Βέλγιο: Παραίτηση της επιτροπής που εξετάζει τα σεξουαλικά σκάνδαλα των ιερέων

Σύσσωμη παραιτήθηκε σήμερα το πρωί η επιτροπή για την αντιμετώπιση των υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών της καθολικής εκκλησίας στο Βέλγιο, μετά και από την έφοδο που πραγματοποίησε η αστυνομία στα γραφεία της.

Η αρχή έγινε με την παραίτηση του προέδρου της επιτροπής σήμερα το πρωί, Πέτερ Αντριένσενς, ενώ στην συνέχεια αποφάσισε και η υπόλοιπη επιτροπή να κάνει το ίδιο.

«Θα αποσυρθούμε. Η συζήτηση πρέπει τώρα να γίνει μεταξύ των θυμάτων, των αρμόδιων πολιτικών, της δικαιοσύνης, της εκκλησίας και της κοινής γνώμης», σημείωσε ο πρόεδρος της επιτροπής.

«Η εμπιστοσύνη ανάμεσα στα θύματα και την επιτροπή από την μία πλευρά και ανάμεσα στην επιτροπή και στην δικαιοσύνη από την άλλη έχει φθαρεί και δεν είναι πια δυνατό να συνεχίσουν», δήλωσε η καθηγήτρια Θεολογίας στο καθολικό πανεπιστήμιο Σεν Πολ της Οτάβας, Καρλίν Ντεμασούρ, μέλος της επιτροπής, η οποία θα σταματήσει να λειτουργεί επίσημα την Πέμπτη.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου Στέφαν ντε Κλερκ «κατήγγειλε έντονα τις συνέπειες που θα έχει η παραίτηση της επιτροπής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...