ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΠΩΣ ΕΙΔΕ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΟ ΑΒΕΡΩΦ

Το Θωρηκτό Αβέρωφ! Ναι, ναι, δεν έχετε μπερδευτεί!Πριν από πολλά χρόνια, κάποια μικρά παιδάκια, κάθε πρωί, έτρεχαν στους δρόμους της Αθήνας φωνάζοντας «έκτακτο παράρτημα…!» και κρατώντας σφιχτά μια αγκαλιά από εφημερίδες, ζεστές ακόμα από το τυπογραφείο, τις μοίραζαν έναντι ελαχίστου αντιτίμου στους περαστικούς. Τα νέα τότε ήσαν συνήθως για νίκες του Ελληνικού στρατού, για απελευθερώσεις πόλεων, χωριών και νησιών, για κατορθώματα που αργότερα έγιναν κομμάτι της ιστορίας της πατρίδος μας. Σήμερα, τον ρόλο των μικρών εφημεριδοπωλητών έχουν πάρει τα μεγάλα κανάλια που κάθε άλλο είναι παρά αληθινά και αντικειμενικά… Τα νέα όμως σήμερα – και κυριολεκτώ όταν λέω σήμερα- έχουν κάτι κοινό. Δεν μιλούν βέβαια για ηρωικούς αγώνες και αιματοβαμμένες απελευθερώσεις, ούτε για ηγέτες που αργότερα μπορεί να γίνουν ήρωες. Μιλούν όμως για ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ένδοξης ιστορίας μας. Μιλούν για το Θωρηκτό Αβέρωφ! Η αναφορά που γίνεται όμως για αυτόν τον ζωντανό θρύλο κάθε άλλο παρά τιμητική είναι.
Να λοιπόν πως έχουν τα πράγματα.


Προ ελαχίστων ημερών, ένα πάμπλουτο ζεύγος θέλησε να παντρευτεί. Μετά τον γάμο θέλησε να κάνει και μια δεξίωση – πανηγύρι – θέατρο σκιών προς συλλογή φωτογραφιών – αλληλογλείψιμο για καλύτερες μελλοντικές επιχειρησιακές δραστηριότητες – όπως θέλετε πείτε το. Ήθελε λοιπόν κάποιο μέρος που να έχει ωραία θέα, ωραίο ηλιοβασίλεμα, ωραίο «ντεκόρ(!)» και να είναι ευκόλως προσβάσιμο και συγχρόνως φυλασσόμενο. Αφού έψαξε εξονυχιστικά βρήκε το κατάλληλο μέρος! Το Θωρηκτό Αβέρωφ!! Ναι, ναι, δεν έχετε μπερδευτεί. Μιλάμε για το ίδιο πλοίο που απελευθέρωσε σχεδόν όλο το Αιγαίο… Μιλάμε για το ίδιο πλοίο που ύψωσε τη Γαλανόλευκη στην Πόλη! Μιλάμε για το ίδιο πλοίο που ταξίδεψε σε θάλασσες που μόνο ο μέγας ναύαρχος Νέαρχος είχε πλεύσει! Αυτό το πλοίο, αυτός ο ζωντανός θρύλος, έμελλε να στιγματιστεί τώρα στα γεράματά του από κάποιους ανιστόρητους καπηλευτές που έχουν την εντύπωση πως με τις «έγχρωμες φωτοτυπίες» που διαθέτουν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν όπου θέλουν!
Το μέγα πρόβλημα όμως, κατ’ εμέ, δεν βρίσκετε σε αυτούς τους ανίδεους -ανιστόρητους-νεοέλληνες μικροαστούς, που το σημαντικότερο που μπορούν να γνωρίζουν είναι το τηλέφωνο κάποιου γκλαμουράτου κέτεριν για να φάνε και να χορτάσουν τις κοιλιές τους. Αυτοί στο κάτω κάτω έχουν άγνοια επί του θέματος. Τι έκαναν όμως εκείνοι που υποτίθεται ότι είναι οι θεματοφύλακες αυτού του εθνικού μνημείου;
Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού έχει τοποθετήσει στο Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ έναν “αξιωματικό” ονόματι ΓΑΒΑΛΑΣ ο οποίος φέρει τον βαθμό του Αρχιπλοιάρχου, για να εκτελέσει το μέγιστο καθήκον του Κυβερνήτη! Δηλαδή του συνεχιστή της θέσεως που κάποτε ανήκε στον Ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη.
