"Πίτσα με κάνναβη - κι όμως ειναι νόμιμη!"


"Πίτσα με αλεύρι από κάνναβη, ρυζοσαλάτα, μανιτάρια αλλά και πανακότα και σουφλέ σοκολάτας με κανναβόσπορο, σερβίρει κατάστημα στην Αθήνα.

Ωστόσο όλα είναι απολύτως νόμιμα, παρά το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από το ελληνικό κράτος, καθώς οι υπάλληλοι μπερδεύουν την κάνναβη indica- η οποία είναι απαγορευμένη- με την cannabis sativa, η οποία απολύτως νόμιμη.

Παρόλα αυτά, το κατάστημα "Mystic Pizza" - με...

την τελίτσα πάνω από το γράμμα i να έχει αντικατασταθεί με ένα μικρό φύλο κάνναβης – έχει αντιμετωπίσει δίκες για προώθηση ναρκωτικών, έχει δεχτεί.. γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αλλά και συνεχείς παρεμβάσεις από το Συνήγορο του Πολίτη. Μέχρι την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έφτασε το θέμα, με τον ιδιοκτήτη να εξηγεί ότι το προϊόν του είναι απολύτως νόμιμο.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, ο Μπάμπης Ανανιάδης, είχε για πρώτη φορά πριν 10 χρόνια την ιδέα να εισάγει αλεύρι βιολογικής κάνναβης από τη Γερμανία και να το χρησιμοποιήσει για μια πιό υγιεινή πίτσα. "Προφανώς η βιολογική κάνναβη sativa δεν έχει καμία σχέση με την παραισθησιογόνα ινδική κάνναβη, ωστόσο, αυτό δεν απέτρεψε τους υπαλλήλους των τότε υπουργείων Γεωργίας και Εμπορίου να με χλευάζουν διαρκώς, κατηγορώντας με ότι θέλω να εισαγάγω στην Ελλάδα αλεύρι με... χασίς" λέει ο κ. Ανανιάδης στην εφημερίδα.

"Σε διάστημα πέντε ετών δικάστηκα δύο φορές για διαφήμιση της χρήσης ναρκωτικών, εξαιτίας της απεικόνισης του φύλλου της κάνναβης στο λογότυπο της επιχείρησής μου" συνεχίζει αφηγούμενος τα βάσανά του. Όπως λέει το άρθρο, αν και έχει αθωωθεί πανηγυρικά από τη Δικαιοσύνη, εξακολουθούν να τον διώκουν τα ΜΜΕ, χωρίς ωστόσο αυτό να τον πτοεί αφού δεν κάνει κάτι παράνομο.
newsit.gr"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...