Αυστραλιανό ενδιαφέρον για το «Ελευθέριος Βενιζέλος»




Αυστραλοί επενδυτές παρακολουθούν με ενδιαφέρον την πιθανή πώληση του 55% των μετοχών του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», που έχει στην κατοχή της η ελληνική κυβέρνηση.
Αυτό αναφέρει διπλό δημοσίευμα στις εφημερίδες «Herald Sun» και «The Daily Telegraph».

«Σε συνδυασμό με την επέκταση του χρόνου διαχείρισης του αεροδρομίου από την εταιρεία ΑΙΑ, πέραν του 2026 (για άλλα 20 χρόνια) για μεγιστοποίηση του οφέλους μιας ενδεχόμενης πώλησης και πιθανή εγγραφή στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το θέμα αφορά και στην Αυστραλία. Όπως σημειώνεται, βασικός μέτοχος της ΑΙΑ είναι η γερμανική Hochtief, αλλά ένα 5,3% των μετοχών της, ωστόσο, ανήκει στο Αυστραλιανό Ταμείο Υποδομών (AIF)» αναφέρεται στα σχετικά δημοσιεύματα).  
Ερωτηθείς σχετικά εκπρόσωπος του Αυστραλιανού Ταμείου Υποδομών, δήλωσε πως έχουν υπ' όψιν τους την ελληνική πρόθεση, επισημαίνοντας ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για σχόλια.

Φημολογείται ότι καναδικά συνταξιοδοτικά ταμεία, μεταξύ των οποίων το Ταμείο Δασκάλων του Οντάριο, ενδιαφέρονται για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του αεροδρομίου.  Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των αυστραλιανών εφημερίδων, η απόδοση του «Ελευθερίου Βενιζέλος» είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...