Γκολ και έφυγε για ομίλους!

Γκολ και έφυγε για ομίλους!
Ένας Άρης να τον πιείς στον ποτήρι στην επανάληψη πήρε στο 93' αυτό που άξιζε, νίκησε 1-0 την Αούστρια και φεύγει για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Φανταστική ατμόσφαιρα από 20.000 «τρελαμένους» οπαδούς των «κιτρίνων»!
Πιο… καυτός και από την απίστευτη ζέστη, φάνηκε ο Άρης στο Κλεάνθης Βικελίδης απέναντι στην Αούστρια Βιέννης. Οι «κίτρινοι» έχοντας δίπλα τους περισσότερους από 20.000 οπαδούς τους έκαναν το πρώτο από τα δύο βήματα που χρειάζονται προκειμένου να προκριθούν στους ομίλους του Europa League. Επικράτησαν με 1-0 των Αυστριακών με γκολ του Ρουίς στις καθυστερήσεις και μπήκαν στην θέση του οδηγού. Ένα σκορ που αδικεί τους παίκτες του Κούπερ οι οποίοι έχασαν μοναδικές ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, αλλά από την στιγμή που μπήκε το γκολ και η άμυνα κράτησε το μηδέν, όλα πήγαν όπως τα ήθελε ο Αργεντίνος προπονητής.

Απόρθητο το Βικελίδης

Εδώ και 42 ολόκληρα χρόνια ο Άρης δεν έχει χάσει εντός έδρας σε Ευρωπαϊκό παιχνίδι. Οι «κίτρινοι» συνέχισαν το εντυπωσιακό αυτό σερί και αν τελικά καταφέρουν να πάρουν την πρόκριση, το «Βικελίδης» μπορεί να αποδειχθεί το μεγάλο… όπλο του Άρη και στους ομίλους.

Και όμως δεν μπήκε γκολ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στο πρώτο μέρος και ειδικά στο ξεκίνημά του και οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά, χάνοντας ευκαιρίες με το καλημέρα. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Τσεσνάουσκις έκανε σουτ που μπλόκαρε ο Λίτνερ, ενώ στο αμέσως επόμενο ο Γιουν ανάγκασε τον Σηφάκη να διώξει με δυσκολία σε κόρνερ.

Κατέβασε ρολά ο Σηφάκης

Τόσο ο Άρης, όσο και η Αούστρια συνέχιζαν τις προσπάθειες για γκολ, με τους Αυστριακούς να είναι αυτή που απείλησαν περισσότερο. Ωστόσο οι «κίτρινοι» είχαν για ακόμα μία φορά σε καταπληκτική μέρα τον Σηφάκη. Ο διεθνής τερματοφύλακας όσες φορές χρειάστηκε σταμάτησε τους αντιπάλους του και κάλυψε τα αμυντικά κενά που υπήρξαν. Οι μεγαλύτερες στιγμές των φιλοξενούμενων, με τον Κρητικό να βγαίνει νικητής, ήταν αρχικά στο 15’ με τον Λιντς να σταματά στον διεθνή τερματοφύλακα και στο 35’ με τον Μπαουμγκάρτλινγκερ να φεύγει στην αντεπίθεση να πιάνει το σουτ και τον Σηφάκη να διώχνει και πάλι. Αυτή ήταν και η προτελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου, με την τελευταία να ανήκει και πάλι στην Αούστρια. Οι φιλοξενούμενοι είδαν τον Μπαουμγκάρτλινγκερ να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι. Συνολικά στο πρώτο μέρος οι Αυστριακοί είχαν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες με το 0-0 να αφήνει στεναχωρημένες και τις δύο ομάδες.

Μόνο Άρης

Στην επανάληψη ο αγώνας είχε μόνο μία ομάδα και αυτός ήταν ο Άρης. Οι «κίτρινοι» βγήκαν μαζικά στην επίθεση αναζητώντας το γκολ, ωστόσο χρειάστηκε να φτάσουν στις καθυστερήσεις για να καταφέρουν να το πετύχουν. Ένα γκολ που ήρθε από τον Ρουίς και ήταν το παρθενικό τους νεοαποκτηθέντα επιθετικού από την Γουατεμάλα.

