Μαθητική Ανεξάρτητη Κίνηση (ΜΑΚΙ)

Δελτίο Τύπου

Τις προηγούμενες ημέρες γίναμε δέκτες μιας ακόμη δήλωσης της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σχετικά με τις επερχόμενες αλλαγές στα σχολεία. Για ακόμη μία φορά η κα. Διαμαντοπούλου επικεντρώθηκε σε νούμερα και αριθμούς αγνοώντας την ουσία. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες 6 στους 10 μαθητές εξαντλούν το όριο των απουσιών τους επειδή δεν βρίσκουν ενδιαφέρον το σχολικό περιβάλλον και παρ’ όλα αυτά η μέριμνα της πολιτικής ηγεσίας συνεχίζει να εξαντλείται στην επιβολή αριθμητικών κανονισμών και προαποφασισμένων αλλαγών.

Πρέπει επιτέλους το Υπουργείο Παιδείας να σταματήσει να είναι άλλος ένας αναποτελεσματικός κρατικός μηχανισμός και να αρχίσει να παράγει ουσιαστική εκπαιδευτική πολιτική για τη μόρφωση μας. Στο ίδιο κλίμα και οι ανακοινώσεις της Υπουργού με κορυφαία την «εύηχη» και δημοφιλή εξαγγελία για την μείωση της ύλης των μαθημάτων.


Ως Μαθητική Ανεξάρτητη Κίνηση θεωρούμε αναγκαία την ποσοτική μείωση της διδακτέας ύλης ωστόσο κάτι τέτοιο θα είναι άστοχη κίνηση σε περίπτωση που δεν συνοδευτεί με την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης γνώσης και των σχολικών υποδομών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...