Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους λόγω… περιττωμάτων


Οι τουαλέτες του αεροσκάφους δεν χωρούσαν άλλα περιττώματα και ο πιλότος ζήτησε να κάνει αναγκαστική προσγείωση. Το αεροπλάνο, όπως γράφει σήμερα τοπική εφημερίδα της Κρήτης προσγειώθηκε στο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου!

Το πρωτοφανές περιστατικό έγινε πριν από λίγες ημέρες, όπως αποκαλύπτουν εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, οι οποίοι ακόμη και σήμερα συζητούν για την πρωτοφανή προσγείωση εκτός προγράμματος του αεροσκάφους που ξεκίνησε από την Αγγλία με προορισμό την Αίγυπτο, αλλά για λόγους ανωτέρας βίας σταμάτησε στο Ηράκλειο.

Η προσγείωση στον αερολιμένα του Ηρακλείου δεν ήταν προγραμματισμένη, κρίθηκε ωστόσο απαραίτητη, μια και ο τελικός προορισμός (αεροδρόμιο της Αιγύπτου) καθυστερούσε και κανείς δεν θα μπορούσε να εγγυηθεί για τις φυσικές ανάγκες των επιβατών.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν περίπου 200 άτομα και, αν κρίνει κανείς εκ του αποτελέσματος, όλοι έχαιραν άκρας υγείας.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΥΠΑ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, το αεροσκάφος γνωστής αεροπορικής εταιρείας ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης 16 Ιουνίου από το αεροδρόμιο του Νιουκάστλ με τελικό προορισμό το αεροδρόμιο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου. Η πτήση ήταν απευθείας και δεν υπήρχε στο πρόγραμμα κάποια ενδιάμεση στάση για ανεφοδιασμό, όπως συμβαίνει πολλές φορές σε μεγάλης διάρκειας ταξίδια.

Το μεσημέρι της συγκεκριμένης ημέρας, ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» ενημερώθηκε από τον κυβερνήτη ότι ζητάει άδεια προσγείωσης, η οποία φυσικά και δόθηκε.

Ο λόγος δεν έγινε αμέσως γνωστός και οι υπάλληλοι στο αεροδρόμιο έμαθαν την αιτία της ξαφνικής προσγείωσης λίγη ώρα μετά. Όταν ζητήθηκε στις Αρχές του ΚΑΗΚ να προσεγγίσουν το αεροσκάφος τα βυτιοφόρα που θα έπαιρναν τα περιττώματα από τους χώρους του αεροπλάνου.

«Όπως μας πληροφόρησαν οι κυβερνήτες, οι τουαλέτες είχαν γεμίσει και δεν υπήρχε άλλο περιθώριο, εάν κάποιος επιβάτης θα ήθελε να κάνει τη βιολογική του ανάγκη. Για τον λόγο αυτό έγινε η προσγείωση και το αεροσκάφος παρέμεινε στο Ηράκλειο όση ώρα χρειάστηκε να αδειάσουν οι συγκεκριμένοι αποθηκευτικοί χώροι» σημείωσε υπάλληλος του αερολιμένα.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «όλα αυτά τα χρόνια που δουλεύω στο αεροδρόμιο, αλλά γνωρίζω και το τι συμβαίνει και σε άλλα αεροδρόμια της χώρας, πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω. Ίσως οι χώροι που διαθέτει το συγκεκριμένο αεροσκάφος να είναι μικροί και να γέμισαν στη διάρκεια της πτήσης».

Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...