Ισραηλινές απειλές σε πλοία με προορισμό τη Γάζα

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ 
Ηχηρό μήνυμα απέστειλε χθες ο επικεφαλής του ισραηλινού στρατού, ότι θα εμποδιστεί όποιο πλοίο από το Λίβανο και το Ιράν επιχειρήσει να μεταφέρει βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει ο θύλακας να μετατραπεί σε «ιρανικό λιμάνι».

«Έχουμε δικαίωμα να επιθεωρούμε τα πλοία και να αποτρέψουμε τη ροή όπλων στη Γάζα», φέρεται να δήλωσε ο επικεφαλής του ισραηλινού επιτελείου Γκάμπι Ασκενάζι.

Και όλα αυτά ενώ χθες Τρίτη η Ιρανική Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε ότι ένα πλοίο που μεταφέρει βοήθεια θα αποπλεύσει από το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς στον Περσικό Κόλπο στα τέλη της εβδομάδας και θα επιχειρήσει να μεταβεί στη Γάζα μετά από 14 ημέρες.

Παράλληλα δύο λιβανικά πλοία με βοήθεια έχουν ανακοινώσει ότι θα επιχειρήσουν να φθάσουν στην παλαιστινιακή περιοχή μέσω Κύπρου. «Εάν φθάσει στολίσκος από το Λίβανο θα το αντιμετωπίσουμε. Εάν η συμπεριφορά τους είναι ειρηνική θα τους αντιμετωπίσουμε ειρηνικά, εάν όχι θα τους αντιμετωπίσουμε όπως χρειαστεί», φέρεται να είπε ο Ασκενάζι.

Ο Λίβανος προειδοποίησε το Ισραήλ ότι θα φέρει «ακέραιη την ευθύνη σε περίπτωση που σημειωθεί αιματοχυσία».

Η νέα προσπάθεια να φθάσει δια θαλάσσης βοήθεια στη Γάζα σημειώνεται μετά την επιδρομή Ισραηλινών κομάντος σε στολίσκο με προορισμό τη Γάζα την 31η Μαΐου, η οποία κόστισε τη ζωή εννέα Τούρκων ακτιβιστών και προκάλεσε διεθνή κατακραυγή. Το Ισραήλ μετρίασε τον αποκλεισμό της Γάζας μετά το επεισόδιο.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ κάλεσε αυτήν την εβδομάδα τα Ηνωμένα Έθνη να μην προχωρήσουν σε διεθνή ανεξάρτητη έρευνα για το αιματηρό επεισόδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...