«Πυροβόλησε προς το πλήθος»



Ένταση και πάλι στη δίκη των δύο ειδικών φρουρών στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας, που συνεχίστηκε την Τρίτη. Αφορμή, αυτή τη φορά, στάθηκε η κατάθεση του ιατροδικαστή Συμεών Μεσογίτη, τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας «πυροβόλησε προς το πλήθος», με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός από τη σφαίρα ο 15χρονος μαθητής.

«Το χέρι του δράστη την ώρα που πυροβολούσε ήταν στραμμένο προς το πλήθος. Δεν ήταν ούτε πάνω ούτε κάτω. Εμείς είμαστε ιατροδικαστές, “παζάρια” με τις μοίρες δεν κάνουμε» κατέθεσε ο κ. Μεσογίτης, ενώ εξηγούσε σε δικαστές και ενόρκους τις συνθήκες της δολοφονίας, σύμφωνα με τα ευρήματα από τη νεκροψία και την αυτοψία στον τόπο του εγκλήματος.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του βασικού κατηγορουμένου, Αλέξης Κούγιας, επιτέθηκε στον μάρτυρα, κατηγορώντας τον για «πάθος» εναντίον του εντολέα του. Δήλωσε, μάλιστα, ότι θα καταθέσει μήνυση εις βάρος του, ζητώντας να τηρηθεί και η αυτόφωρη διαδικασία, γιατί «ο μάρτυρας είναι επικίνδυνος».

«Εμείς δεν βγάζουμε συμπεράσματα για τον δράστη, αλλά ο ψυχίατρος. Στις ειδήσεις βλέπουμε πολλές φορές χειρότερες σκηνές, αστυνομικούς να καίγονται... Με αυτά τα δεδομένα θα έπρεπε να είχαμε καθημερινά 30-40 νεκρούς. Δεν μπορώ να μπω στη λογική γιατί αυτοί δεν πυροβολούν και πυροβόλησε ο κατηγορούμενος» ανταπάντησε ο μάρτυρας στον Αλέξη Κούγια.

Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, μίλησαν για «ανεπίτρεπτες δικονομικές πρακτικές που δοκιμάζουν τις αντοχές του δικαστηρίου», χρεώνοντας στην υπεράσπιση «προσπάθεια επιμήκυνσης της διαδικασίας».

Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...