Τα καλά και τα κακά νέα μιας πρόβας…

Τα καλά και τα κακά νέα μιας πρόβας…
Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 (Καραγκούνης 36’ πεν, Πετρόπουλος 66') την Τζένοα στην πρόβα τζενεράλε ενόψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεών του, αλλά η επικράτησή του μόνο «αναίμακτη» δεν ήταν.


Τραυματίας αποχώρησε ο Σισέ και εκφράζονται φόβοι ότι θα μείνει δύο εβδομάδες έξω. Φόβοι και για τον χλοοτάπητα του ΟΑΚΑ που θύμιζε «σεληνιακό» τοπίο και κόντρα οπαδών για τα διοικητικά.

Το ματς

Αλλιώς περίμενε αυτό το παιχνίδι ο Νίκος Νιόπλιας και οι φίλοι του Παναθηναϊκού και αλλιώς εξελίχθηκε. Παρά το όσα άσχημα συνέβησαν πάντως, ο προπονητής του «τριφυλλιού» έχει λόγους για να τρίβει τα χέρια του. Στα πρώτα 45 λεπτά, ο Κοζανίτης τεχνικός είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει το βασικό σχήμα. Τζόρβας κάτω από τα δοκάρια, Καντέ-Μπουμσόνγκ στο κέντρο της άμυνας, δεξιά ο Βύντρα και αριστερά ο Σπυρόπουλος. Στα χαφ ο Ζιλμπέρτο, ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης και στην επίθεση δεξιά ο Γκοβού, αριστερά ο Λέτο και στην κορυφή ο Σισέ.

Τα καλά νέα

Λειτούργησαν τα δίδυμα
Το πρώτο θετικό στοιχείο που προκύπτει από το ματς με την Τζένοα είναι η καλή λειτουργία και η αρμονική συνύπαρξη των Μπουμσόνγκ-Καντέ στο κέντρο της άμυνας, ενώ –για να μείνουμε στα αμιγώς αγωνιστικά- η πολύ καλή συνεργασία των Σπυρόπουλου-Λέτο στην αριστερή πτέρυγα, τουλάχιστον στο διάστημα που έπαιξαν.

Γιούρκας από τα παλιά
Θετική ήταν η παρουσία του Γιούρκα Σεϊταρίδη στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής, σε πείσμα όσων ακούγονται, έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση και ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος. Πήρε αρκετές επιθετικές πρωτοβουλίες και μάλιστα σε ένα χρονικό σημείο που ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει. Το ίδιο καλός και πεισματάρης και στα αμυντικά του καθήκοντα, έδειξε έτοιμος να επιχειρήσει την ολική επαναφορά στη σεζόν που ξεκινά.

Ο Πετρόπουλος είναι εδώ
Ο Αντώνης Πετρόπουλος, ο οποίος με δεδομένη την απουσία του Τζιμπρίλ Σισέ για περίπου είκοσι μέρες, φαίνεται ότι θα χρειαστεί στον Παναθηναϊκό. Όσο οι «πράσινοι» δεν αποκτούν επιθετικό, ο Έλληνας στράικερ αποκτά ολοένα και πιο σπουδαίο ρόλο. Στο αποψινό ματς πέτυχε ένα γκολ και ήταν μέσα σε αρκετές φάσεις.

Τα κακά νέα

Τραυματίας ο Σισέ
Σίγουρα ότι χειρότερο μπορούσε να περιμένει κανείς ήταν ο τραυματισμός του Σισέ. Ο Γάλλος στράικερ βγήκε εκτός αγώνα από νωρίς με μυϊκό τραυματισμό. Η κατάστασή του θα εκτιμηθεί τη Δευτέρα, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα απουσιάσει για περίπου δύο εβδομάδες με θλάση στον οπίσθιο μηριαίο.

Το «χαλί» έγινε χάλι
Πέρα από τον τραυματισμό του Τζιμπρίλ Σισέ, πρόβλημα προκύπτει και με την κατάσταση του χλοοτάπητα. «Χαλί» πριν την έναρξη του αγώνα και… χάλι (εκτός εισαγωγικών) μετά τις πρώτες πάσες του αγώνα. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι τις τελευταίες δύο ημέρες το χορτάρι δεν ποτίστηκε λόγω προβλήματος στα sprinklers, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν πως οι άνθρωποι που ήταν επιφορτισμένοι με αυτό το ρόλο, έλειπαν σε διακοπές.

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την κατάσταση του χλοοτάπητα

Η εικόνα θύμιζε «σεληνιακό» τοπίο, με ολόκληρα κομμάτια να ξηλώνονται σε κάθε δυνατό πάτημα ποδοσφαιριστή στο έδαφος. Φυσικά, μεγάλη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις τις ομάδας, αφού ακολουθούν το ματς της ΑΕΚ με την Νταντί Γιουνάιτεντ, η πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας με τους «πράσινους» να υποδέχονται την Ξάνθη αλλά και η συναυλία των U2.
Υπενθυμίζουμε ότι αρχές Σεπτεμβρίου αντιπροσωπεία της UEFA θα κάνει έλεγχο στο ΟΑΚΑ και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η εκτίμησή τους…

Η κόντρα των οπαδών

Σχεδόν καθ΄ όλη τη διάρκεια του ματς, πολλοί από τις 30.000 φίλους της ομάδας, αντί για το ματς είχαν το νου τους στα διοικητικά. Συνθήματα εν χορώ κατά της οικογένειας Βαρδινογιάννη από ένα κομμάτι της εξέδρας και απάντηση με «γιούχα» από τους υπόλοιπους. Σίγουρα μια εικόνα που δεν βγάζει υγεία και ηρεμία σε μια ομάδα που ξεκινά σε πέντε ημέρες τις υποχρεώσεις της και θέλει να επαναλάβει –τουλάχιστον- τις περσινές της επιτυχίες.

Δείτε εδώ φωτορεπορτάζ από την κόντρα των οπαδών.

Το φιλμ του αγώνα.

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...