«Μάγος» Σολτάνι... φουρτούνες στο λιμάνι

 
Τι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ... Ο Ηρακλής έχοντας σε καταπληκτική μέρα τον Καρίμ Σολτάνι γύρισε το ματς με τον Ολυμπιακό, κάνοντας το 0-1, 2-1 και πραγματοποιώντας το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στην φετινή Σούπερ Λίγκα.
Ο ΚΟΡΙΟΣ Oι μεταγραφές φέρνουν μόνο προσωρινή ευτυχία. Θέλει πολύ ιδρώτα ο Ολυμπιακός για να γίνει ομάδα. Για τον Ηρακλή μετά όσα πέρασε, η νίκη-ανατροπή ήταν το καλύτερο...δώρο στους οπαδούς του! Πως ξεκίνησανΟ Μαρίνος Ουζουνίδης με τέσσερις απουσίες και συγκεκριμένα τους Γιάκομπ(τιμωρημένος), Χοσέμι, Ζότ και Κυριαζής(δεν ήρθαν τα δελτία τους) επέλεξε να ξεκινήσει με τους Ελευθερόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Αραμπατζής και αριστερά ο Λίμα. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κατσαμπής και Κατσικάς. Τα δύο αμυντικά χαφ οι Παπαστεριανός και Καρλίνιος. Οι τριάδα στο χώρο του κέντρου ο Μάρα στον άξονα, δεξιά ο Κομπαγιάσι και αριστερά ο Γκαρσία. Στην επίθεση θα αγωνιστεί ο Σίσιτς.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε με σύστημα (4-2-3-1) επέλεξε να ξεκινήσει με τους Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια, αριστερά ο Τοροσίδης και δεξιά ο Χολέμπας. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Παπαδόπουλος και Μοντέστο. Τα δύο αμυντικά χαφ οι Ντουντού και Ουρτάδο. Μπροστά τους στον άξονα ο Φούστερ δεξιά ο Φετφατζίδης και αριστερά ο Ριέρα. Στην κορυφή της επίθεσης ο Μήτρογλου.

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά στο Καυτανζόγλειο με τον Ηρακλή στο 6ο λεπτό να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Κατσικά. Ο νεαρός αμυντικός βρέθηκε στην καρδία του Ολυμπιακού να πιάνει την κεφαλιά και ο Χολέμπας πάνω στην γραμμή διώχνει το κίνδυνο.

Γέρνει από αριστερά ο Ολυμπιακός
Η συνέχεια φέρνει τους ερυθρόλευκους να κινούν καλύτερα την μπάλα και να περιορίζει τους Θεσσαλονικείς στο μισό γήπεδο. Οι Φουστέρ και Ντουντού ήταν αυτοί που έκαναν όλο το παιχνίδι για την ομάδα του Βαλβέρδε και με κάθετες πάσες προσπαθούσαν να βρουν τους Ριέρα και Μήτρογλου.

Οι κάθετες πάσες του Ντουντού

Η μεγάλη φάση για τον Ολυμπιακό χάθηκε σο 21ο λεπτό με τον Ντούντού να βγάζει τετατετ τον Ριέρα με τον Ελευθερόπουλο. Ο Ισπανός δεν έκανε καλό πλασέ με τον Έλληνα τερματοφύλακα με τα πόδια να διώχνει. Ο Ντουντού για δεύτερη φορά στο 24ο λεπτό σέρβιρε σχεδόν έτοιμο γκολ στον Μήτρογλου, όμως ο Ελευθερόπουλος βγήκε γρήγορα και έκοψε τις ελπίδες των «ερυθρολεύκων» για γκολ.

Δεν μάσησε ο Σταθόπουλος

Στο 41ο λεπτό ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Μήτρογλου από τον Κατσαμπή. Ο νεαρός επιθετικός εκβίασε το πέναλτι από τον Σταθόπουλο με τον ρέφερι από την Πάτρα να μην τρώει την βουτιά του Μήτρογλου.

Μέσα ο Ιμπαγάσα

Τον χορό των αλλαγών ξεκίνησε Βαλβέρδε περνώντας στο παιχνίδι τον Ιμπαγάσα και στον πάγκο τον Ουρτάδο. Ο βραχύσωμος μέσος αμέσως στην δεξιά πλευρά καθώς στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε ξεχάσει την συγκεκριμένη γραμμή. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους» χάθηκε στο 48’ ο Φατφατζίδης με διαγώνιο σουτ υποχρέωσε τον Ελευθερόπουλο να πέσει στην γωνία του και να διώξει σε κόρνερ.

