Η ώρα του... τελικού!

Η ώρα του... τελικού!
Η πιο μεγάλη ώρα... είναι τώρα! Η εθνική Ελλάδος καλείται να γράψει ιστορία απόψε το βράδυ (21:30, ΝΕΤ) στο «Πίτερ Μοκάμπα» του Πολοκουάνε κόντρα στην αντίστοιχη της Αργεντινής. Όλα τα τελευταία νέα αλλά και τα χαρακτηριστικά της αναμέτρησης.
Η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ καλείται μπροστά σε ένα ολόκληρο έθνος που αδημονεί και αισιοδοξεί, να τα δώσει όλα εντός αγωνιστικού χώρου κόντρα σε μία παγκόσμια υπερδύναμη... με έπαθλο την πρόκριση. Η χώρα μας απόψε σύσσωμη πρέπει να επιδείξει ψυχή, νεύρο, τσαμπουκά αλλά και υπομονή για να πάρει αυτό που θέλει κόντρα στην Αργεντινή. Να σβήσει το παρελθόν

Χθες συμπληρώθηκαν 16 χρόνια από τότε που στις ΗΠΑ (Μουντιάλ 1994) η Αργεντινή κάνοντας επίδειξη δύναμης στην πατρίδα μας νίκησε με το εμφατικό 4-0. Σήμερα όμως τα πράγματα είναι εντελώς αλλαγμένα σε σχέση με το τότε. Η πατρίδα μας περνά μία δύσκολη εποχή σε οικονομικό επίπεδο και οι παίκτες της «επίσημης αγαπημένης», καλούνται να... κάνουν ολόκληρο το έθνος να ξεχάσει έστω και για λίγο αυτά που το ταλανίζουν και τον απασχολούν σε προσωπικό επίπεδο.

Στοιχεία και παρασκήνιο του ματς


Στην κατάταξη της FIFA η χώρα μας είναι 13η με 964 βαθμούς ενώ η ομάδα του Ντιέγο Μαραντόνα βρίσκεται στην 7η θέση με 1.076 βαθμούς.

Οι παρουσίες στο Μουντιάλ για την εθνική μας είναι δύο (1 νίκη και 4 ήττες με απολογισμό γκολ 2-13), ενώ η Αργεντινή προσμετρά 15 παρουσίες σε Παγκόσμια Κύπελλα με 35 νίκες, 13 ισοπαλίες και 19 ήττες. Τα γκολ για την «Αλμπισελέστε» είναι 118 υπέρ και 75 κατά.

Οι σκόρερ σε προκριματικές αλλά και τελικές φάσεις είναι η εξής:

ΕΛΛΑΔΑ

Γκέκας 10
Χαριστέας 4
Σαλπιγγίδης 3
Τοροσίδης 3
Σαμαράς 2
Κατσουράνης 1

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Μέσι 4
Αγουέρο 4
Ρικέλμε 4
Ιγκουαίν 4
Χάιντσε 1
Μιλίτο 1

Όταν μιλούν τα στατιστικά
Τις 11 συμμετοχές με την εθνική ομάδα θα συμπληρώσει απόψε το βράδι ο Αλέξανδρος Τζόρβας και θα μπει στην 15αδα των γκολκίπερ με τα περισσότερα παιχνίδια.
13 συνολικά ματς έχει δώσει η Ελλάδα κόντρα σε ομάδες της Λατινικής Αμερικής με απολογισμό 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες.
Τις 96 συμμετοχές θα φτάσει απόψε ο αρχηγός της ομάδας, Γιώργος Καραγκούνης.
Σε συνολικά 8 ματς είναι αήττητη η Αργεντινή σε Παγκόσμιο Κύπελλο.
Από το Μουντιάλ του '98 στην Γαλλία έχει να σημειώσει τρεις ισάριθμες νίκες σε ομίλους Παγκοσμίου Κυπέλλου η ομάδα του Μαραντόνα.
22 ματς στον πάγκο της «Αλμπισελέστε» έχει ο Μαραντόνα με συγκομιδή 16 νικών και 6 ηττών.

Οι πιθανές συνθέσεις
:
ΕΛΛΑΔΑ (Οτο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Κυργιάκος, Μόρας, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Σεϊταρίδης, Τζιόλης, Παπαδόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (Σαμαράς).
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
(Ντιέγο Αρμάντο Μαραντόνα): Ρομέρο, Οταμέντι, Μπουρδίσο, Ντεμικέλις, Κλεμέντε Ροντρίγκες, Μάξι Ροντρίγκες, Μπολάτι, Βερόν, Αγουέρο, Μέσι, Μιλίτο.         

«Και σαν πρώτα ανδρειωμένοι...»

Η Ελλάδα είναι παντού. Βροντερό «παρών» στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής ετοιμάζονται να δώσουν σήμερα σλυσσωμοι οι Ελληνες φίλαθλοι με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για παρουσία πάνω από 7.000 ατόμων στο γήπεδο στο ματς-τελικό για την χώρα μας. Στην πρεμιέρα κόντρα στη Νότια Κορέα στο «Νέλσον Μαντέλα Μπέι» βρέθηκαν περίπου 3.000 Ελληνες, ενώ στο ματς με τη Νιγηρία στο «Φρι Στέιτ» αυτοί αριθμούσαν τους 5.000 συνολικά.


gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...