Συνελήφθη παιδόφιλος καθηγητής πληροφορικής




Στα χέρια της Αμερικανικής Αστυνομίας έπεσε ένας Έλληνας παιδόφιλος, καθηγητής πληροφορικής από την Αργυρούπολη, τον οποίο παρακολουθούσαν μέσω του Internet οι ελληνικές και αμερικανικές Αρχές. Ο καθηγητής συνελήφθη στο Ντένβερ του Κολοράντο, γιατί «ψάρευε» ανηλίκους μέσω  του Διαδικτύου. Ήταν τέτοια η… απόγνωση του 42χρονου Γεώργιου Σγουρού, ώστε δεν δίστασε να ταξιδέψει από την Αθήνα στις ΗΠΑ, προκειμένου να συναντήσει από κοντά δύο κοριτσάκια που του είχε «τάξει» η μητέρα τους, με την οποία συνομιλούσε σε chat room.

Δεν πρόλαβε, όμως, να πατήσει το πόδι του στο αεροδρόμιο του Ντένβερ και συνελήφθη από τους αστυνομικούς που είχαν στήσει το ραντεβού. Τώρα, βρίσκεται αντιμέτωπος ακόμη και με 33 χρόνια φυλάκιση…

Η σύλληψη του 42χρονου παιδόφιλου επετεύχθη μετά από συνεργασία των αστυνομικών Αρχών Ελλάδας και ΗΠΑ.

Αμερικανίδα πράκτορας, που ασχολείται με την καταπολέμηση της παιδικής κακοποίησης, «ψάρεψε» τον 42χρονο σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, στα τέλη του Ιανουαρίου. Χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «davviddd», ο καθηγητής πληροφορικής άρχισε να συνομιλεί με την «Jen», η οποία παρουσιάστηκε σαν μητέρα δύο ανήλικων κοριτσιών.

Ο ίδιος δήλωνε έγγαμος. Με τη σύζυγό του, όμως, βρίσκεται σε διάσταση, αφού αυτή εργάζεται το τελευταίο διάστημα σε άλλη πόλη και σκεφτόταν σοβαρά να τη χωρίσει. Ή τουλάχιστον έτσι ισχυριζόταν στο υποψήφιο θύμα του. Περνώντας αρκετές ώρες στο Διαδίκτυο, η «μητέρα», το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Μελίσσα Γκόφι, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του 42χρονου, ο οποίος άρχισε να εξωτερικεύει τους μειλίχιους πόθους του: Έπρεπε σύντομα να συναντήσει την άγνωστη και τις δύο κόρες της, έστω κι αν χρειαζόταν να τους πληρώσει τα εισιτήρια και να ταξιδέψει ο ίδιος στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Τα μηνύματά του ανατριχιαστικά, αποκάλυπταν τις αρρωστημένες φαντασιώσεις του…

Στις 13 και 14 Ιουνίου, ο καθηγητής πληροφορικής στέλνει δύο e-mail στην Αμερικανίδα πράκτορα, περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια τις πληροφορίες του ταξιδιού του από την Αθήνα στο Ντένβερ, όπου θα τον περίμεναν τα θύματά του.

Την επόμενη ημέρα, με πτήση από την Αθήνα μέσω Άμστερνταμ έφτασε στη Φιλαδέλφεια και από εκεί με εσωτερική πτήση στο Ντένβερ. Στο αεροδρόμιο, όμως, τον περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη. Αντί για τα δύο κοριτσάκια, 5 και 7 ετών, τον υποδέχθηκαν πράκτορες και αξιωματούχοι της Μεταναστευτικής Υπηρεσίας και τον συνέλαβαν.

Την ίδια ώρα, και σε συνεννόηση με τις ελληνικές Αρχές, αστυνομικοί παρουσία εισαγγελέα πραγματοποιούσαν έρευνα στο σπίτι του 42χρονου, στην Αργυρούπολη. Εκεί εντόπισαν ένα laptop, ένα netbook και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία απεστάλησαν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω ψηφιακή εξέταση.

Ο Σγουρός οδηγήθηκε στις φυλακές του Ντένβερ, αντιμετωπίζοντας ακόμη και το ενδεχόμενο να καταδικαστεί σε 30 έτη φυλάκισης και επιβολή προστίμου 250.000 δολαρίων.

Στη μήνυση που κατέθεσε η Πολιτεία του Κολοράντο εναντίον του Γεώργιου Σγουρού περιγράφονται λεπτομερώς οι σεκταριστικές συνομιλίες του με την πράκτορα, όπως και οι ιστοσελίδες στις οποίες «σέρφαρε», για να εντοπίσει τα ανυποψίαστα, ανήλικα θύματά του και να… απολαύσει video και φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...