Το περασμένο φθινόπωρο, η Τ.Ο. ΠΕΙΡΑΙΑ είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ και τα μέλη της ξεναγήθηκαν σε χώρους του χαλύβδινου θρύλου όχι από τον κ. Γαβαλά ή κάποιο άλλο μέλος του πληρώματος, αλλά από μέλος της Τ.Ο. ΠΕΙΡΑΙΑ. Βλέπετε… τα καπέλα που κρατούσαν στα χέρια τους -γιατί τα είχαν βγάλει προς ένδειξη σεβασμού στο χώρο ενώ κάποιοι άλλοι προ ημερών χόρευαν πάνω στο κατάστρωμά του χορούς από χώρες που έβλεπαν, μάλλον άκουγαν, το όνομα του πλοίου και έτρεμαν από το φόβο τους ονομάζοντάς το “seitan papor”, δηλαδή Διαβολοκάραβο…!- έγραφαν ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και αυτό από μόνο του ήταν αρκετό για να μη μας πλησιάσει κανείς κατά τη διάρκεια της ξεναγήσεως! Πριν ανέλθουμε την κλίμακα του πλοίου μας είχε πλησιάσει ένας κύριος με πολιτική περιβολή «κάνοντάς μας μάθημα(!)» για την ιστορία του ηρωικού σκάφους! Αυτός ο κύριος, μας είπε μετά ότι είναι ο Αρχιπλοίαρχος ΓΑΒΑΛΑΣ, ο οποίος είχε συνταξιοδοτηθεί και επανήλθε στην ενέργεια έπειτα από εντολή του υπουργείου.
Αυτός ο κύριος δηλαδή τοποθετήθηκε σε μία θέση που θα του δώσει τη δυνατότητα να γράψει το όνομά του κάτω από το όνομα του Π.ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ στην μπρούντζινη πινακίδα που αναγράφονται οι διετελέσαντες Κυβερνήτες! Αυτός ο κύριος ήταν αυτός όμως που χόρευε μαζί με αυτούς που ποδοπατούσαν την ιστορία! Αυτός, που αν φέρουμε στη μνήμη μας παλαιότερες εποχές, θα δούμε ότι είναι ίδιος με τους εβραίους κατά την επανάσταση του ΄21, που όπως αυτοί τότε έκαναν τα χειρότερα ακολουθώντας εντολή που είχαν πάρει από τον Τούρκο δυνάστη, πληρώνοντάς τους με ένα ευτελές ποσό, εξευτέλιζαν τα πτώματα των Ελλήνων! Έτσι κι αυτός σήμερα, φόρεσε την καλοκαιρινή του λευκή στολή προσπαθώντας να κρύψει τη μαυρίλα της ψυχής και του μυαλού του και στο βωμό των «δημοσίων σχέσεων» εξευτέλισε το πλοίο και την ιστορία του για να χορέψει η Χρουσαλά με τον Πατίστα και τα υπόλοιπα «επιφανή» πρόσωπα που είχαν τολμήσει να πατήσουν το πόδι τους εκεί πάνω.
Κρίμα που εκείνο το βράδυ η άγκυρα του πλοίου κοιμήθηκε μόνη. Της άξιζε να έχει από κάτω της έναν προδότη! Βέβαια μην τρέφουμε αυταπάτες ότι είναι ο μόνος προδότης… Αρκεί να θυμηθούμε πρόσφατα, τον Ιανουάριο, όταν σχεδόν 5000 άτομα ήσαν συγκεντρωμένα έξω από την Λ.Α.Ε.Δ. για να τιμήσουν τους νεκρούς των ΙΜΙΩΝ, μέσα, κάποιοι «αξιωματικοί» είχαν πάρτυ «μπαλ μασκέ!»
Τ.Ο. Πειραιά
ΠΗΓΗ: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...