Back to the future…

Back to the future…
Ημέρες 1994 θύμισε η εμφάνιση της Εθνικής στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 από τη Νότιο Κορέα. Μια ολιγωρία στο 7’ κι ένα τραγικό λάθος του Βύντρα στο 52’ δεν… συγχωρέθηκαν από τον Λι Γιουνγκ Σο και τον Γι Σουνγκ Παρκ. Φλύαρη, προβλέψιμη και αβοήθητη από τον πάγκο, με τις μάλλον ανεξήγητες επιλογές του Ρεχάγκελ, η ελληνική ομάδα, αφυπνίστηκε στο τελευταίο 25λεπτο, αλλά ήταν αναποτελεσματική.

Μας «σκότωσαν» με το όπλο μας…


Η υπεροχή της Ελλάδας στο ψηλό παιχνίδι έμεινε στη θεωρία. Μπορεί η πρώτη και μοναδική ευκαιρία της Εθνικής να ήρθε από στημένη φάση, μόλις στο 3’, όταν ο Τοροσίδης από κόρνερ με πλασέ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η Νότιος Κορέα «σκότωσε» την ελληνική ομάδα με το δικό της όπλο, όταν στο 7’ το κέντρο της άμυνας και ο Τζόρβας ολιγώρησαν και απλώς παρακολούθησαν τον προωθημένο Λι Γιουνγκ Σο να σκοράρει με κοντινή προβολή, έπειτα από φάουλ σε θέση… κόρνερ.

Οι βαθιές μπαλιές, οι σέντρες και τα έξι συνολικά κόρνερ που έκανε η Εθνική στο πρώτο μέρος πέρασαν αναξιοποίητα. Παρά τις μαζικές «καθόδους» της ελληνικής "αεροπορίας" προς την αντίπαλη περιοχή σε κάθε ευκαιρία, οι Ασιάτες είχαν σωστές τοποθετήσεις και επιπλέον έβγαιναν πολύ επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές απώλεσαν την καλύτερη ευκαιρία του αγώνα, όταν στο 27’ ο Γι Σουνγκ Παρκ με εξαιρετική κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Τσου Γιουνγκ Παρκ, ο Αβρ. Παπαδόπουλος υπολόγισε λάθος τη φάση, αλλά πρόλαβε να κοντράρει το πλασέ του φορ της Μονακό, που από το πόδι του Τζόρβα κατέληξε κόρνερ.

Το υπόλοιπο διάστημα του πρώτου μέρους κύλησε με την Ελλάδα να έχει μια σαφή εδαφική πλην όμως ανούσια υπεροχή. Ο Σεϊταρίδης είτε δίσταζε να κάνει κούρσες από δεξιά ή οι σέντρες του κατέληγαν σε σώματα αμυνομένων, Καραγκούνης, Σαμαράς και Κατσουράνης αδυνατούσαν να φτιάξουν παιχνίδι, ενώ η διάθεση του Τοροσίδη από αριστερά αναλώθηκε σε κάποιες ατομικές ενέργειες.

Γκέλα και… τέλος

Η επιλογή του Ότο Ρεχάγκελ να αντικαταστήσει τον Καραγκούνη με τον Πατσατζόγλου κάθε άλλο παρά ευεργετικές συνέπειες είχε. Το στραβό κλήμα ήρθε να το φάει και ο γάιδαρος, καθώς στο 52’, από μοιραίο λάθος του Λουκά Βύντρα, η μπάλα έφτασε στον πλέον ακατάλληλο άνθρωπο για την Εθνική. Ο Γι Σουνγκ Παρκ ξεχύθηκε μόνος απέναντι στον Τζόρβα και με όμορφο πλασέ πέτυχε το 2-0. Οι σχεδόν απανωτές αλλαγές των Καπετάνου και Σαλπιγγίδη, αντί των Σαμαρά και Χαριστέα, έμοιαζαν περισσότερο με κινήσεις πανικού από τον πάγκο. Ο αποσυντονισμός στη λειτουργία της Εθνικής ήταν εμφανής και τα μετόπισθεν έμοιαζαν και ήταν ευάλωτα σε κάθε κορεατική επίσκεψη.

Στα τελευταία 25 λεπτά η ελληνική ομάδα, εκμεταλλευόμενη και τη χαλάρωση του αντιπάλου, βγήκε μαζικά στην επίθεση. Όμως, ο Γκέκας στο 70’ και στο 80’ είδε τον Σουνγκ Ριονγκ να αποκρούει τις προσπάθειές του και στο 72’ ο Καπετάνος σούταρε άουτ από καλή θέση.

Η πρεμιέρα ήταν απογοητευτική και η συνέχεια είναι δύσκολη. Ο αγώνας της Πέμπτης κόντρα στη Νιγηρία (17:00) αποκτά πλέον χαρακτήρα τελικού, αφού η νίκη είναι μονόδρομος για την ελληνική ομάδα, αν θέλει να κρατήσει ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης στους «16». Τουλάχιστον η Εθνική οφείλει να παρουσιάσει ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο…

Το φιλμ του αγώνα

Συνθέσεις:

Ελλάδα: Τζόρβας, Αβρ. Παπαδόπουλος, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης (46’ Πατσατζόγλου), Σαμαράς (59’ Σαλπιγγίδης), Χαριστέας (61’ Καπετάνος), Γκέκας.

Νότιος Κορέα: Σουνγκ Ριόνγκ, Τσο Γιονγκ Χιουνγκ, Λι Γιουνγκ Σο, Λι Γιουνγκ Πιο, Ντου Ρι Τσα, Κι Σουνγκ Γιουένγκ (74’ Κιμ Να Λι), Κιμ Γιουνγκ Γο, Λι Τσουνγκ Γιονγκ (Γιάε Σουνγκ), Γι Σουνγκ Παρκ, Κι Χουν Γέομ, Τσου Γιουνγκ Παρκ (84’ Λι Σέουνγκ Γέολ).

Διαιτητής: Μίκαελ Χέστερ (Νέα Ζηλανδία)
www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...