Πρώτος στόχος ο Βαλβέρδε!

Πρώτος στόχος ο Βαλβέρδε! (Photo: Action Images).
Μέχρι τη Δευτέρα θα έχει γίνει γνωστός ο προπονητής που θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, ύστερα από τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και το «διαζύγιο» με τον Έβαλντ Λίνεν. Πρώτος στόχος αποτελεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε, με τον οποίο θα υπάρξει εντός της ημέρας συνάντηση στη Βαρκελώνη. Στη σχετική λίστα υπάρχουν τα ονόματα του Γκρεγκόριο Μανθάνο, του Μανουέλ Πελεγκρίνι και του Χουάντε Ράμος.


Ραντεβού στη Βαρκελώνη

Δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να σημειωθούν εξελίξεις στην υπόθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο 46χρονος προπονητής θα μεταβεί σήμερα στη Βαρκελώνη, όπου ενδέχεται να συναντηθεί με άνθρωπο του Ολυμπιακού. Στόχος της διοίκησης είναι να κλείσει άμεσα το θέμα προπονητή, αφού δεν επιθυμεί το συγκεκριμένο ζήτημα να γίνει… σίριαλ.

Όπως γράφει η «SportDay», οι Πειραιώτες έχουν προτείνει στον Βαλβέρδε κλειστό διετές με ετήσιες καθαρές απολαβές 1,4 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Ωστόσο, φήμες αναφέρουν ότι ο Ισπανός δεν επιθυμεί συμβόλαιο για πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα, φέρεται να προτιμά μονοετές ή συμβόλαιο για 1+1 χρόνια. Επίσης, έχει ήδη ζητήσει πλήρη ελευθερία στις μεταγραφές! Εκείνο που θέλουν οι διοικούντες - και συγκεκριμένα ο Βαγγέλης Μαρινάκης - είναι να έρθει ένας προπονητής, ο οποίος θα δώσει αγωνιστική ταυτότητα στην ομάδα και θα ελέγχει τα αποδυτήρια.

Στην πρώτη θητεία του Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό, όλοι έλεγαν ότι και στους δύο τομείς ήταν πολύ καλός και θεωρείται σημαντικό το γεγονός ότι γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα. Έτσι, δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής, παρά να γνωρίσει τους νέους παίκτες της ομάδας. Άλλωστε, οι περισσότεροι νεοαποκτηθέντες προέρχονται από την ισπανική αγορά…

Οι άλλοι υποψήφιοι…

Τρία είναι τα ονόματα που ξεχωρίζουν στη λίστα των υποψήφιων προπονητών να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Εκτός του Βαλβέρδε, οι «ερυθρόλευκοι» εξετάζουν τις περιπτώσεις του Χουάντε Ράμος, του Μανουέλ Πελεγκρίνι και του Γκρεγκόριο Μανθάνο. Και οι τρεις είναι σπουδαίοι προπονητές, όμως το κασέ των δύο πρώτων κρίνεται απαγορευτικό αυτή τη στιγμή.

Μάλιστα, ο Ράμος μίλησε στη «SportDay» και τόνισε ότι «δεν ξέρω τίποτα. Δεν έχει επικοινωνήσει κανείς μαζί μου». Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» τον έχουν για τον πάγκο της ομάδας, υπογράμμισε πως «εγώ δεν ξέρω κανέναν πρόεδρο, δεν με πήρε κανένας τηλέφωνο». Ερωτηθείς αν θα επιθυμούσε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, απάντησε ότι «δεν μου αρέσει να μιλάω υποθετικά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κασέ του Ράμος και του Πελεγκρίνι ξεπερνάει τα 3 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά την περίπτωση του Μανθάνο, φαντάζει ως η πιο εφικτή λύση σε σχέση με τους δύο άλλους και το κασέ του ανέρχεται στο 1,8 εκατ. ευρώ ετησίως.

* Δεν προχωράει η περίπτωση του Αρέβαλο όσον αφορά την απόκτηση ενός ανασταλτικού μέσου στον Ολυμπιακό. Έτσι οι Πειραιώτες θα στραφούν σε εναλλακτικές επιλογές. Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται το όνομα του Γουίλιαμ Βενκέρ της Ναντ. Οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν με τη μορφή δανεισμού τον 22χρονο παίκτη, βάζοντας οψιόν αγοράς για το ερχόμενο καλοκαίρι. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι στα υπ’ όψιν των διοικούντων παραμένει πάντα η περίπτωση του Αλέξανδρου Τζιόλη.

* Οσον αφορά το θέμα του Τάσου Παπάζογλου μετά τις χθεσινές εξελίξεις αυτό θα τελειώσει (θετικά ή αρνητικά) την Τετάρτη. Είχε προγραμματιστεί μία συνάντηση για χθες, η οποία για ευνόητους λόγους δεν έγινε.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης
sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...