Θα καταθέσει ο Χριστοφοράκος

Το «ναι» του Μιχάλη Χριστοφοράκου φαίνεται να εξασφάλισε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνά το σκάνδαλο της Siemens, ώστε το πρώην στέλεχος της γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα να δεχθεί να καταθέσει στο κλιμάκιο των βουλευτών που προτίθεται να μεταβεί γι΄ αυτόν τον λόγο στο Μόναχο.


O πρόεδρος της Εξεταστικής Σήφης Βαλυράκης μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους έκανε γνωστό πως έλαβε τη διαβεβαίωση από τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της Siemens Πίτερ Σόλμσεν και τον γενικό νομικό σύμβουλο της εταιρείας ότι, μέσω του συνηγόρου του, ο Μ. Χριστοφοράκος προτίθεται να συναντήσει τα μέλη της Επιτροπής του Εθνικού μας Κοινοβουλίου ώστε, μαζί με τους Ρ. Σίκατσεκ και Μ. Κουτσενρόιτερ που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση, να δώσουν καταθέσεις στο πλαίσιο της επίσημης διαδικασίας δικαστικής συνδρομής μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.
Παράλληλα, τα στελέχη της μητρικής εταιρείας με την επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής σημειώνουν ότι ο Πρόδρομος Μαυρίδης, τέως στέλεχος της Siemens στην Ελλάδα που κατηγορείται από την ελληνική Δικαιοσύνη, απέρριψε την πρότασή τους να συνεργαστεί με τη Βουλή προκειμένου η στάση του να ληφθεί υπ΄ όψιν στην πορεία της δίκης που εκκρεμεί εις βάρος του.
«Μας δουλεύει»
Πάντως ο κ. Σ. Βαλυράκης, παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις της γερμανικής εταιρείας ότι προτίθεται να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, επέμεινε να καυτηριάσει τη μέχρι τώρα στάση της επιχείρησης λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η Siemens εξακολουθεί να μας δουλεύει και να μη συμμορφώνεται» καθώς- όπως ο ίδιος εκτιμά- οι Γερμανοί έχουν στη διάθεσή τους επιπλέον στοιχεία τα οποία αποκρύπτουν.
Κι ενώ το ταξίδι στο Μόναχο αντιπροσωπείας οκτώ βουλευτών της Εξεταστικής με τη συνοδεία του εφέτη Γιώργου Χριστοδούλου προγραμματίζεται το αργότερο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, ενστάσεις ως προς την έκβαση της υπόθεσης διατύπωσαν οι βουλευτές της Αριστεράς. Ο Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ) δήλωσε με νόημα ότι «το ερώτημα που πρέπει να διατυπωθεί προς τη Siemens είναι πού και σε ποιους έδωσε χρήματα, αλλιώς δεν έχει νόημα» και στο ίδιο μήκος κύματος ο Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) υποστήριξε πως «η γερμανική εταιρεία μάς δουλεύει ψιλό γαζί, καθώς δεν πιέζεται ούτε από την κυβέρνηση ούτε από την ελληνική Δικαιοσύνη». «Εμείς θα πάμε στο Μόναχο, αρκεί να πάρουμε τη διαβεβαίωση ότι θα μας δώσουν επιπλέον στοιχεία», τόνισε ο Σήφης Βαλυράκης.
Σε ακρόαση
Επίσης η Επιτροπή προτίθεται να καλέσει σε ακρόαση το αμέσως προσεχές διάστημα τον πρώην υπουργό Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη, τον επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, τον Π. Νικολαΐδη, τέως συνεργάτη του Ακη Τσοχατζόπουλου και ένα ακόμη πρόσωπο που φέρεται ως ενδιάμεσος για τη μεταφορά πιθανότατα μαύρου πολιτικού χρήματος και το οποίο, με βάση στοιχεία της Εξεταστικής, το 1998 ενώ υπέβαλε φορολογική δήλωση με ετήσιο εισόδημα 2 εκατομμύρια δραχμές, την ίδια χρονιά έφερε στην Ελλάδα συνάλλαγμα 208 εκατομμυρίων δραχμών.
http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...