"ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ"

Η θεατρική παράσταση "ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ" παρουσιάζεται την Παρασκεύη 20 Αυγούστου 2010 στο Θέατρο Αττικού Άλσους στις 21.00, είσοδος από οδό Καρπενησιώτη, Αττικό Άλσος-Αθήνα.

Είσοδος ελεύθερη


Σ' έναν τόπο προσφάτως κατακτημένο ή επαναστατημένο, τα λόγια και η πίστη επαναπροσδιορίζονται. Ο άνθρωπος, τώρα, είναι πλήθος. Η αβεβαιότητα της μνήμης. Το σύνθημα του αύριο. ΚΑΤ.Αν οι άνθρωποι είναι χώρες, ο έρωτας είναι πτήση. Ή πτώση. Οι οδηγίες ασφαλείας βρίσκονται στο μπροστινό κάθισμα και το μαύρο κουτί του αεροπλάνου στο βυθό. ΚΑΤ. Όπως στη ζωή, έτσι και στα πρωτοχρονιάτικα πάρτυ, από κάποια στιγμή και μετά ο χρόνος μετράει αντίστροφα. ΤΕΛΟΣ.Πάμε πάλι απ' την αρχή.

Μια τριλογία για την Εξουσία, τον Έρωτα και το Θάνατο.Παίζοντας με τους κώδικες του επινοημένου θεάτρου, μια ομάδα νέων ηθοποιών συνθέτει τρεις διαφορετικές ιστορίες, μισής ώρας η καθεμία, οι οποίες προσπαθούν ν' αγγίξουν ολοκληρωτικά αυτές τις έννοιες στοχεύοντας περισσότερο στο συνειρμό και λιγότερο στη λογική. Σαν αναμνήσεις από κάποιο μέλλον ανησυχητικό, ο Ένας γίνεται Πλήθος, που ψάχνει μιαν αλήθεια, σε καθένα απ' τα τρία.Τελικά κανένα τους δε μιλιέται, με λόγια ξεχωριστά: ιστορίες θανάτου στην εξουσία, παιχνίδια εξουσίας στον έρωτα, φλερτ με το θάνατο.

Σύλληψη - Σκηνοθεσία : Κίρκη Καραλή

Δραματουργία : η ομάδα
Βοηθός σκηνοθέτης : Λητώ Τριανταφυλλίδου
Σκηνικά - κοστούμια : Αγγελική Μάνθου
Φωτισμοί : Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Ηθοποιοί : Σοφία Αντωνίου, Άννυ Βαλουγεώργη, Ελένη Ευθυμίου, Βαλεντίνη Καλπίνη, Αντρέας Κόζης, Ίριδα Μπάμη, Χριστίνα Μπιρμπίλη-Καραλέκα, Θωμαή Ουζούνη, Χρήστος Παληογιάννης, Ηλίας Παπαδόπουλος, Νίκος Πλυτάς, Τάσος Τσουκάλης-Δημητριάδης, Δημήτρης Χατζημιχαηλίδης



(Η παράσταση παρουσιάστηκε ως διπλωματική εργασία σκηνοθεσίας, στο Τμήμα Θέατρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ, στις 30 Ιουνίου 2010, με επόπτρια καθηγήτρια τη Δηώ Καγγελάρη και αρίστευσε από την κριτική επιτροπή των καθηγητών Απόστολο Βέττα, Δηώ Καγγελάρη, Δαμιανό Κωνσταντινίδη.)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...