Τα «φρουτάκια» ωριμάζουν τον Αύγουστο

 

Τον Αύγουστο δεν ωριμάζουν μόνο διάφορα φρούτα στην ελληνική ύπαιθρο , αλλά, καθώς φαίνεται, ωριμάζουν και τα «φρουτάκια» του τζόγου στην Ελληνική Βουλή.

Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να «σπρώξει» από το Θερινό Τμήμα της Βουλής νομοσχέδιο το οποίο θα αφορά τα γνωστά «φρουτάκια» και το διαδικτυακό στοίχημα. Ή άλλως νομοσχέδιο «Όροι και προϋποθέσεις διεξαγωγής τεχνικών ψυχαγωγικών παιχνιδιών, των τυχερών παιχνιδιών περιορισμένου κέρδους και του διαδικτυακού και ιπποδρομιακού στοιχήματος. Εποπτεία και έλεγχος διεξαγωγής τους».

Το νομοσχέδιο αυτό σε κάθε περίπτωση θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να περάσει σε άλλο χρονικό διάστημα, αφενός γιατί εμπλέκονται ποικιλώνυμα συμφέροντα και αφετέρου διότι θα επηρεάσει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας σε βάθος χρόνου.

Μόνο τυχαία δεν ήταν άλλωστε η χθεσινή ανακοίνωση του ΟΠΑΠ με την οποία ο οργανισμός στην ουσία «μας πληροφορούσε» για την … αύξηση του παράνομου τζόγου! Άνοιγε δρόμο!
Μάλιστα τα στοιχεία της πανελλαδικής έρευνας-δημοσκόπησης από την εταιρεία ALCO (που έγινε για λογαριασμό φυσικά του ΟΠΑΠ και ήταν αυτά που επικαλείτο ο οργανισμός), συνηγορούσαν στα επιχειρήματα του (αυτό έλλειπε άλλωστε. Κάθε άλλο αποτέλεσμα της έρευνας- δημοσκόπησης θα ήταν φυσικά παράλογο .Να …αναφερθεί εννοώ!).

Οι πληροφορίες ότι το νομοσχέδιο οδεύει …δεκαπενταυγουστιάτικα για σύντομη δημόσια διαβούλευση , επιβεβαιώνουν το συμπέρασμα ότι κάποιοι βιάζονται να περάσουν το νομοσχέδιο από το Θερινό Τμήμα της Βουλής. Ποιοι βιάζονται και Γιατί άραγε;

Η εξέλιξη αυτή έφερε εσπευσμένα πίσω στα επιτελεία τους όλους τους ενδιαφερόμενους( και είναι αρκετοί ), που θα επιχειρήσουν να επηρεάσουν- με διάφορους ποικιλόμορφους τρόπους- την τελική μορφή του νομοσχεδίου.

Η συνέχεια του Αυγούστου προβλέπεται καυτή. Έρχεται καύσωνας….
http://www.politis-gr.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...