Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης Άνθιμος

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Romfea.gr» εκοιμήθη πριν από λίγο ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρός Άνθιμος.

Να αναφερθεί, ότι μακαριστός μητροπολίτης Ρεθύμνης Άνθιμος, έπασχε από χρόνιο σακχαρώδη διαβήτη και νεφροπάθεια.
Επίσης, να σημειωθεί, ότι ο μητροπολίτης Άνθιμος το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Ηρακλείου, από τον οποίο τα πνευματικά παιδιά δεν έλειψαν ποτέ από το πλευρό του.
Ιεράρχης της Εκκλησίας της Κρήτης μιλώντας στην Romfea.gr, για την κοίμηση του μητροπολίτη Άνθιμου, τόνισε ότι "ο αγαπητός σε όλους Ρεθύμνης Άνθιμος έφυγε σήμερα που η Ορθοδοξία εορτάζει την Υπεραγία Θεοτόκο. Νομίζω, ότι αυτό σημαίνει πολλά."
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης καί Αυλοποτάμου, υπέρτιμος και έξαρχος Άνω Κρήτης και Πελάγους Κρητικού κ.κ. ΑΝΘΙΜΟΣ, Σωτ. Συριανός γεννήθηκε την 8-3-1953 στους Αστρακούς Πεδιάδος Ηρακλείου.
Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του στην πόλη του Ηρακλείου φοίτησε στη Θεολογική και τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στη Γενεύη και το Παρίσι.
Μοναχός εχάρη την 2-4-1977 στην Ι. Μονή Αγκαράθου Πεδιάδος Ηρακλείου.
Διάκονος χειροτονήθηκε την 18-8-1977 από τον Σεβ. Μητροπολίτην Αλεξανδρουπόλεως (τώρα Θεσσαλονίκης) κ.κ. ΑΝΘΙΜΟ καί Πρεσβύτερος την 8-1-1978 από τόν αοίδιμον Αρχιεπισκόπο Κρήτης ΕΥΓΕΝΙΟΝ.
Υπηρέτησεν ως Εφημέριος καί Ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης (1977-1983), ως Εφημέριος, Ιεροκήρυκας, Γενικός Επόπτης του πνευματικού έργου και υπεύθυνος των εκδόσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης καί Αυλοποτάμου, Ηγούμενος της Ι. Μονής Ατάλης - Μπαλή Μυλοποτάμου (1983-1996) και Γραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης (1992 - 2000).
Διετέλεσε Γεν. Γραμματέας του Φοιτητικού Θεολογικού Συνδέσμου Αθηνών (1975-6), Πρόεδρος του Συλλόγου Ρεθυμνίων Μικρασιατών (1990-6) και Μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Κρητών Θεολόγων (1995-6). Συνέγραψε και δημοσίευσε πλήθος άρθρων και μελετών.
Τιμήθηκε με το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου (1992) και με άλλες διακρίσεις.
Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου εξελέγη τήν 24-10-1996. Χειροτονήθηκεν Επίσκοπος την 2-11-1996 και ενεθρονίστηκε στο Ρέθυμνο την 24-11-1996

http://www.romfea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...