Μπλόκο σε 122 κιλά ηρωίνης

Μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών, που θα περνούσε από την Ελλάδα για να μοιραστεί σε χώρες της Ευρώπης, εντόπισαν οι άντρες του Λιμενικού Σώματος. Ο Σέρβος έμπορος ναρκωτικών προσπάθησε να περάσει από τη χώρα μας 122 κιλά καθαρή ηρωίνη, με σκοπό να γεμίσει με τον «λευκό θάνατο» τις πιάτσες των τοξικομανών όλης της Ευρώπης!

Το σχέδιο του νεαρού Σέρβου ωστόσο απέτυχε, αφού άντρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Ηγουμενίτσας, με την πολύτιμη βοήθεια του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, τον συνέλαβαν βάζοντας φρένο σε ακόμη ένα δρομολόγιο μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών. Ταυτόχρονα «πιστώθηκε» στο Σώμα άλλη μία επιτυχία στον ανελέητο πόλεμο που διεξάγει κατά των εμπόρων ναρκωτικών.

Ο 26χρονος Σέρβος μετέφερε μέσα στην νταλίκα -με κροατικές πινακίδες- που οδηγούσε, με την οποία επρόκειτο να επιβιβαστεί σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία, τεράστια ποσότητα ηρωίνης, βάρους 122 κιλών, από τις μεγαλύτερες που έχουν κατασχεθεί μέχρι σήμερα στη χώρα μας. Ωστόσο το όχημα κίνησε τις υποψίες των λιμενικών που πραγματοποιούν συστηματικούς ελέγχους για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και πριν προλάβει να αντιδράσει ο νεαρός έμπορος ναρκωτικών, οι λιμενικοί τον αιφνιδίασαν και προχώρησαν σε έρευνα. Λίγα λεπτά αργότερα τα ναρκωτικά ανακάλυψε το λαγωνικό της αστυνομίας, που άρχισε να γαβγίζει υποδεικνύοντας στους λιμενικούς το ύποπτο φορτίο. Αντρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών έκαναν φύλλο και φτερό την νταλίκα για να ανακαλύψουν τελικά 238 συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν καθαρή ηρωίνη συνολικού βάρους 122 κιλών. Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε κρύπτη ανάμεσα σε ξύλινες παλέτες που αποτελούσαν το φορτίο της νταλίκας.

Η μεγάλη ποσότητα ηρωίνης και το φορτηγό όχημα κατασχέθηκαν, ενώ ο 26χρονος Σέρβος οδηγός του οχήματος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ηγουμενίτσας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τώρα, όταν τα ναρκωτικά θα έφταναν στην Ιταλία, θα προωθούνταν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης γεμίζοντας τα στέκια των τοξικομανών με τον «λευκό θάνατο». Οι έρευνες του Λιμενικού οδηγούνται σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και ήδη έχουν ενημερωθεί η Ιντερπόλ και οι αστυνομικές υπηρεσίες της Ιταλίας.

Πρόκειται για ακόμα μία επιτυχία του Λιμενικού Σώματος Ηγουμενίτσας και σύμφωνα με επιτελείς του, το «χτύπημα» ήταν πολύ μεγάλο. Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες οι άντρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Ηγουμενίτσας καταγράφουν το ένα περιστατικό μετά το άλλο, γεγονός που μαρτυρά ότι το λιμάνι της πρωτεύουσας της Θεσπρωτίας αποτελεί «πέρασμα» για παράνομες δραστηριότητες.

espresso
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...