Ε.Δ.Ε. για την Τζούλια




Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη του «Veto» για τα όσα έγιναν μέσα στο Πολεμικό Μουσείο με πρωταγωνιστή τον υιό του Λευτέρη Ζαγορίτη και την Τζούλια Αλεξανδράτου. Πριν από λίγη ώρα, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, με ανακοίνωσή του, μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ενημερώνει ότι «έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση (Ε.Δ.Ε.) από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, για τον εντοπισμό ευθυνών και τον καταλογισμό τους σε τυχόν υπευθύνους για τα όσα φέρεται να έλαβαν χώρα στο Πολεμικό Μουσείο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας VETO της 27ης Ιουνίου».

Από το απόγευμα του Σαββάτου που η εφημερίδα κυκλοφόρησε στα περίπτερα, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σήμανε συναγερμός για τις «επιτυχίες» του ναύτη και υιού του γραμματέα της ΝΔ, Γεράσιμου Ζαγορίτη.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας περιγράφει τη συνάντηση του Γεράσιμου με την Τζούλια, που ξεκίνησε από εστιατόριο και κατέληξε σε μια καυτή βραδιά στο υπόγειο πάρκινγκ του Πολεμικού Μουσείου, στο οποίο υπηρετεί τη θητεία του ο πρώτος.

Από νωρίς το πρωί, οι φωτογραφίες που περιέχονται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας σχολιάζονται ποικιλοτρόπως και από τα στελέχη της ΝΔ που βρίσκονται στο συνέδριο του κόμματος. Διάφορα σχόλια ακούγονται, χωρίς όμως, έως αυτή την ώρα, να έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση κυρίως από τον κ. Λευτέρη Ζαγορίτη που αναμένεται να παραδώσει σκυτάλη για τη γραμματεία της παράταξης.

Στους στρατιωτικούς κύκλους, το θέμα έχει προκαλέσει έντονη ενόχληση, μια και πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό που έρχεται να προστεθεί σε εκείνο του γάμου της Μαριέττας Χρουσαλά στο κατάστρωμα του θωρηκτού «Αβέρωφ».

Το γεγονός πληροφορήθηκε ο αρχηγός του Γ.Ε.ΕΘ.Α. χθες, την ώρα που βρισκόταν στην κηδεία του άτυχου συνεργάτη του Μ. Χρυσοχοΐδη, Γιώργου Βασιλάκη. Αμέσως έδωσε εντολή να γίνει έλεγχος στις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην είσοδο του Πολεμικού Μουσείου και, αφού διαπιστώθηκε ότι στο υλικό φαίνεται η Τζούλια Αλεξανδράτου να μπαίνει στον χώρο του μουσείου στις 5 τα ξημερώματα, αμέσως διετάχθη η Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η Τζούλια φαίνεται να συνομιλεί με τους σκοπούς στην πύλη και να βγαίνει χαιρετώντας τους οπλίτες.

Ο γιός του Λευτέρη Ζαγορίτη, πάντως, έχει ήδη καταθέσει στα πλαίσια της διενεργούμενης ΕΔΕ και έχει αποδεχθεί το γεγονός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...