Eνας Παλιός Οννεδίτης των Ιωαννίνων θυμάται...

Παίρνω το θάρρος να γράψω αυτό το κείμενο βλέποντας πολλούς καλούς και παλιούς συναγωνιστές να απελευθερώνονται και να εκφράζουν την άποψη τους πλέον δημόσια. Είμαι κι εγώ ένας παλιός ΟΝΝΕΔίτης των Ιωαννίνων. Ένας άνθρωπου που από τα 14 χρόνια μου αγωνίστηκα για αρχές και αξίες, αυτές που μας εμφύσησε ο Ευάγγελος Αβέρωφ και γίνανε οδηγός στη ζωή μας στο μέλλον. Είμαι κι εγώ ένας άνθρωπος που αγωνίστηκα επίσης για τον Κώστα Καραμανλή και απογοητεύθηκα για τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Γεννήθηκε η ελπίδα και πάλι μέσα μου όταν με ανοικτές διαδικασίες ο Αντώνης Σαμαράς έγινε Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αισθάνθηκα χαρά όταν έμαθα ότι το ίδιο θα γίνει και στη ΟΝΝΕΔ.


Όμως, όπως λένε κάποιοι μια φορά ΟΝΝΕΔίτης για πάντα ΟΝΝΕΔίτης και τα κουσούρια σ ακολουθούν πάντα. Εδώ στα Ιωάννινα όμως καιρό τώρα, χρόνια ολόκληρα ξεχάσαμε τι σημαίνει ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων. Ο γνωστός αιώνιος φοιτητής, ο 37χρονος που ακόμα δεν έχει πάρει πτυχίο και εξουσιάζει τη τοπική ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, βιοπορίζοντας  από αυτήν, κατάφερε να μετατρέψει την ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων σε δικό του μαγαζάκι. Αφού πέταξε έξω ολες και όλους τους ΟΝΝΕΔίτες που ήταν Γιαννιώτες με το δικό του μοναδικό τρόπο μετέτρεψε την ΟΝΝΕΔ σε δικό του μαγαζί αξιοποιώντας κόσμο που ουδεμία σχέση έχει με τα Ιωάννινα παρα μόνο με τον ίδιο. Φτάσαμε στο σημείο να μην αποδέχονται ως μέλη ούτα τα ίδια τα παιδιά μας!!!! Παιδιά αγωνιστών που έφτιαξαν και θεμελίωσαν την ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων.

Όλα αυτά συνέβαιναν με την ανοχή της διοίκησης της ΟΝΝΕΔ. Ως εδώ όμως. Το Σάββατο η νέα κεντρική διοίκηση της ΟΝΝΕΔ επιτέλους έκανε αυτό που έπρεπε και δεν είχε κάνει η προηγούμενη. Εκλογές. Η αλήθεια έλαμψε. Η σφραγίδα την οποία επικαλούνταν κάθε τόσο ο «αιώνιος» φοιτητής έπαψε να εξουσιάζει τον κόσμο και να διαμορφώνει άποψη. Επιτέλους, ο εκλεκτός του κ. νταβαντζή των φοιτητών και της ΔΑΠ δεν κατάφερε να εκλεγεί γιατί όπως έλεγε και ο Πρόεδρος μας, «όταν η βάση μιλά, οι μηχανισμοί σιωπούν» και στα Ιωάννινα οι μηχανισμοί εξουσίας και υποταγής του κόσμου στον «Θεό Φοιτητή» έπαψαν να μιλούν και να καταδυναστεύουν την τοπική βούληση. Ελπίζω σύντομα και τα νεαρά παιδιά της ΔΑΠ Ιωαννίνων να συνειδητοποιήσουν την εκμετάλλευση που υφίστανται και να αντιδράσουν στέλνοντας μια και καλή στο σπίτι του αυτόν τον κύριο.


Ένας Παλιός ΟΝΝΕΔίτης από τα Γιάννενα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...