“Κ.Κ.Ε, το κόμμα σου λαέ”: Μαζικές απολύσεις στην Τυποεκδοτική Α.Ε.

Πως πήγαινε το σύνθημα; “Κ.Κ.Ε, το κόμμα σου λαέ”; Κάπως έτσι τέλος πάντων πήγαινε. Για άλλη μια φορά, ασχέτως με τα συνθήματα, φάνηκε ότι το Κ.Κ.Ε είναι ένα απόλυτα δεξιό και καπιταλιστικό κόμμα που πλέον έχει απωλέσει την όποια επαναστατικότητα μπορεί να υπήρξε ποτέ μέσα του, εκτός και αν αυτή χρησιμεύει για να γίνεται δεκανίκι του συστήματος. Διαβάζουμε λοιπόν ότι η “Τυποεκδοτική Α.Ε.”, του Κ.Κ.Ε., προχωράει σε μαζικές απολύσεις υπαλλήλων ακολουθώντας το ρητό Βουλγαράκη που λέει ότι οτιδήποτε είναι νόμιμο είναι και ηθικό. Απολύθηκαν λοιπόν 20 εργαζόμενοι για αρχή τον Ιούλιο και θα συνεχίσουν οι μαζικές απολύσεις μέχρι τον Οκτώμβρη. Φυσικά το πανταχού παρόν και τα πάντα πληρών ΠΑ.ΜΕ δεν έχει τολμήσει να κάνει ούτε καν μια συμβολική κινητοποίηση για τα μάτια του κόσμου. Όμως όταν οι Σομαλοί επιτίθονταν σε μαγαζιά του κέντρου το Κ.Κ.Ε έσπευσε να υπερασπιστεί τους Σομαλούς. Να θυμίσουμε το περιστατικό που το Κ.Κ.Ε υπερασπιζόταν τους Σομαλούς εγκληματίες έναντι των Ελλήνων εργατών πρώτα:



Ας δούμε και το δημοσίευμα σχετικά με τις μαζικές απολύσεις στην “Τυποεκδοτική Α.Ε.”

ΚΥΡΙΑΚΗ, 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010, Μαζικές Απολύσεις στη Τυποεκδοτική

“Οι απολύσεις στη Τυποεκδοτική ξεκίνησαν από τα τέλη Ιουλίου. Απολύθηκαν περίπου 20 εργαζόμενοι ως πρώτη δόση τον Ιούλη. Θα απολύονται 20 εργαζόμενοι το μήνα μέχρι και τον Οκτώβρη. Οι αποζημιώσεις δίνονται κανονικά. Απολύονται και μέλη και μη μέλη του κόμματος καθώς και οικονομικοί και πολιτικοί μετανάστες. Η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου και η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων Γιατί δεν βγάζει ανακοίνωση; Γιατί δεν πάνε με το ΠΑΜΕ να διαμαρτυρηθούν έξω από την τυποεκδοτική; (όπως κάνουν σε όσες επιχειρήσεις απολύουν εργαζόμενους) Κίνημα Τυπογράφων, Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...