ΖΗΤΟΥΝ ΡΟΛΟ ΟΙ "ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ"!

Ρεπορτάζ : Άρης Ραβάνος
(από ΤΟ ΒΗΜΑ)
Ρόλο και λόγο ζητούν να λάβουν στη νέα Κεντρική Επιτροπή οι «καραμανλικοί», θέτοντας ευθέως προς τη Ρηγίλλης αίτημα να έχουν ουσιαστική και όχι υποτυπώδη εκπροσώπηση στα νέα κομματικά όργανα. Εν μέσω της διελκυστίνδας μεταξύ «σαμαρικών» και «καραμανλικών» για την υπεράσπιση των κυβερνήσεων του...
Κ. Καραμανλή και την απόφαση του πρόεδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά να απαγκιστρωθεί από το παρελθόν, στο παρασκήνιο παρατηρείται έντονη κινητικότητα για τους συσχετισμούς που θα προκύψουν μετά το 8ο Συνέδριο της ΝΔ. Αν και ο «στρατός» των σαμαρικών αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα ισχυρός, αφού ελέγχεται πλήρως ο κομματικός μηχανισμός, όπως επιβεβαιώθηκε και στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη νέων Τοπικών και Νομαρχιακών Επιτροπών, εν τούτοις η καραμανλική πτέρυγα επιθυμεί- και το δηλώνει με σαφήνεια- ότι πρέπει να έχει παρουσία στα όργανα. Στο παρελθόν επί προεδρίας του κ. Καραμανλή, η «ομάδα» της διαγραφείσας κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία δεν ασχολείται πλέον με το κόμμα, έπαιρνε ύστερα από διαπραγμάτευση το 25%30% των μελών της ΚΕ.
Η καραμανλική πτέρυγα διεκδικεί πλέον το 30%-35%, από τη στιγμή που οι «ντορικοί» αποχωρούν και δεν ασχολούνται με τη ΝΔ και άλλοι έχουν συνταχθεί με την ηγεσία. Ερωτηματικό είναι τι θα πράξει η Ρηγίλλης και κυρίως αν θα «πριμοδοτήσει» τους καραμανλικούς για να έχουν ρόλο στα κομματικά όργανα. «Η ιδιοκτησία του κόμματος ανήκει στους «καραμανλικούς».Οι υπόλοιποι είναι ενοικιαστές» είναι η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποιούν στο παρασκήνιο, αν και αποφεύγουν να τη διατυπώσουν δημόσια, καθώς θα δημι ουργηθεί μείζον πολιτικό θέμα. Οι καραμανλικοί, οι οποίοι είδαν τις δυνάμεις τους να συρρικνώνονται δραματικά στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέων προέδρων Νομαρχιακών και Τοπικών Οργανώσεων, αναμένουν αύριο μια καλύτερη αντιμετώπιση στην ανάδειξη των συμμετεχόντων στο συνέδριο, ώστε να διαπραγματευθούν με καλύτερους όρους και την παρουσία τους στα άλλα όργανα του κόμματος.
Εξάλλου και ο ίδιος ο κ. Καραμανλής εκτός από την ισχυρότερη στήριξη της περιόδου 2004-2009 που ζητεί με την παράλληλη αποφυγή κινήσεων που συνιστούν πρόκληση και απαξιώνουν το έργο του, επιδιώκει: α) Εξασφάλιση των στενών του συνεργατών, ιδίως εκείνων οι οποίοι δεν εμπλέκονται σε υποθέσεις που διερευνώνται και β) διατήρηση των ερεισμάτων του, τόσο στην ΚΟ όσο και στην κομματική οργάνωση.
Η Ρηγίλλης προχωρεί στο ξεκαθάρισμα του εσωκομματικού πεδίου στη λογική της «αποκαραμανλικοποίησης» και ο σχεδιασμός της ηγετικής ομάδας είναι να ελεγχθεί πλήρως και το σώμα του συνεδρίου, ώστε από τη νέα Πολιτική Επιτροπή (πρώην Κεντρική Επιτροπή) να φανεί ξεκάθαρα ο πλήρης έλεγχος του κόμματος από τον κ. Σαμαρά για να προχωρήσει, όπως λέει, στην ανασυγκρότηση της ΝΔ. Αντίθετα οι καραμανλικοί θα επιχειρήσουν να αναδείξουν δικά τους στελέχη, ώστε να υπάρξει μια σημαντική ομάδα υποστηρικτών του κ. Καραμανλή στην Πολιτική Επιτροπή που θα έχει και μικρότερο αριθμό μελών και θα εκλέξει τον νέο Γραμματέα και τη νέα Εκτελεστική Γραμματεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...