Το ‘χασε ο Βαλβέρδε



Του Γιώργου Χελάκη

Ο Ουζουνίδης του πήρε την προπονητική ταυτότητα με τις αλλαγές που έκανε μετά την γκολάρα του Μήτρογλου. Κι ο υπνωτισμένος Βάσκος αντί να σουλουπώσει την προβληματική άμυνα του, αυτός έβαζε σέντερ φορ (Πάντελιτς) και επίσης επιθετικό (Μιραλάς).

Κι αφού πρώτα είχε φροντίσει να βάλει από την αρχή τα πουλέν του (Ουρτάδο και Φουστέρ) που έκαναν περίπου μια τρύπα στο νερό.

Ναι, δεν αμφισβητείται ότι οι ερυθρόλευκοι είναι καλύτερη ομάδα από τον Ηρακλή. Αλλά γι’ αυτό χρειάζονται οι τεχνικοί από τους πάγκους. Για να μετουσιώνουν την ανωτερότητα σε αποτέλεσμα.

Ο Ουρτάδο ήταν για να μπει όταν ο Ολυμπιακός πέτυχε το γκολ και όχι από την αρχή. Στην αρχή βάζεις τον Ιμπαγάσα γιατί εσύ είσαι ο Ολυμπιακός και πας μόνο για νίκη. Όταν βάζεις το γκολ, τότε σκέφτεσαι λύσεις, Ουρτάδο.

Η μεγάλη επιτυχία του Ηρακλή σε συνδυασμό με το «X» της Ξάνθης στη Λεωφόρο επί του πρωταθλητή Παναθηναϊκού, είναι ότι πιο ελπιδοφόρο μας έχει τύχει σε πρεμιέρα πρωταθλήματος.

Παρά την ερυθρόλευκη ήττα, θα ήταν άδικο να μην σταθούμε στην αγωνιστική παρουσία του Γιάννη Φετφατζίδη.

Μπράβο του και μπράβο στον Βαλβέδρε που τον προτίμησε από τον Ρόμενταλ. Μπράβο και στον Δημήτρη Ελευθερόπουλο που του στέρησε το γκολ με τις επεμβάσεις του…

Βόλος χωρίς (Αχίλλειο) πτέρνα!

Στη Νέα Σμύρνη πληροφορηθήκαμε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου δεν ήρθε στη Σούπερ Λίγκα με σκοπό την συνηθισμένη βαθμοθηρία που θα του επιτρέψει κουτσά στραβά να παραμείνει στην κατηγορία.

Ήρθε φιλόδοξος, συγκροτημένος και με μονάδες που θα συζητηθούν στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Η καλοστημένη άμυνά του δεν βρίσκεται στο γήπεδο απλά για να σταματάει τις επιθέσεις των αντιπάλων.

Είναι εκεί και για να βγάζει γρήγορα τον Ολυμπιακό στην επίθεση. Οι Αργεντίνοι άσοι του Τσιόλη, θα λαχταρήσουν πολλούς στο φετινό πρωτάθλημα. Ειδικά ο Ουμπίντες που ξέρει μπάλα με το καντάρι. Όμως όλη η δουλειά ξεκινά από τον αρχηγό Λέαντρο Αλβάρες.

Παίζοντας αμυντικό χαφ ελέγχει όλο το παιχνίδι και γίνεται σημείο αναφοράς για άμυνα και επίθεση. Το αγαπημένο παιδί της Νέας Σμύρνης και του Μπέου, ο Μάριο Μπρέσκα, έβαλε το νικητήριο γκολ και έδειξε ότι τα παραπανίσια κιλά που πάντα τον… συνοδεύουν δεν γίνονται αιτία να χάσει την σπιρτάδα του.

Κι όμως αυτός ο Πανιώνιος δεν είναι του πεταματού. Του χρειάζονται επειγόντως ηρεμία ανάμεσα στην εξέδρα και την διοίκηση και ένας καλός σέντερ μπακ. Όλα τα άλλα αρκούν για να μην μπει σε περιπέτειες.

Γιατί αυτός πρέπει να είναι ο στόχος του Πανιωνίου που αποφάσισε με τον κ. Κιντή στο τιμόνι να συμμαζέψει τα οικονομικά του.

Συνωστισμός αστέρων

Συμβαίνει στη Λάρισα που άργησε να πάρει μπρος στα μεταγραφικά, αλλά προς το τέλος του έδωσε και κατάλαβε.

Ο Παπακώστας δουλεύει με παίκτες μεγάλης αξίας και εμπειρίας. Μονταρισμένοι δεν είναι για να φτάσουν απλώς στην όγδοη θέση που πήραν πέρσι αλλά να κοιτάζουν πολύ ψηλά.

Η νίκη επί του Ατρομήτου με το γκολ του κλασσικού σέντερ φορ, Κουζέν, είναι μεγάλη υπόθεση. Κι αυτό γιατί ο φετινός Ατρόμητος είναι σαφώς καλύτερη ομάδα από την περσινή και δικαιολογημένα, φιλόδοξη.

Κανόμπιο, Μετίν, Ταλ και ο Γκέρεμι μαζί με τον εξαιρετικό Ταυλαρίδη εκτός από γκολ, μπορούν να μας εγγυηθούν υψηλό θέαμα στη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...