Γιατί Σωκράτη;


Με το Μουντιάλ και την παραμονή μου στην Ν. Αφρική δεν είχαμε καθόλου την ευκαιρία να πούμε για την ιστορική αλλαγή ηγεσίας στα διοικητικά της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπου μετά από 17 χρόνια ο Σωκράτης Κόκκαλης παρέδωσε την «σκυτάλη» στον εφοπλιστή Βαγγέλη...
Μαρινάκη.

Και αν για την «νέα τάξη πραγμάτων» στο μεγάλο λιμάνι της χώρας θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε πολλές φορές στο άμεσο, αλλά και στο «εγγύς» μέλλον νομίζω ότι για τον πιο πετυχημένο πρόεδρο στην ιστορία του Ολυμπιακού κάποια πράγματα πρέπει να τα δούμε τώρα.

Το θέμα είναι πως ο Σωκράτης Κόκκαλης και ενώ ήταν δεδομένο ότι είχε αποφασίσει να πορευτεί και φέτος μόνος του(δεν επιδέχεται αμφισβήτησης η συγκεκριμένη πληροφορία), με σχετικά μικρό «μπάτζετ» για μετέγραφες, όχι μεγάλο προπονητή(συμφωνία με Λίνεν) και γενικά λίγα χρήματα σε σχέση με άλλες χρονιές,για τα running costs της ομάδας, ουσιαστικά σε 2 εικοσιτετράωρα, άλλαξε άρδην τις όποιες αποφάσεις, ουσιαστικά «χαρίζοντας» στον Μαρινάκη τον Ολυμπιακό!

Πολλά είναι αυτά που λέγονται για τον άλλοτε παντοδύναμο, οικονομικά και πολιτικά, Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος ουσιαστικά «αναγκάστηκε» να δώσει τον Ολυμπιακό «μπιρ-παρά»…

Ναι μεν το βασικότερο πρόβλημα του Σωκράτη Κόκκαλη τους τελευταίους μήνες ήταν η έλλειψη ρευστότητας, αλλά και εσόδων από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του, έτσι ώστε να τρέχει τον Ολυμπιακό, όπως είχε μάθει τα εκατομμύρια των φιλάθλων του τα προηγούμενα χρόνια, αλλά είναι πολλά και τα άλλα γεγονότα που κάνουν πολλούς να πιστεύουν ότι τελικά ο μεγαλύτερος πρόεδρος στην ιστορία του Ολυμπιακού έδωσε την αγαπημένη του ομάδα με βαριά… καρδιά στον σχετικά νεαρό(σε σχέση τουλάχιστον με τον ίδιο),εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Για να τα δούμε λοιπόν ένα-ένα και τουλάχιστον σε ότι είμαστε εμείς σε θέση να γνωρίζουμε.

Ένα από τα βασικότερα γεγονότα είναι η εμπλοκή του ονόματος του Σωκράτη Κόκκαλη στο σκάνδαλο της SIEMENS και η κλήση του στην εξεταστική επιτροπή της βουλής πριν από μερικές ημέρες. Κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχτεί η συγκεκριμένη ιστορία και που θα καταλήξει, από την στιγμή που οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη και ουσιαστικά τα πάντα είναι εκτός ελέγχου. Αυτά πάντως που ακούγονται πλέον όχι μόνο στα δημοσιογραφικά γραφεία, έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι ο πρώην μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού θα έχει τελικά αρκετά «τραβήγματα» μέχρι να βγουν τα τελικά πορίσματα.

Άλλο σημαντικό γεγονός είναι ότι η ΙΝΤΡΑΛΟΤ, η βασική του επιχείρηση και η εταιρεία που τα τελευταία χρόνια, είτε βάση των συμβάσεων με τον ΟΠΑΠ, είτε βάση των συμβάσεων που έκανε σε ξένες χώρες είχε κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη, βρίσκεται πλέον σε οριακή φάση από πλευράς εσόδων(από την στιγμή που οι περισσότερες συμβάσεις στο εξωτερικό δεν είναι κερδοφόρες) και μάλιστα υπάρχει ακόμα και η σκέψη στον ίδιο και τους υπόλοιπους μετόχους της εταιρίας , μετά μάλιστα και τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, η εταιρία να «μετακομίσει» σε άλλη χώρα.

Από κει και πέρα ένα ακόμα σημαντικό γεγονός είναι ότι , βάση έγκυρων πληροφοριών, ακόμα και σε ενδεχόμενο σπάσιμο του μονοπωλίου στο στοίχημα στην Ελλάδα , εταιρείες συμφερόντων του Σωκράτη Κόκκαλη , δεν είναι ακόμα δεδομένο ότι θα πάρουν κάποια από τις άδειες που θα βγουν!
Όλα αυτά λοιπόν οδηγούν τον «πρόεδρο των τίτλων», ακόμα και στην σκέψη της μετακόμισης, εκτός Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα στην Βοστώνη, εκεί όπου η οικογένεια διαθέτει ένα εξαιρετικό σπίτι.

Το άμεσο μέλλον θα δείξει λοιπόν τι ήταν αυτό που οδήγησε τόσα γρήγορα και αποφασιστικά τον Σωκράτη Κόκκαλη να προβεί στην πώληση; της ΠΑΕ. Άλλωστε είμαστε ακόμα και σε αναμονή της συνέντευξης τύπου των δύο ανδρών, εκεί όπου είναι δεδομένο ότι θα δεχτεί σωρεία ερωτημάτων.

Όσο για τη νέα τάξη πραγμάτων, εξαιρώ τον Γιώργο Λούβαρη, θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε πολλά, απλά περιμένω και τις τυπικές ανακοινώσεις για να μπορούμε να ξεκινήσουμε την κριτική μας προς τους άπειρους παράγοντες που θα μπουν στην ΠΑΕ Ολυμπιακός.


http://www.theplayer.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...