Ξηλώνουν διευθυντή του Ε.Σ.Υ.




Η καταγγελία που έφτασε στο γραφείο της υπουργού Υγείας, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, ήταν ανώνυμη, αλλά σαφής: ο ιατρός του ΕΣΥ, Βασίλειος Αρτίκης, ο οποίος υπηρετεί στο δημόσιο νοσοκομείο «Ελπίς», διατηρεί παράνομο ιατρείο στο ισόγειο πολυκατοικίας επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 181.


Εκεί, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο γιατρός που έχει τις ειδικότητες παθολόγου- γαστρεντερολόγου, δέχεται 10-15 ασθενείς κάθε ημέρα, εισπράττοντας 50 ευρώ ανά επίσκεψη, χωρίς, μάλιστα, να δίνει απόδειξη πληρωμής. Αν κάποιος πελάτης τη ζητήσει, ο γιατρός προβάλλει τη δικαιολογία ότι είναι διευθυντής στο νοσοκομείο «Ελπίς» και γι αυτό δεν μπορεί να εκδίδει αποδείξεις.

Αυτό, όμως, δεν εμποδίζει τον γιατρό να χρησιμοποιεί επιστολόχαρτα, μπλοκάκια και άλλα υλικά του νοσοκομείου, συνεχίζει η καταγγελία, η οποία απευθύνεται προς τις Ά και ΄Β ΔΟΥ Καλλιθέας, το υπουργείο Υγείας και διάφορα ΜΜΕ.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας αντέδρασαν και διαβίβασαν την καταγγελία στο νοσοκομείο «Ελπίς».



Ο διοικητής του νοσοκομείου, Θεόδωρος Γιάνναρος, διέταξε κατεπείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση και ανέθεσε την υπόθεση στο διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών, κ. Μηλιώτη.

Όμως, μιλώντας στη zougla.gr, δηλώνει ότι, αν αποδειχθούν τα όσα καταγγέλλονται, θα αισθανθεί μεγάλη ντροπή, αφού πρόκειται για ένα νοσοκομείο, που, όπως λέει, λειτουργεί άψογα και αποτελεί καμάρι του ΕΣΥ.

Επίσης, αναφέρει ότι η διερεύνηση της καταγγελίας δεν είναι θέμα μόνο του νοσοκομείου, αλλά και του ΣΔΟΕ.





Η zougla.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον κ. Αρτίκη, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού όλα τα τηλέφωνά του παρέμεναν εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, 3 στους 10 πολίτες που αναζητούν υπηρεσίες δημόσιας αλλά και ιδιωτικής υγείας, αναγκάζονται να βιώσουν την ασυδοσία της παραοικονομίας και της απροκάλυπτης φοροδιαφυγής.

Οι «μαύρες» συναλλαγές ανέρχονται στο 32,4% των περιπτώσεων στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ τα χρήματα που καταβάλλονται στις δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όπως Κέντρα Υγείας και πολυϊατρεία των ασφαλιστικών ταμείων, διαφεύγουν των επίσημων καταγραφών, αφού δεν προβλέπεται τιμολόγηση των υπηρεσιών. Ωστόσο, υπολογίζεται ότι στα Κέντρα Υγείας η παραοικονομία αγγίζει το 12,2% των περιπτώσεων και στα πολυϊατρεία των ασφαλιστικών ταμείων το 10,6%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...