Φουλ επίθεση από το ξεκίνημα

Όπως αναφέραμε οι παίκτες του Κούπερ είχαν τον απόλυτο έλεγχο του πρώτου μέρους. Μπήκαν δυνατά θέλοντας να ανοίξουν από νωρίς το σκορ. Στο 48’ και 49’ έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τους Τσέζαρεκ και Μίσελ αντίστοιχα. Η αντίδραση της Αούστρια υπήρξε άμεση με τον Γιουν στο 54’ να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Επιθετικός μονόλογος

Αυτή ήταν ουσιαστικά και η μοναδική ευκαιρία των φιλοξενούμενων στην επανάληψη, καθώς από εκείνο το λεπτό οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία και έβγαιναν συνεχώς στην επίθεση. Στο 55’ ο Χαβίτο πάσαρε στον Τσέζαρεκ που από καλή θέση αστόχησε. Δέκα λεπτά αργότερα οι νεοεισελθόντες Μενδρινός και Ρουίς συνεργάστηκαν με τον μετέπειτα σκόρερ να αστοχεί με κεφαλιά. Ο Ρουίς ήταν η ευχάριστη νότα του ματς καθώς με το που μπήκε έκανε άνω κάτω την αντίπαλη άμυνα και στο 70’ βρήκε μόνο του τον Κόκε με τον ισπανό να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.

Λύτρωση στις καθυστερήσεις

Όσο ο Άρης έχανε ευκαιρίες, τόσο το 0-0 ερχόταν ακόμα πιο κοντά. Οι «κίτρινοι» παρά την προσπάθειά τους δεν μπορούσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Όμως στις καθυστερήσεις μίλησε η κλάση του Ρουίς. Ο επιθετικός από την Βενεζουέλα εκμεταλλεύτηκε την κεφαλιά-πάσα του Κόκε και με προβολή έκανε το 1-0 βάζοντας… φωτιά στο Βικελίδης.

MAN OF THE MATCH:
Δεν το συζητάμε καν, ο Ρουίς ήταν χωρίς αμφιβολία ο άνθρωπος του αγώνα. Ο επιθετικός από την Βενεζουέλα με το που μπήκε έκανε άνω κάτω την άμυνα της Αούστρια, ενώ πέτυχε και το μοναδικό τέρμα της συνάντησης στις καθυστερήσεις δίνοντας μεγάλη νίκη στην ομάδα του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αφόρητη ζέστη ήταν ο αδύναμος κρίκος στο ματς. Ο διαιτητής δύο φορές αναγκάστηκε να διακόψει για λίγο το παιχνίδι προκειμένου οι παίκτες να πιουν λίγο νερό.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Τι και αν το ημερολόγιο δείχνει 17 Αυγούστου; Τι και αν το θερμόμετρο έδειχνε σχεδόν 40 βαθμούς; Ο κόσμος του Άρη όχι απλά γέμισε το Κλεάνθης Βικελίδης, αλλά ανέβασε την θερμοκρασία ακόμα περισσότερο οδηγώντας την αγαπημένη του ομάδα στην μεγάλη νίκη.

Η ΓΚΑΦΑ:
Η γκάφας του ματς ήταν για τους φιλοξενούμενους στο γκολ που δέχτηκαν. Στις καθυστερήσεις δεν νοείται αμυντικός να μην διώχνει την μπάλα μέσα στην μικρή περιοχή του, όσο καλός και αν είναι ο αντίπαλος.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Εξαιρετικός ο Μαξίμ Λαιούσκιν, έδωσε ρεσιτάλ. Βέβαια δεν υπήρξε κάποια σημαντική φάση, αλλά όσες φορές χρειάστηκε πήρε τις σωστές αποφάσεις.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Με τέτοιο Βικελίδης ο Άρης μπορεί να περιμένει πολλά. Οι «κίτρινοι» έμειναν αήττητοι για 42 χρόνια επικρατώντας και της Αούστρια Βιέννης και μπορεί να το 1-0 να μην είναι σκορ πρόκρισης, ωστόσο οι παίκτες του Κούπερ απέκτησαν σοβαρό προβάδισμα για να βρεθούν στους ομίλους του Europa League. Μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο στην επανάληψη οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πετύχουν ακόμα περισσότερα τέρματα, αλλά και το 1-0 μπορεί να τους φτάσει αν και στην Αυστρία παίξουν με το ίδιο πάθος.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Μίσελ, Οριόλ, Ρονάλντο Γκιάρο, Τόχα (79' Πρίττας), Ναφτί, Τσεσνάουσκις (60' Μενδρινός), Χαβίτο, Κόκε, Τσέζαρεκ (64' Ρουίς)

ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ (Καρλ Νταξμπάχερ):
Λίντνερ, Βόρισεκ, Ντράγκοβιτς, Μαργκράιτερ, Σούτνερ, Κλάιν, Λίεντλ, Χλίνκα, Μπαουμγκάρτλινγκερ, Λιντς (88' Σουμάχερ), Γιουν (80' Στάνκοβιτς)

Λεπτό προς λεπτό

1' Έναρξη του αγώνα στο Κλεάνθης Βικελίδης

1' Πρώτο σουτ για τον Άρη με τον Τσεσνάουσκις ο οποίος έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Λίτνερ.

2' Μεγάλη ευκαιρία για την Αούστρια με τον Χλίνκα να πιάνει το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και τον Σηφάκη να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ.

