Την απέλυσαν επειδή ντυνόταν προκλητικά!



Η 33χρονη Νεοϋορκέζα, (από μητέρα Πορτορικένια και πατέρα Ιταλό), Debrahlee Lorenzana, απολύθηκε από τη Σίτιμπανκ με το αιτιολογικό, όπως λέει η ίδια, ότι ντυνόταν υπερβολικά προκλητικά στην εργασία της.Η 33χρονη φωτογραφίζεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Village Voice που διανέμεται δωρεάν, με τον τίτλο "Είναι αυτη η γυναίκα υπερβολικά προκλητική για να εργάζεται σε μια τράπεζα";

Σύμφωνα με την Λορενζάνα, ξεκίνησε να εργάζεται στην τράπεζα....

το 2008 και αμέσως άρχισε να δέχεται σεξιστικά σχόλια από συναδέλφους της. Οι διευθυντές της της συνέστησαν να αλλάξει την ενδυμασία της. Ο λόγος; Οι άνδρες συνάδελφοι της δεν μπορούσαν να συγκεντρωθούν γιατί η εμφάνιση της τους προκαλούσε, της είπαν.

Ανάμεσα στα άλλα της ζήτησαν να μη ντύνεται προκλητικά. Όχι κοντές φούστες, τακούνια κλπ. Η κοπέλα τους είπε ότι και άλλες γυναίκες στην εργασία της ντύνονταν με τον ίδιο τρόπο, και εκείνοι της απάντησαν ότι το δικό της σώμα είναι διαφορετικό και ότι τραβούσε πολύ την προσοχή.


Την απέλυσαν για "μη αποδοτικότητα"

Τον Μαϊο του 2009 η Λορενζάνα ζήτησε να την μεταθέσουν σε άλλο υποκατάστημα της τράπεζας. Τον Ιούλιο την μετακίνησαν αλλά ενα μήνα μετά απολύθηκε λόγω μειωμένης απόδοσης στην εργασία της. Αυτός τουλάχιστον ήταν ο επίσημος λόγος της απόλυσης της από την δουλειά.

Τον Νοέμβριο του περασμένου χρόνου η κοπέλα κατήγγειλε την τράπεζα για χαμένα κέρδη και στρες που της προκάλεσε η απόλυση αν και η περίπτωση της έγινε τώρα γνωστή που δημοσιοποιήθηκε στο περιοδικό όπου μάλιστα φωτογραφήθηκε. Σε μια ανακοίνωση της η Σίτιμπανκ τονίζει ότι "αυτη η περίπτωση δεν έχει καμια βάση". Η 33χρονη μετά την απόλυση της βρήκε δουλειά σε άλλη τράπεζα, αν και δεν έχει αλλάξει ντυσιμο, (τα ρούχα της τα αγοράζει λέει από τα ΖARA) δεν την σχολιάζει πια κανένας συνάδελφος της.
http://www.americalatina.com.gr/articulos.php?lang=gr&box=1&pos=20&id=293

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...