Επιστρέφει πάντα δυνατότερος...



Η θλάση στο φιλικό με τη Τζένοα, δύσκολα θα επηρεάσει τον… ατσαλένιο Σισέ, η καριέρα του οποίου έχει σημαδευτεί από δύο σοκαριστικούς τραυματισμούς τους οποίους και ξεπέρασε. Το gazzetta.gr σας υπενθυμίζει το… ιατρικό παρελθόν του Τζιμπρίλ.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ τραυματίστηκε στο φιλικό με την Τζένοα και η θλάση θα τον αφήσει εκτός δράσης για τρεις εβδομάδες, χάνοντας σίγουρα τους δύο πρώτους αγώνες της Σούπερ Λίγκας. Το σίγουρο είναι ότι θα επιστρέψει δυνατότερος, όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν, όταν ξεπέρασε δύο σοβαρότατους τραυματισμούς.

Τραυματισμός - Σοκ!

Το 2004, ο επί χρόνια αγωνιζόμενος στην Οσέρ Τζιμπρίλ Σισέ, έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και μεταγράφηκε στη Λίβερπουλ. Στο «Άνφιλντ» ξεκίνησε πολύ δυναμικά αλλά ποτέ δεν θα ξεχάσει την 30η Οκτωβρίου όταν σε αναμέτρηση κόντρα στη Μπλάκμπερν ο τραυματισμός του σόκαρε το φίλαθλο κοινό! Την ώρα που ο Σισέ διεκδικούσε την μπάλα με τον Μακ Έβελι της Μπκάμπερν, το πόδι του «πιάστηκε» στο χορτάρι και η κόντρα των δύο παικτών είχε ως αποτέλεσμα να συνθλιβεί τόσο η κνήμη όσο και η περόνη του αριστερού του ποδιού. Οι γιατροί έκαναν λόγο για απουσία του από την ενεργό δράση κοντά στα 2 χρόνια αλλά παρόλα αυτά ο… σιδερένιος Σισέ επέστρεψε δριμύτερος τον Απρίλη του 2005, δηλαδή σε διάστημα μόλις 6(!) μηνών. Μάλιστα όπως είχε πει αργότερα ο Γάλλος επιθετικός «αν δεν με είχαν προσέξει τόσο πολύ οι γιατροί της Λίβερπουλ θα μπορούσα και να έχω χάσει και το πόδι μου κάτω από το γόνατο!»

Εφιάλτης και πριν το Μουντιάλ!


Οι ατυχίες όμως δεν σταμάτησαν εκεί για τον Σισέ ο οποίος ετοιμαζόταν να πάρει μέρος στο Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006, καθώς βρισκόταν στην αποστολή των «τρικολόρ» . Στο τελευταίο παιχνίδι της Γαλλίας πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο, στο φιλικό κόντρα στην Κίνα στις 7 Ιουνίου ο Σισέ έζησε και πάλι τον… εφιάλτη της Λίβερπουλ. Ο Ζενγκ Ζι στο 10ο λεπτό άθελά του τον χτύπησε και το πόδι του Σισέ (το δεξί αυτή τη φορά) υπέστη ολικό κάταγμα. Έτσι έχασε και τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τον φίλο και συμπαίκτη του στην Εθνική Γαλλίας να δηλώνει: «Είναι πολύ σκληρό να ακούς τον Τζιμπρίλ να ουρλιάζει από πόνο. Αλλά είναι δυνατός κα θα επιστρέψει.» Πράγματι ο Γάλλος υποβλήθηκε σε άμεση επέμβαση, η Μαρσέιγ τον πίστεψε και τον πήρε από τη Λίβερπουλ και ο άσος του Παναθηναϊκού κατάφερε να ντεμπουτάρει στο «Βελοντρόμ» τέλη Οκτωβρίου του 2006!

Το έχει αποδείξει λοιπόν και στο παρελθόν. Οι τραυματισμοί όσο σκληροί κι αν είναι δεν τον λυγίζουν. Ξέρει να επανέρχεται και μάλιστα ακόμη πιο δυνατός και αποφασισμένος. Το ίδιο θα κάνει και τώρα με τη θλάση που υπέστη να φαντάζει τόσο ανυπόστατη στα μάτια του Τζιμπρίλ που έχει μάθει να ξεπερνά πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...