της απαιτήσεις που ξεπερνούν την απλή φιλοτιμία! Και κάποιοι άλλοι πιθανόν να κορόιδεψαν κάποιους στο ξεκίνημα, αλλά δεν γίνεται πλέον να μην παρατηρήσει κάθε φίλαθλος την ανυπαρξία τους.

Αν κάποιοι επιχειρήσουν να πείσουν τον κόσμο πως ο Λίνεν έφυγε, άρα όλα θα είναι καλύτερα μόλις έρθει ο Ράμος ή ο Πελεγκρίνι ή ο Βαλβέρδε, καλό θα είναι να κοιτάξουν και τη μύτη τους στον καθρέπτη. Γιατί το πρόβλημα φαινόταν από τα πλέι οφ πως ήταν πολύ πιο σοβαρό. Και έγραφα από τον Μάιο πως χρειαζόταν γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή το οικοδόμημα! Κι όχι απλώς κάποιες τσιμεντοενέσεις!
sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...