Το λάθος του κ. Αγγέλου Ο διευθυντής του γραφείου του κ. Κ. Καραμανλή αλλάζει πλεύση καθώς θεωρεί εσφαλμένη την τακτική να αρνείται ότι είναι πολιτικό πρόσωπο

Η απόφαση για την εγγύηση που θα κληθεί να καταβάλει και η κατάθεσή του για την υπόθεση του Βατοπαιδίου ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΙΩΤΗΣ |
Κάθε χρόνο τον Αύγουστο ο κ. Ι.Αγγέλου, διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή, συνήθιζε να πηγαίνει για λίγες ημέρες διακοπές στη Ρόδο. Για πρώτη φορά εφέτος παρέμεινε όλο το καλοκαίρι στην Αθήνα, παρά το γεγονός ότι ήταν η πρώτη χρονιά από το 1997 που ανέλαβε ο κ. Καραμανλής την ηγεσία της ΝΔ που δεν ήταν επιφορτισμένος με καθήκοντα και υποχρεώσεις. Για τον κ. Αγγέλου αυτό το καλοκαίρι είναι το δυσκολότερο της ζωής του. Βρέθηκε στη δίνη ενός σκανδάλου στο οποίο ακόμη και η παράταξή του κινείται με πολιτικά ελατήρια και δέχεται τόση πίεση όση δεν δέχθηκε ακόμη και την περίοδο που τον ταλαιπωρούσε η υγεία του.

Αυτή την εβδομάδα αναμένει με αγωνία την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, από την οποία θα εξαρτηθεί το ποσό της χρηματικής εγγύησης που θα κληθεί να καταβάλει προκειμένου να παραμείνει ελεύθερος. Από την απόφαση αυτήν θα εξαρτηθούν τα πάντα. Από το αν θα παραμείνει αμίλητος ή αν θα περάσει στην αντεπίθεση αλλά και το πώς θα εμφανιστεί στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση του Βατοπαιδίου, καθορίζοντας την πορεία των ερευνών της.

Ως σήμερα έχει περάσει όλο το καλοκαίρι στο μικρό γραφείο που έχει δίπλα στο γραφείο του κ. Καραμανλή, στην οδό Παναγή Κυριακού, συζητώντας με τον πρώην αρχηγό της ΝΔ για τη στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσει και ο ίδιος για να υπερασπιστεί την υπόληψή του αλλά και την ορθότητα των επιλογών του στη συγκεκριμένη υπόθεση. Στις μακρές συνομιλίες που έχουν, ο κ. Αγγέλου μιλάει συχνά με οργή για την παράταξή του η οποία όχι μόνο τον άφησε απροστάτευτο αλλά και που συγκεκριμένες ενέργειες της νέας ηγεσίας της διευκόλυναν αντί να παρεμποδίσουν τη δίωξή του. Παρ΄ όλα αυτά δεν έχει ακόμη αποφασίσει να μιλήσει, ακολουθώντας την τακτική της απόλυτης σιωπής την οποία ακολουθεί και ο πρώην προϊστάμενός του.

Αφήνει πάντως να εννοηθεί ότι η σιωπή του δεν θα διαρκέσει για πολύ ακόμα, όπως και αυτή του κ. Καραμανλή.

Ο κ. Αγγέλου, εφόσον κληθεί στην προανακριτική επιτροπή, θα προσέλθει και πάλι να καταθέσει, ακολουθώντας όμως αυτή τη φορά μια άλλη στρατηγική από αυτές που ακολούθησε στις προηγούμενες δύο.

Οπως του καταμαρτυρούν ακόμη και οι στενοί του φίλοι, ο κ. Αγγέλου έκανε το λάθος να αρνείται μέχρι τέλους ότι είναι και ο ίδιος πολιτικό πρόσωπο (παρ΄ ότι ήταν ο διευθυντής του αρχηγού της ΝΔ και στη συνέχεια πρωθυπουργού επί δώδεκα έτη) και γι΄ αυτό απέφευγε μέχρι σήμερα κάθε δήλωση με πολιτικό περιεχόμενο ή προέκταση. Οπως ομολογεί τώρα και ο ίδιος ήταν λάθος του, επειδή η στάση του αυτή ερμηνεύτηκε ως αδυναμία του ακόμη και από στελέχη της ίδιας της παράταξής του.

Ταυτόχρονα φαίνεται ότι για χάρη του κ. Αγγέλου (αλλά και του κ. Θ. Ρουσόπουλου ) είναι πλέον πιθανόν να μιλήσει για πρώτη φορά και ο κ. Καραμανλής, προτού ολοκληρωθούν οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής θωρακίζοντάς τους με τη δική του παρουσία.

ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ
Βάζει υποθήκη το σπίτι του
Η ΑΠΟΦΑΣΗ του Συμβουλίου Εφετών επί της αιτήσεως που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα ο κ. Ι.Αγγέλου για να μειωθεί η χρηματική εγγύηση που του έχει επιβληθεί ως περιοριστικός όρος αναμένεται να εκδοθεί αυτή την εβδομάδα. Αρχικώς η ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση τού είχε επιβάλει το ποσό των 400.000 ευρώ, το οποίο μείωσε στη συνέχεια στις 300.000 ευρώ, παρ΄ ότι ο εισαγγελέας είχε προτείνει μείωση στις 60.000 ευρώ.

Παρά τη ραστώνη του Αυγούστου που επικρατεί και στα δικαστήρια, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών ανέθεσε την υπόθεση εντός 24 ωρών στην αντεισαγγελέα κυρία Μαρία Μαλούχου η οποία φημίζεται για τις τολμηρές της αποφάσεις (είχε ζητήσει στο παρελθόν τη δίωξη φιλάθλων του ΠΑΟ που είχαν προκαλέσει επεισόδια, αλλά και τη δίωξη όλων των αστυνομικών που είχαν συμμετάσχει στη συμπλοκή-φιάσκο με τον Σορίν Ματέι).

Από την εισήγηση της κυρίας Μαλούχου και την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών φαίνεται ότι θα εξαρτηθεί και η πορεία ολόκληρης της προανακριτικής επιτροπής που μετά τις 30 Αυγούστου θα ερευνήσει και πάλι την υπόθεση και της οποίας ο κ. Αγγέλου είναι βασικός μάρτυρας.

Ο ίδιος έχει αποφασίσει να καταβάλει το ποσό που θα οριστεί ως χρηματική εγγύηση (ακόμη και οι συνήγοροί του κ. Ζήσης Κωνσταντίνου και κυρία Ράνια Καραπλιάνη , θεωρούν απίθανο να διαγραφεί ολόκληρο το ποσό), το οποίο όμως έχει ήδη δηλώσει ότι δεν διαθέτει, στα επίπεδα που το όρισε ακόμη και μετά τη μείωσή του η ανακριτής. Στην περίπτωση που δεν μειωθεί και άλλο, ο κ. Αγγέλου έχει αποφασίσει να υποθηκεύσει υπέρ του Δημοσίου την οικία του στο Παγκράτι καθώς είναι το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που βρίσκεται στην κατοχή του μαζί με ένα μικρό ποσό αποταμιεύσεων στην τράπεζα.



Διαβάστε Επίσης


Εμφύλιος μεταξύ δικαστικών στο Εφετείο για το ύψος της εγγυοδοσίας






Γράψτε το σχόλιο σας




Ο κ. Ι. Αγγέλου (δεξιά) με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, την εποχή που ήταν διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου
Ο κ. Ι. Αγγέλου (δεξιά) με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, την εποχή που ήταν διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=349734&dt=22/08/2010#ixzz0xOQEs58p

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...