Το ποτό της… «αντι-μέθης»!


Ένα νέο ποτό, που έχει τις αντίθετες επιδράσεις από τα αλκοολούχα ποτά, έχει αρχίσει να γεμίζει τα ράφια των μπαρ και των καταστημάτων ανά τον κόσμο. Το ποτό ονομάζεται «Outox», είναι ανθρακούχο και η βασική ιδιότητά του... είναι ότι επιταχύνει την απομάκρυνση του αλκοόλ από το αίμα.

Ενώ οι απανταχού πότες περιμένουν με ανυπομονησία το «αντίδοτο» της μέθης, μπας και γλυτώσουν απ’ το αλκοτέστ, το ποτό έχει δεχθεί έντονη κριτική, αφού δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα τα αποτελέσματα που υπόσχεται.

«Αν κάποιος ανακάλυπτε ένα προϊόν ικανό να μειώνει τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα, θα κέρδιζε βραβείο Νόμπελ» δηλώνει ο πρόεδρος της ένωσης ANPAA, που δραστηριοποιείται κατά του αλκοολισμού.

Μέχρι να διαπιστωθεί αν όντως το ποτό είναι ικανό να εγγυηθεί τα αποτελέσματα που διαφημίζει, ενδέχεται η αύξηση του κινδύνου της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, με τη δικαιολογία της κατανάλωσης του Outox.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...