"Δεν σερβίρουμε νεοναζί"



Περίπου 100 σερβιτόροι στην πόλη της Ρατισβόνης, στη νότια Γερμανία, ανακοίνωσαν ότι εφεξής δεν θα σερβίρουν νεοναζί, οι οποίοι είχαν επιτεθεί ομαδικά σε συνάδελφό τους προ ημερών.

Ο σερβιτόρος που δέχθηκε την επίθεση είχε αποπειραθεί να βοηθήσει μία μαύρη γυναίκα και το παιδί της από επίθεση που δέχθηκε, με φραστικά και όχι μόνο «πυρά», από συμμορία νεοναζί "σκίνχεντ" .Τότε οι νεοναζί είχαν φύγει, αλλά κάποιες ημέρες αργότερα έξι από τους οκτώ της συμμορίας επέστρεψαν και ξυλοκόπησαν πολύ βαρειά τον σερβιτόρο που επιχείρησε να βοηθήσει τη γυναίκα.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, συγκροτήθηκε από το σωματείο των σερβιτόρων ένα κίνημα, με την όνομα «Δεν εξυπηρετούμε τους νεοναζί».

Όπως ανέφερε στα μέσα ενημέρωσης ο εκπρόσωπος του κινήματος, Τζούμπα Ακίλι, «θέλουμε να πάρουμε εκδίκηση για τον άγριο ξυλοδαρμό του συναδέλφου μας και να κάνουμε αντιληπτό ότι οι νεοναζί δεν είναι καλοδεχούμενοι στα καφενεία και εστιατόρια της πόλης. Και εν πάση περιπτώσει δεν θα εξυπηρετούνται από τα μέλη του κινήματος».

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ραρισβόνη απέχει 125 χιλιόμετρα από το «λίκνο» του ναζισμού, το Μόναχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...