Στα ύψη η δημοτικότητα της νέας πρωθυπουργού της Αυστραλίας

Ως φαβορί εμφανίζεται η Τζούλια Γκίλαρντ με το Εργατικό Κόμμα στην Αυστραλία για νίκη στις εθνικές εκλογές, που θα γίνουν σίγουρα πριν από το τέλος του έτους και πιθανότατα στους επόμενους μήνες.

Δύο ξεχωριστές δημοσκοπήσεις που έγιναν αμέσως μετά την άνοδο της κυρίας Γκίλαρντ στην πρωθυπουργία έδειξαν σημαντική μεταστροφή του εκλογικού σώματος.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Age/Nielsen, μετά και την καταμέτρηση των δεύτερων προτιμήσεων, το Εργατικό κόμμα συγκεντρώνει το 55% της προτίμησης των ερωτηθέντων έναντι 45% που εξασφαλίζει ο Συνασπισμός Φιλελευθέρων-Εθνικών.

Από την ίδια δημοσκόπηση προκύπτει ότι σε πρώτες προτιμήσεις η δημοτικότητα του Εργατικού κόμματος αυξήθηκε 14 μονάδες και «εκτινάχθηκε στο 47%, ενώ της αξιωματικής αντιπολίτευσης μειώθηκε μία μονάδα και έπεσε στο 42%. «Καθίζηση» υπέστη όμως η δημοτικότητα των Πράσινων, καθώς σημείωσε μείωση κατά 7 μονάδες και έπεσε στο 8%.

Το 53% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι προτιμά την κα Γκίλαρντ για πρωθυπουργό και μόνο το 34% επέλεξε τον Τόνι Άμποτ, του οποίου η δημοτικότητα μειώθηκε 5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...