Οι πλημμύρες φεύγουν, η απελπισία αναδύεται


Όσο τα νερά των πλημμυρών στο Πακιστάν υποχωρούν, αποκαλύπτεται το μέγεθος της ένδειας για τους εκατομμύρια ανθρώπους που αναγκάστηκαν να διαφύγουν από τα χωριά, ενώ ο ΟΗΕ απηύθυνε επείγουσα έκκληση για κεφάλαια ύψους 460 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μολονότι οι συναγερμοί για τις πλημμύρες εξακολουθούν να ισχύουν ως αύριο, Παρασκευή, σε ορισμένες περιοχές του Σιντ και του Πεντζάμπ, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι βροχές θα είναι πλέον σποραδικές.

Η προσοχή στρέφεται τώρα στους περίπου 14 εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν πληγεί σε διαφορετικούς βαθμούς, σύμφωνα με την κυβέρνηση, από τις χειρότερες πλημμύρες που έχει γνωρίσει η χώρα εδώ και 80 χρόνια.

Πολλοί εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, μερικοί έστησαν αυτοσχέδιους καταυλισμούς, άλλοι δεν έχουν τρόφιμα. Ο ΟΗΕ απηύθυνε χθες, Τετάρτη, έκκληση για κεφάλαια ύψους 460 εκατομμυρίων δολαρίων για να προσφέρει επείγουσα αρωγή στα θύματα, κυρίως στα έξι εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν ανάγκη άμεσης ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Η ανταπόκριση της διεθνούς κοινότητας ήταν ως τώρα ενθαρρυντική. Είναι σημαντικό να συνεχιστεί» δήλωσε ο επικεφαλής του Συντονιστικού Γραφείου του ΟΗΕ για τις Ανθρωπιστικές Υποθέσεις OCHA Τζον Χολμς, απευθύνοντας την έκκληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...