Στα χέρια του Πούτιν


Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη λήψη εκτάκτων μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο πύρινος όλεθρος, που σαρώνει τη χώρα την τελευταία εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως σκοπεύει μέχρι τη Δευτέρα να υποβάλει σχέδιο αναβάθμισης του πυροσβεστικού εξοπλισμού, καθώς και προτάσεις για την καλύτερη πρόληψη εναντίον των πυρκαγιών, όπως η αύξηση του αριθμού των πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι της Μόσχας ξύπνησαν σήμερα ακόμα μια φορά σε μια πόλη πνιγμένη στους καπνούς από τις φωτιές στις γύρω περιοχές. Δεκάδες νέα μέτωπα πυρκαγιάς ξέσπασαν λόγω της ξηρασίας και των υψηλών θερμοκρασιών, που αγγίζουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Μέχρι τώρα, 50 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, εκατοντάδες τραυματίστηκαν και χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Εμπάργκο στις εξαγωγές σιτηρών

Με το ένα πέμπτο περίπου των σιτοβολώνων της Ρωσίας να έχουν γίνει στάχτη από τις φωτιές, ο κλάδος των σιτηρών στη χώρα έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι, εξαιτίας των πυρκαγιών και του καύσωνα, που έχουν προκαλέσει μείωση της σοδειάς (υπολογίζεται ότι φέτος θα είναι περίπου 70 τόνοι από τους 90 που είναι συνήθως), είναι «απαραίτητη» η επιβολή εμπάργκο στις εξαγωγές σιταριού και των παραγώγων του.

Όπως είναι γνωστό, η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη εξαγωγός χώρα σιτηρών στον κόσμο. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η τιμή του σιταριού διεθνώς, και ειδικά στις ΗΠΑ, θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και ίσως να αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...