Φωνάζει ο Ηρακλής για Σταθόπουλο

Οι κυανόλευκοι ζήτησαν του Παπαδόπουλου στο 50ο λεπτό. Ο Κομπαγιάσι δέχθηκε μια μακρινή μπαλιά με τον Παπαδόπουλο που ήταν μπροστά του να παίζει βόλεϊ και να διώχνει την μπάλα με το χέρι καθώς ο Ιάπωνας είχε τα βήματα και ήταν ένα κλικ μπροστά από Έλληνα επιθετικό. Ο Ρέφερι από την Αχαϊα έδωσε κίτρινη κάρτα και όχι κόκκινη

Έχασε το εύκολο έβαλε το δύσκολο

Ο Μήτρογλου μέσα σε έξι λεπτά από μοιραίος έγινε ωραίος. Στο 53ο λεπτό ο Τοροσίδης από τα δεξιά αφού πέρασε ότι εμπόδιο βρήκε μπροστά του έβγαλε την συρτή σέντρα με τον Μήτρογλου σε κενή εστία να μην μπορεί να την στείλει στα δίχτυα αλλά στο θεός. Στο 59ο λεπτό όμως ο νεαρός επιθετικός παίρνει την μπάλα από πλάγια θέση και με εκπληκτικό γυριστό αριστερό σουτ στέλνει την μπάλα να χτυπήσει στην εσωτερική πλευρά του οριζόντιου δοκαριού και στην συνέχεια στα δίχτυα του Ελευθερόπουλου.

Αναζητούσε το δεύτερο γκολ

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να σφυροκοπεί την άμυνα του Ηρακλή και με εύκολο τρόπο να φτάνει στα καρέ του Ελευθερόπουλο αναζητώντας το δεύτερο γκολ. Στο 63' είχαμε νέα καλή στιγμή για τον Φετφατζίδη που θα σουτάρει από καλή θέση αλλά η μπάλα κοντράρει και περνάει κόρνερ.

Ισοφάρισε με πέναλτι

Όσο ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βάλει το δεύτερο γκολ σε μια ξαφνική αντεπίθεση του Ηρακλή κέρδισε πέναλτι στο 79’ ο Σολτάνι σε ανατροπή του Νικοπολίδη. Ο Σταθόπουλος παρότι κοντοστάθηκε υπέδειξε την άσπρη βούλα. Ο Μάρα με εντολή από τον Ουζουνίδη έστησε την μπάλα ξεγελώντας τον Νικοπολίδη που τον έστειλε αριστερά και την μπάλα δεξιά.

Τους χόρεψε ο Σολτάνι

Ο Ηρακλής δεν επαναπαύτηκε στο γκολ της ισοφάρισης με τον Μάρα. Το πίστεψε, το πάλεψε, έπαιξε έξυπνα και το αποτέλεσμα ήταν το δεύτερο γκολ από τον Βέλλιο. Στο 87’ Ο Σολτάνι κλέβει την μπάλα από Μοδέστο, αποφεύγει και τον Αβραάμ και στρώνει στον Βέλλιο ο οποίος σε άδειο τέρμα σκοράρει!

MAN OF THE MATCH: Ο Σολτάνι μπήκε στο 62ο λεπτό και ήταν ο παίκτης που άλλαξε την εικόνα του Ηρακλή. Κέρδισε το πέναλτι ενώ έδωσε στο Βέλλιο έτοιμο γκολ το δεύτερο που έφερε και τη νίκη.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Λίμα ήταν πολύ κακός καθώς ταλαιπωρήθηκε από τον νεαρό Φατφατζίδη που τον έκανε ότι ήθελε.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Παρά το μικρό του μπόι και το νεαρό της ηλικίας του ο Φατφαζίδης ήταν ο πιο δραστήριος από τους παίκτης του Ολυμπιακού.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Κώστας Μήτρογλου στο 53ο λεπτό έχασε γκολ που ένα μικρό παιδάκι σίγουρα δεν θα έχανε σίγουρα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Γιώργος Σταθόπουλος ακολούθησε πιστά το γράμμα του νόμου. Ο Ηρακλής διαμαρτύρεται για την αποβολή του Παπαδόπουλου όμως το ριπλέι φαίνεται πως δικαιώνει τον ρέφερι από την Πάτρα καθώς ο Κομπαγιάσι πήγαινε στα πλάγια και όχι ευθεία στην εστία.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ηρακλής έριξε ροπαλιά στα εκατομμύρια που έριξε ο Μαρινάκης για να αναστήσει τον Ολυμπιακό. Οι «κυανόλευκοι» που δεν ήξεραν στις αρχέςτου Καλοκαιριού αν θα παίξουν την νέα χρόνια στο Πρωτάθλημα κέρδισαν τον Ολυμπιακό με 2-1 στέλνοντας μηνύματα παντού πως ο Γηραιός δεν πέθανε και είναι εδώ
gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...