Οι καλλιτεχνικές ανησυχίες ενός «Νονού»



Μέσα από μελοποιημένα ποιήματα και τραγούδια, ο Gregorio Bellocco, ένα από τα κορυφαία στελέχη της μαφίας της Ντραγκέτα (Ndrangheta), που έχει τη βάση της στην Καλαβρία της Ιταλίας, «εξυμνούσε» τα κατορθώματα της «Οικογένειας» και έδινε «τροφή» στον μύθο που την περιβάλλει.


Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας στην Ιταλία, μετά από την επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομίας και τη σύλληψη περίπου 300 μελών της μαφίας, πριν από δύο περίπου εβδομάδες, ο Gregorio Bellocco συνέθετε τραγούδια για την Ντραγκέτα, που κυκλοφορούσαν στον ιταλικό Νότο με πειρατικά ως επί το πλείστον CD.

Οι καλλιτεχνικές του, ωστόσο, ανησυχίες θα κοστίσουν πολύ ακριβά στον ίδιο και άλλους συλληφθέντες «συγγενείς» του στην Ντραγκέτα, αφού η ιταλική Αστυνομία ισχυρίζεται ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει το περιεχόμενο των τραγουδιών ως αποδεικτικό στοιχείο για την εμπλοκή τους σε επιχειρήσεις της μαφίας.

Ο Gregorio Bellocco και ο αδερφός του, Giuseppe, ήταν ανάμεσα στα δέκα άτομα που συνέλαβε η Αστυνομία, χθες, ως τα τελευταία μέλη της Ντραγκέτα, που διέφευγαν της σύλληψης. Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε -μεταξύ άλλων- την εντυπωσιακή επιχείρηση της Αστυνομίας στο υπόγειο κρησφύγετο των δύο αδερφών, καθώς και να ακούσετε ένα από τα τραγούδια που συνέθεσε ο Gregorio Bellocco.




Η λέξη «Ndrangheta» έχει ελληνικές ρίζες, αφού προέρχεται από τη λέξη «ανδραγαθία»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...