ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΣΕΛΤΖΟΥΚΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ!

Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες της ελληνικής ιστορίας, από την αρχαιότητα μέχρι τις ημέρες μας, σε κάθε υποχώρηση του ελληνισμού και σε κάθε εθνική συμφορά, «πέφτουμε» κατά μία… διαβολική σύμπτωση πάντα πάνω σε κάποιον Εβραίο, από τον «Γεφυραίο» Εφιάλτη μέχρι τον Κίσσινγκερ. Και να που ανακαλύπτουμε συνεχώς κι άλλους.

Διαβάζοντας, λοιπόν, το βιβλίο «Η ιστορία των Τούρκων – 2.000 χρόνια από τον Ειρηνικό ως τη Μεσόγειο», του Γάλλου ιστορικού, συγγραφέα και μέλους του Ινστιτούτου Τουρκικών Μελετών του Πανεπιστημίου του Παρισιού, Jean-Paul Roux, των εκδόσεων «Γκοβόστη», στο κεφάλαιο που αναφέρεται στους Σελτζούκους Τούρκους, το πρώτο τουρκικό φύλο που πάτησε το πόδι του στην Μικρά Ασία και άνοιξε το δρόμο στην κατάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, διαπιστώνουμε ότι ο αρχηγός τους ήταν… Εβραίος:


«Αρχηγός τους ήταν κάποιος Σελτζούκ, γιός του Ντουκάκ, που ήταν στην υπηρεσία ενός Χαζάρου πρίγκιπα. Μερικοί υποστήριζαν πως ήταν εβραίος, επειδή οι τρεις γιοι του είχαν βιβλικά ονόματα –Ισραήλ, Μιχαήλ και Μουζά (Μωυσής). Όλοι συμφωνούμε ότι ο Σελτζούκ υπήρξε ο πρώτος από την οικογένειά του που προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ, πιθανότατα σε προχωρημένη ηλικία, αν και ο επίσημος εξισλαμισμός του δεν ήταν ειλικρινής. Η οικογένεια οφείλει την επιτυχία της στο τρίτο παιδί του Σελτζούκ, τον Αρσλάν-Ισραήλ…».

Τελειώνοντας, ως αφορά τυχόν υποψία για ενδεχόμενη μεροληψία του συγγραφέα, να τονίσουμε ότι ο συγγραφέας είναι μανιωδώς φιλότουρκος, και καθόλου μα καθόλου αντισημίτης, το αντίθετο μάλιστα.

Γ. Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...