"Παπανδρέου: Ας λειτουργήσουμε όπως η Εθνική"


"Συνέντευξη τύπου έδωσε χτες ο Γιώργος Παπανδρέου στο ραδιόφωνο του Bloomberg, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το χώρο του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.
Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός και στους ομογενείς, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, μιας και η Ελλάδα έχει λάβει τα...

κατάλληλα μέτρα για να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των αγορών.

Αναγνωρίζει ότι τα μέτρα είναι άδικα για τους πολίτες που έχουν δίκιο να δυσφορούν, (μα γιατί το λέει αυτό;) χαρακτηρίζοντάς τα όμως απαραίτητα για τη σωτηρία της Ελλάδας (μόνο αυτά όμως απαραίτητα;)

Πρόσθεσε ακόμα τις προσπάθειες για αλλαγές που γίνονται στον δημόσιο τομέα, στο ασφαλιστικό σύστημα (είπε τι αποφάσισε;), για τη μείωση της γραφειοκρατίας (την ποιά;) και για την ενίσχυση της ανάπτυξης, καθώς και για τις ευκαιρίες επενδύσεων στην Ελλάδα, ειδικά στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης (αγαπημένη του φράση!) και του τουρισμού.

Τέλος, έκλεισε χρησιμοποιώντας ένα παραλληλισμό που δεν θα πρέπει να αφήσουμε ασχολίαστο:

"Η οικονομική κρίση πρέπει να γίνει μια ευκαιρία για αλλαγή προς το καλύτερο. Για παράδειγμα, η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου νίκησε γιατί οι παίκτες επέδειξαν ομαδικό πνεύμα, κάτι που χρειάζεται και η Ελλάδα για να ξεπεράσει την οικονομική κρίση"

Με λίγα λόγια, η οικονομική κρίση είναι σαν τη Νιγηρία.

Αν είσαι τυχερός, μείνει με 10 παίκτες, τραυματιστούν άλλοι δυο στη συνέχεια, ίσως και να τα καταφέρεις.

Επειδή όμως η πολιτική και η οικονομία δεν έχουν σχέση με το ποσόσφαιρο (τουλάχιστον όχι τόσο άμεση), ας μη χρησιμοποιεί μια νίκη που κάναμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο ως απόδειξη των έργων του και της αισιοδοξίας του για την αντιμετώπιση της κρίσης.

*Ο ποδοσφαιριστής που αντικαταστάθηκε με τον Γ. Παπανδρέου είναι ο Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος παρακολουθείται από την γερμανική Μπάγερν Μονάχου.

Παντού υπάρχει ένας Γερμανός να κατασκοπεύει την Ελλάδα, έτσι κύριε Παπανδρέου;"
http://mediasoup.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...