Η δική μας ανάγνωση της προκήρυξης(από την εφημερίδα ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ)



Από τον Τάκη Χατζή


Ο συντάκτης της προκήρυξης (εάν τελικά είναι ένας) γράφει σε απλή κατανοητή «δημοσιογραφική» γλώσσα-όπως θα μιλούσε σε φίλους του- χωρίς ιδιαίτερα λεκτικές υπερβολές. Οι φράσεις του είναι μικρές και περιεκτικές αποδίδοντας έτσι με σαφήνεια το μήνυμα που επιχειρεί να στείλει ο συντάκτης. Σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται να «υποδύεται» έναν άλλο «ρόλο» και αυτό ενδεχομένως να οδηγήσει αρκετούς αναγνώστες στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για δύο συντάκτες.



Επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στον Τύπο-και αυτό είναι συνειδητή επιλογή- επιχειρώντας να δώσει αναλυτικές ερμηνείες, πληροφορίες και περιγραφές για τον ρόλο- όπως αυτός τον αντιλαμβάνεται- συγκεκριμένων Μέσων Ενημέρωσης και δημοσιογράφων. Αποφεύγει, ωστόσο, να επεκταθεί στα τρωτά του πολιτικού συστήματος, αν και τα υπονοεί σε κάθε παράγραφο, αφού πρόκειται για ένα κείμενο το οποίο έχει καθαρά ιδεολογικό-πολιτικά χαρακτηριστικά. Η αναφορά της «ΣΕΧΤΑΣ» σε μια διεθνιστική αλλά ταυτόχρονα αναρχική κοινωνία προσδιορίζει την ιδεολογική ταυτότητα της ομάδας, αλλά και την ανάγκη για τη διεθνή διαρκή επαναστατική δράση και την καταδίκη της γραφειοκρατικής ελίτ.

Η εκτίμηση μας-από την ανάγνωση του κειμένου τους- είναι ότι δεν επιχειρούν να μιμηθούν κάποια άλλη οργάνωση -όπως υποστηρίζεται από πολλούς- αλλά απλά φαίνεται να έχουν εμπνευστεί από παρόμοιες οργανώσεις μέσα από την γνώση που απέκτησαν είτε διαβάζοντας, είτε έχοντας κάποιες προσωπικές εμπειρίες ο καθένας ξεχωριστά.

Οι απόψεις τους για την κοινωνία και το περίγραμμα της είναι απόλυτα σαφές. Θα τολμούσαμε, μάλιστα, να πούμε ότι ενδέχεται να έχουν ζήσει σε ένα μεσοαστικό περιβάλλον το οποίο, όπως σημειώνουν, βαρέθηκαν και φυσικά το καταδικάζουν με αποτέλεσμα να θέλουν να το πολεμήσουν με τους ποιο σκληρούς όρους.

Τέλος, η «ΣΕΧΤΑ», με το κείμενο αυτό φαίνεται να ξεκαθαρίζει ότι ο τρόπος που θέλουν να αντιμετωπίζονται είναι πολιτικός και όχι με όρους κατάδικων του κοινού ποινικού δικαίου. Γιατί σε κάθε περίπτωση οι πράξεις όπως για παράδειγμα οι ληστείες τραπεζών θεωρούνται, από τα μέλη της ομάδας, απαλλοτριώσεις και δεν έχουν το συνηθισμένο νόημα που προσδίδει σε τέτοιες πράξεις μια οποιαδήποτε αστική κοινωνία.

«Στις δανεικές τις προσευχές
δε πιάνουν τόπο οι ευχές
ένα σου γίνονται οι φωνές
και συνηθίζεις με το χθες
τις δανεικές τις προσευχές
μάθε να μη λες.
Στις δανεικές τις προσευχές
πονάς για άλλων τις πληγές
κι αν οι ανάσες οι παλιές
τώρα σου ακούγονται κραυγές
στις δικές σου προσευχές
ζήτα ότι θες.

Στις δανεικές τις προσευχές
κουμάντο κάνουν οι ενοχές
και στων αγγέλων τις γιορτές
οι κλεμμένες οι στιγμές
πάντα θα μοιάζουν με ευχές
ψέμα όπως θες. Στις δανεικές τις προσευχές
πρέπει για όλα εσύ να φταις
κάποιοι σου λέγαν πως σ' αυτές
ξεπλένονται οι ψυχές
με τις δικές τους προσευχές
γέρασες και κλαις.»
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ : Οι στυγνοί δολοφόνοι της ΣΕΧΤΑ; με όπλα από το κοινό ποινικό έγκλημα σε μια προσέγγιση που τους προσδίδει   ιδεολογικά-πολιτικά χαρακτηριστικά. Εάν και δεν συμφωνούμε με τέτοιες προσεγγίσεις την δημοσιεύουμε γιατί ίσως "φωτογραφίσει" τους πλούσιους εντολοδόχους τους. Το ρεπορτάζ του Χήτου δείχνει τις σχέσεις τους με τους ποινικούς και απομυθοποιεί ΠΛΗΡΩΣ κάθε ιδεολογικό τους μανδύα. Το παρακράτος σε όλο του το μεγαλείο θα συμπληρώναμε εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...