6' Ο διαιτητής σφυρίζει λανθασμένα φάουλ στον Τσέζαρεκ και δεν αφήνει τον Κροάτη να σκοράρει μόνος απέναντι από τον Λίτνερ.

11' Ο Λιντς φεύγει από κανονική θέση με τον βοηθό να σηκώνει το σημαιάκι του.

15' Ο Οριόλ κάνει το λάθος ωστόσο ο Σηφάκης νικάεει τον Λιντς διώχνοντας και πάλι σε κόρνερ.

16' Νέο σου του Τσεσνάουσκις με τον Λίτνερ να μπλοκάρει άνετα.

18' Ο Λίεντλ εκτελέι φάουλ από καλή θέση με τον Σηφάκη να μπλοκάρει

22' Ο διαιτητής λόγω της αφόρητης ζέστης διακόπτει το ματς προκειμένου οι παίκτες να πιουν λίγο νερό

25' Ο ρυθμός του αγώνα έχει πέσει μετά το εκπληκτικό ξεκίνημα.

35' Νέα μεγάλη ευκαιρία για την Αούστρια με τον Μπαουμγκάρτλινγκερ να πιάνει από καλή θέση το σουτ και τον Σηφάκη να διώχνει για ακόμα μία φορά σε κόρνερ.

38' Δοκάρι για την Αούστρια με τον Μπαουμγκάρτλινγκερ να μην μπορεί να σκοράρει με κεφαλιά

44' Ο Λίντς πιάνει το δυνατό σουτ στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ.

45' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

46' Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου

49' Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη, με τον Μισέλ να πιάνει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής στέλνοντας την μπάλα άουτ.

54' Μοναδική ευκαιρία για την Αούστρια με τον Γιουν να στέλνει την μπάλα άουτ εξαιρετική θέση.

55' Απάντηση του Άρη με τον Τσέζαρεκ να στέλνει την μπάλα άουτ από την μικρή περιοχή.

64' Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη με τον Μενδρινό να εκτελεί το φάουλ και τον Ρουίς με κεφαλιά από την μικρή περιοχή να στέλνει την μπάλα άουτ.

70' Τεράστια ευκαιρία για τον Άρη. Ο Ρουίς βρήκε εξαιρετικά τον Κόκε που πλάσαρε άστοχα στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.

71' Νέα διακοπή για νερό λόγω της αφόρητης ζέστης.

73' Ο Ρουίς με σουτ έξω από την περιοχή αναγκάζει τον Λίτνερ να διώξει σε κόρνερ. Ο Άρης πιέζει συνεχώς την Αούστρια.

90' ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ Ο Άρης ανοίγει το σκορ με τον Ρουίς με προβολή να βάζει μπροστά τους «κίτρινους»



Μικρά-μικρά από Βικελίδης

Παρότι τα θερμόμετρα βαράνε κόκκινο ο κόσμος του Άρη έχει γεμίσει το «Κλεάνθης Βικελίδης» και δεν σταματά λεπτό να φωνάζει για την αγαπημένη του ομάδα. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Νέτο, Οριόλ, Ρονάλντο, Μίσελ, Ναφτί, Τόχα, Χαβίτο, Τσεσνάουσκις, Κόκε, Τσέζαρεκ

ΑΟΥΣΤΡΙΑ: Λίντνερ, Βόρισεκ, Ντράγκοβιτς, Μαργκράιτερ, Σούτνερ, Κλεν, Λίεντλ, Χλίνκα, Μπαουμγκάρτλινγκερ. Λιντς, Γιουν

Διαιτητής: Λαγιούσκιν (Ρωσία)

Κάλβο: «Με πονάει που λείπω»


Ο μεγάλος απών του σημερινού ματς ο Τόνι Κάλβο μιλώντας πριν την έναρξη του αγώνα με την Αούστρια τόνισε: «Με πονάει πολύ που θα λείπω. Ήθελα να είμαι παρών και να βοηθήσω την ομάδα μου. Δεν περίμενα τον τραυματισμό, προσπάθησα αλλά δεν μπόρεσα. Αυτό που με πονάει περισσότερο είναι ότι δεν μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου».

Για Τσεσνάουσκις: «Είμαι σίγουρος πως ο Τσεσνάουσκις θα τα πάει πολύ καλά, καλύτερα και από εμένα. Του εύχομαι τα καλύτερα».

Για το πιο αποτέλεσμα θέλει:
«Οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα θα είναι καλό για την ομάδα. Να κρατήσουμε το μηδέν και να πετύχουμε γκολ».

Για ζέστη: «Έχουμε συνηθίσει την ζέστη. Τέσσερα χρόνια εδώ κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα έτσι είναι. Οι συμπαίκτες μου είναι έτοιμοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...