Αιχμές Νιόπλια για Ότο!

Αιχμές Νιόπλια για Ότο! ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ;
Με εύσχημο τρόπο μεν, αλλά με σαφείς αιχμές δε για την τακτική του Ρεχάγκελ και τη μη χρησιμοποίηση του Νίνη, αναφέρθηκε ο Νίκος Νιόπλιας στο ματς της Εθνικής...
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3 και αναφέρθηκε στο ματς με τους Κορεάτες, στις αλλαγές του Οτο Ρεχάγκελ και στο τι μπορεί να αλλάξει για τα επόμενα παιχνίδια. Ακολουθούν αναλυτικά όσα είπε.

Για τον αγώνα: «Κέρδισε σήμερα η καλύτερη ομάδα. Η Κορέα είχε μεν λίγη ποιότητα ως ομάδα, όσον αφορά το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα, ωστόσο είχε πλάνο στο παιχνίδι της. Επίσης, είχε δύο-τρεις πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Δίκαια λοιπόν νίκησε και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια.

Εμείς στην προκριματική φάση του Μουντιάλ είχαμε ένα στυλ παιχνιδιού, σύμφωνα με το οποίο περιμέναμε τον αντίπαλο και βγαίναμε γρήγορα στην κόντρα όταν μπορούσαμε. Αυτό μας έβγαινε τότε. Όταν όμως καλείσαι να παίξεις σε ένα τέτοιο τουρνουά και θεωρείσαι και φαβορί σε ένα ματς, είναι δύσκολο να σου βγει αυτός ο τρόπος παιχνιδιού.

Οι Κορεάτες έπαιζαν ένα 4-4-2 με ένα παίκτη πάντα πίσω από τον φουνταριστό. Είχαν επιπλέον, δύο πολύ καλούς μπακ. Ο Λι είναι γνωστός, αλλά με εξέπληξε ο δεξιός τους μπακ. Η δική μας ανάπτυξή ήταν πολύ αργή, με παράλληλες πάσες και χωρίς καθόλου κίνηση. Αυτό το ποδόσφαιρο είναι πια ξεπερασμένο.

Ίσως το πλάνο μας ήταν να περιμένουμε και να βγούμε στην κόντρα, ίσως να εκμεταλλευτούμε τα στημένα. Αλλά δε μας βγήκαν αυτά. Προσπαθούσαμε με βαθιές μπαλιές να βρούμε γρήγορα τον Γκέκα, χωρίς να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε, έχοντας την κατοχή της μπάλας, είτε βγαίνοντας από τα πλάγια.

Δε θα ήθελα να μιλήσω για τον προπονητή. Είδα ποιο ήταν το πρόβλημα της Εθνικής, αλλά δε θέλω να κριτικάρω συνάδελφο. Για την εικόνα μας, πρέπει να πω ότι φάνηκε και από τα τρεξίματα των ποδοσφαιριστών ότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση.

Για παράδειγμα, ο Λουκάς Βύντρα ξέρω ότι είναι περισσότερο ακραίος μπακ παρά στόπερ. Μάλιστα, όταν ήρθα στον Παναθηναϊκό τον βρήκα ως στόπερ και τον έβαλα στα δεξιά γιατί και ο Σεϊταρίδης ήταν συνέχεια τραυματίας. Βέβαια, ο προπονητής είναι αυτός που κρίνει και επιλέγει.

Πάντως, θέλω να πω ότι όποιος και να έπαιζε σήμερα, η Εθνική με την εικόνα που είχε, θα έχανε. Η Κορέα είχε στυλ παιχνιδιού και πλάνο. Δεν πρέπει να κοιτάμε κάθε διεθνή ξεχωριστά, για να βρούμε τι έφταιξε. Το σύνολο της ομάδας δεν ήταν καλό.

Όποιον και να ρωτήσεις θα σου πει ότι σήμερα νίκησε η καλύτερη ομάδα. Αυτή που έκανε ευκαιρίες και είχε έναν τρόπο ανάπτυξης. Ωστόσο, ξαναλέω ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, η Κορέα δεν είναι κάτι τρομερό. Είναι μία μέτρια ομάδα, ως και καλή, που παίζει πολύ καλά αυτό το ποδόσφαιρο που μπορεί».

Τι μπορεί να αλλάξει η Εθνική μέχρι το δεύτερο παιχνίδι με τη Νιγηρία: «Είναι δύσκολο να μπορέσει να διορθώσει η ομάδα κάτι. Είναι κρίσιμο για το χαρακτήρα και την αυτοπεποίθηση της ομάδας το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Οι τρεις μέρες, μέχρι τον επόμενο αγώνα, είναι πολύ μικρό χρονικό διάστημα για να αλλάξει κάτι.

Είναι συνεχόμενη η κακή εικόνα μας από τα φιλικά προετοιμασίας μέχρι και σήμερα. Από τα μπαράζ και την μεγάλη πρόκριση επί της Ουκρανίας, τον περασμένο Νοέμβριο έχει μεσολαβήσει πολύς καιρός. Τα τελευταία φιλικά δείχνουν την πραγματική εικόνα της Εθνικής, έτσι όπως είναι τώρα και είναι πολύ δύσκολο πλέον να αντιστραφεί το κλίμα».

Για την αλλαγή του Καραγκούνη με τον Πατσατζόγλου: «Δε ξέρω αν βοήθησε την ομάδα η αλλαγή του Πατσατζόγλου. Σίγουρα, ο Καραγκούνης δεν ήταν καλός και έπρεπε να βγει. Ξέρω ότι πολλοί θα πουν ότι έπρεπε να μπει στη θέση του ο Νίνης. Αυτό λέει και η λογική».

Για τους παίκτες της Νότιας Κορέας: «Η Κορέα είχε τους δύο Παρκ, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Μονακό, που είναι πολύ καλοί παίκτες. Ως ομάδα, είχε ένα πλάνο, όπως είχαμε εμείς στο Ευρωπαϊκό του 2004. Αυτό τους έδωσε την ώθηση για τη νίκη».
GAZZETTA.GR
Σχόλιο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ : Σας τα είχαμε πει ο κάθε μέτριος προπονητής θα βγάλει την κακία του για τον Ότο Ρεχάγκελ . Κοίτα βρε Νικολάκι να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό και άσε τις προπονητικές απόψεις. Γιατί παίζουμε και Τσάμπιονς Λίνγκ και με σένα προπονητή δεν θα σταυρώσουμε νίκη ούτε στο ΟΑΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...