Προχωράει το θέμα του γηπέδου στο Βοτανικό


Ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιεί τις ενέργειές του για την προώθηση του θέματος του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, εξέδωσε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίνων, Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο κ. Κακλαμάνης παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα στην Πολιτεία, ώστε να προωθήσει άμεσα τη νέα νομοθετική ρύθμιση για τη Διπλή Ανάπλαση και τον Βοτανικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων:

«Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, παρέλαβε επιστολές από τους κ.κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη, πρόεδρο του Δ.Σ της «ΓΗΠΕΔΟ ΕΛΑΙΩΝΑ Α.Ε» και Μιχάλη Κίτσιο, πρόεδρο του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, τις οποίες και διαβίβασε άμεσα, μαζί με τη γραπτή ανακοίνωση του γραφείου του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Νίκου Κωνσταντόπουλου προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο και την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη.

Ο κ Κακλαμάνης στην γραπτή επιστολή του προς τα δύο μέλη της κυβέρνησης μετέφερε την κοινή επιθυμία του συνόλου της Παναθηναϊκής οικογένειας για την άμεση προώθηση της νέας νομοθετικής ρύθμισης της κας Μπιρμπίλη, για το πρόγραμμα της Διπλής Ανάπλασης των περιοχών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού».

Επιστολή Βωβού στο Χ.Α.Α. για το γήπεδο

Επιστολή στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών έστειλε σήμερα η εταιρεία του Μπάμπη Βωβού, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Αναλυτικά η επιστολή:


«Σε απάντηση του από 04.08.2010 υπ’ αρ.πρωτ.22005 εγγράφου που μας αποστείλατε, σας γνωρίζομε τα εξής:

Στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε την παρελθούσα Δευτέρα συνάντηση υπό τον κ. Θ. Πάγκαλο, παρούσης και της Υπουργού ΠΕΚΑ κας Τ. Μπιρμπίλη, με θέμα την προώθηση του προγράμματος της διπλής ανάπλασης των περιοχών της Λ. Αλεξάνδρας και του Βοτανικού, στην οποία συμμετείχαμε εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων και συγκεκριμένα: ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνης, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Ν. Κωνσταντόπουλος, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού κ. Μ. Κίτσιος και ο εκπρόσωπος της εταιρίας μας κ. Μπ. Βωβός. Αντηλλάγησαν απόψεις, χωρίς όμως τελικώς να ληφθεί απόφαση.

Την παρελθούσα Τρίτη υπεβάλαμε προς τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνη έγγραφο, με το οποίο απεδέχθημεν να υπογράψουμε με το Δήμο Αθηναίων τις ακόλουθες συμβάσεις:

1. Σύμβαση παραχώρησης χρήσης χιλίων οκτακοσίων (1.800) θέσεων στάθμευσης του εμπορικού κέντρου έναντι χαμηλού οικονομικού αντιτίμου για κάθε οπαδό, το οποίο θα προσδιοριστεί από τα συμβαλλόμενα μέρη. Στη σύμβαση αυτή θα πρέπει επίσης να προβλέπεται συγκεκριμένος αριθμός αθλητικών και μόνο εκδηλώσεων, για τις οποίες θα ισχύει η παραχώρηση αυτή.

2. Μεταβίβαση προς το Δήμο Αθηναίων, άνευ ανταλλάγματος, οριζόντιας ή οριζόντιων ιδιοκτησιών του εμπορικού κέντρου, εμπορικών χρήσεων, συνολικής επιφάνειας 3.000 μ2, προσμετρούμενης στον συντελεστή δόμησης 1,2.

3. Σύμβαση εργολαβίας (ως δωρεά προς το Δήμο Αθηναίων) για την κατασκευή από την εταιρία μας, δαπάναις της, του Αθλητικού Κέντρου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, με πλαφόν συνολικής δαπάνης κατασκευής (συμπεριλαμβανομένης κάθε δαπάνης, όπως π.χ. ΦΠΑ, μισθών, ΤΣΜΕΔΕ, ΙΚΑ κλπ) που δεν θα υπερβαίνει το ποσό των δεκατριών εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων (13.500.000) ευρώ.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω εξέλιξη επί του θέματος, θα ενημερώσουμε άμεσα το επενδυτικό κοινό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...