Το... παιδί του Πειραιά!

Το... παιδί του Πειραιά!
Από τον Σάντορ Κόκσιτς της δεκαετίας του 50', τον «δάσκαλο» Μάρτον Μπούκοβι, ο οποίος άφησε εποχή στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, τον κορυφαίο Λάγιος Ντέταρι που επίσης χάρισε εντυπωσιακές στιγμές στους φίλους των Πειραιωτών, το επόμενο ποδοσφαιρικό... best next thing των Μαγυάρων έμελλε να ντυθεί στα «ερυθρόλευκα» με... εντυπωσιακό τρόπο.
Το gazzetta.gr ακτινογραφεί το προφίλ του νέου άσου του Ολυμπιακού, Κρίστιαν Νέμεθ που σύμφωνα με τους Ούγγρους είναι το νέο «χρυσό» αγόρι της Μαγυάρικης σχολής και θα κάνει πράγματα και...ποδοσφαιρικά θαύματα στο μέλλον.

Το παιδί-θαύμα των Ούγγρων!

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού γεννήθηκε 5 Ιανουαρίου του 1989 και τα... ποδοσφαιρικά βάσανα ξεκίνησαν από νωρίς, καθώς μόλις στα 17 του και συγεκριμένα τη σεζόν 2005-2006 πήρε φανέλα βασικού στην ΜΤΚ της πατρίδας του και λίγο έλειψε να την στέψει πρωταθλήτρια την πρώτη του σεζόν στην ομάδα.
Στον ουγγρικό σύλλογο ο Νέμεθ έμεινε για 2 χρόνια, όπου πέτυχε 14 τέρματα σε 37 παιχνίδια πρωταθλήματος και το καλοκαίρι ου 2007 μία μεγάλη... περιπέτεια ξεκινούσε.
Είχε «μπει» στο μάτι του τότε τεχνικού της Λίβερπουλ, Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος τον θαύμασε σε αρκετά ματς του ουγγρικού πρωταθλήματος και εισηγήθηκε την απόκτηση του από τους «Reds».

Τον λάτρεψαν οι οπαδοί


Ο Νέμεθ υπέγραψε για τρία χρόνια συμβόλαιο με τον σύλλογο του Άνφιλντ και εκείνο τον καιρό στην επίσημη ιστοσελίδα των «κόκκινων» γραφόταν ότι η Λίβερπουλ απέκτησε τον πιο ταλαντούχο παίκτη της Ουγγαρίας.
Βεβαίως, ήταν μόλις στα 19 του και με τους Φερνάντο Τόρες, Ντιρκ Κούιτ και Γκρεγκ Μπέλαμι ήταν αρκετά δύσκολο να βρει θέση στη βασική ενδεκάδα του Ράφα Μπενίτεθ.
Αγωνίστηκε με τους «μίκρους» της Λίβερπουλ, όπου έβγαλε... μάτια, ενώ οι φίλοι των «κόκκινων» τον ανακήρυξαν καλύτερο νέο ποδοσφαιριστή της σεζόν 2007-2008.

«Ύμνοι» από Μπενίτεθ!

Τον Ιούλιο του 2008 ο νεαρός Ούγγρος επιθετικός θα αγωνιστεί στην βασική ενδεκάδα της Λίβερπουλ σε φιλικό ματς απέναντι στην Βιγιαρεάλ, όπου θα δημιουργήσει πολύ θετικές εντυπώσεις με την εμφάνιση του.
Γι' αυτό ίσως ο Μπενίτεθ θα αναγκαστεί να κάνει ειδική αναφορά στον Νέμεθ, λέγοντας: «Αν προσεχτεί αυτό το παιδί θα κάνει σπουδαία πράγματα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ξέρει πολύ μπάλα και είναι καλός και στο τελείωμα των φάσεων. Αν προσεχτεί θα διαπρέψει!».

Από μικρός... «γκαντέμης»
Τον Ιανουάριο του 2009 ο Νέμεθ θα δοθεί δανεικός για ένα μήνα στην Μπλάκπουλ και στην πρώτη του συμμετοχή με την βρετανική ομάδα θα τραυματιστεί σοβαρά στο πρόσωπο. «Κάταγμα οστών» ήταν η διάγνωση των γιατρών του συλλόγου και ο Νέμεθ, όντας τραυματίας θα επιστρέψει στην Λίβερπουλ, προκειμένου να συνεχίσει την αποθεραπεία του.
Το καλοκαίρι του 2009 ήταν και πάλι μια χαρά, είχε όρεξη για μπάλα, βρέθηκε στην αποστολή της Λίβερπουλ σε όλα τα φιλικά και μάλιστα σε ένα από αυτά, κόντρα στην Σιγκαπούρη σκόραρε.

Λίγες μέρες μετά θα γίνει γνωστό το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, η οποία θα φέρει στην Ελλάδα τον 21χρονο Μαγυάρο επιθετικό με τη μορφή δανεισμού.

Η πρώτη γνωριμία με το ελληνικό κοινό...

Τον Κρίστιαν Νέμεθ τον γνώρισαν οι Έλληνες φίλαθλοι και συγκεκριμένα οι φίλοι της ΑΕΚ στο πρώτο ματς της περσινής σεζόν, όπου η «Ένωση» αγωνιζόταν στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Ο μικρός «μάγος» κάνει... άνω-κάτω την άμυνα του περιστεριώτικου συλλόγου, μοιράζει ασίστ τον Μπλάνκο και γίνεται τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στις εφημερίδες ο... MVP του αγώνα.

Η συνέχεια πάντως περιείχε μπόλικη... ατυχία για το νέο άσο του Ολυμπιακού, αφού ο σοβαρός τραυματισμός του κατά τη διάρκεια του Χειμώνα τον άφησε σχετικά πίσω στους αγωνιστικούς ρυθμούς, ενώ παράλληλα είχε και πολλές υποχρεώσεις με τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Ουγγαρίας.
Στην ΑΕΚ ο Νέμεθ είχε 17 συμμετοχές και 3 γκολ, ένα εκ των οποίων κόντρα στην... νέα του ομάδα, αφού στις 23 Σεπτέμβρη μειώνει σε 1-2 στην ήττα της «Ένωσης» από τον Ολυμπιακό.

Πρώτο θέμα η... «αρπαγή»

Η μεταγραφή του Νέμεθ στον Ολυμπιακό έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα αθλητικά ΜΜΕ της Ουγγαρίας, τα οποία εστίασαν και στην επικοινωνιακή νίκη των «ερυθρόλευκων» επί του «αιωνίου» Παναθηναϊκόυ, αφού χαρακτήρισαν την μετακίνηση ως «μεγάλη έκπληξη», δεδομένων των προχωρημένων επαφών που είχε ο 21χρονος επιθετικός με το «τριφύλλι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...