Βασικά Σημεία Ομιλίας του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκου, στο 8ο Τακτικό Συνέδριο.

Στο 8ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, που διοργανώνεται στη Φωκίδα με κεντρικό σύνθημα «Όλοι από την Αρχή», μίλησε σήμερα ο Πρόεδρος της Οργάνωσης, Ανδρέας Παπαμιμίκος.



Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, κατά την ομιλία του αρχικά, είπε χαρακτηριστικά
«Ξεκινάμε για την ΟΝΝΕΔ των ονείρων μας, την ανοιχτή ΟΝΝΕΔ των πολλών, που αγκαλιάζει και αξιοποιεί όλα τα μέλη της, που καθιερώνεται, μέσα απο μάχες, με ιδέες και με πράξεις στην πρωτοπορία ως μπροστάρης της νέας γενιάς», ενώ στη συνέχεια αναφερόμενος στην αναγκαιότητα για Αλλαγή τόνισε «Το έχω πει πολλές φορές και δεν θα κουραστώ να το λέω. Για να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν, όσα εμποδίζουν το άλμα στο μέλλον, πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι. Να αλλάξουμε τον ίδιο μας τον εαυτό».

Αναφερόμενος, στη τομή που συντελέσθηκε στις 18 Απριλίου, με την εκλογή Προέδρου από τη βάση, είπε «Τολμήσαμε και ανοιχτήκαμε πραγματικά στην κοινωνία. Δώσαμε τον λόγο σε όλους τους νέους. Να εκφραστούν. Να αποφασίσουν. Να επιλέξουν. Χωρίς μηχανισμούς, μακριά από κλειστές διαδικασίες και κλειστές πόρτες». Ενώ στη συνέχεια μιλώντας για τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας σημείωσε «Μόλις πριν από μία εβδομάδα 17.000 νέες και νέοι συμμετείχαν στην πρωτοπόρα για την οργάνωσή μας διαδικασία ανάδειξης των Προέδρων των Νομαρχιακών Επιτροπών από τη βάση, δείχνοντας πως κερδίζουμε στην πράξη το στοίχημα της συμμετοχής και της εμπιστοσύνης».

Σχετικά με την προσπάθεια ανασυγκρότησης και αναδιάταξης της ΟΝΝΕΔ, ξεκαθάρισε πως «επιθυμία μου και στόχος μου είναι να προχωρήσουμε ενωμένοι για μια νέα ΟΝΝΕΔ. Μέσα από συγκεκριμένους όρους και κανόνες δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κόψει τα φτερά της νέας ΟΝΝΕΔ, τώρα που είναι έτοιμη να πετάξει. Τώρα είναι η ώρα να αναπτύξουμε νέες πρωτοβουλίες, ανασυντάσσοντας τις δυνάμεις μας. Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε στην ουσιαστική και όχι τυπική ανασυγκρότηση μας. Τώρα είναι η ώρα να επιχειρήσουμε τις αλλαγές που χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ» συνεχίζοντας και αναφερόμενος στις αλλαγές που έχουν συντελεσθεί μέχρι τώρα είπε «Ήδη, έχουμε κάνει τα πρώτα βήματα. Προχωρήσαμε σε ουσιαστικά δημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίες

– Αποφασίσαμε η εκλογή του Προέδρου της Οργάνωσης μας να γίνεται πλέον από τα μέλη της ΟΝΝΕΔ με καθολική ψηφοφορία σε όλη την επικράτεια.

– Προτείνουμε τριετή θητεία για τον Πρόεδρο χωρίς δικαίωμα επανεκλογής, έτσι ώστε να εξυπηρετείται πιο εύκολα και αποτελεσματικά η ανανέωση.

– Προχωρήσαμε σε ανοικτές διαδικασίες για την ανάδειξη Προέδρων των Νομαρχιακών Επιτροπών κάθε νομού, καθώς και των συνέδρων για το Συνέδριο μας.

–Αποφασίσαμε τριετή θητεία του Προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής χωρίς τη δυνατότητα δεύτερης θητείας».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, κατέθεσε τις προτάσεις του προς το σώμα των συνέδρων. Πιο συγκεκριμένα πρότεινε «Την ίδρυση ειδικών Θεματικών Οργανώσεων ανά νομό κατ' αντιστοιχία με Συλλόγους, Επιμελητήρια, Συνδέσμους. Οι Θεματικές Οργανώσεις , είμαι σίγουρος, θα συνδράμουν ουσιαστικά στη διασύνδεση και στην απορρόφηση των μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην ΟΝΝΕΔ. Επίσης πολλοί νέοι που δεν πέρασαν από τις τάξεις της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, Τώρα, θα έχουν την ευκαιρία εκφραστούν πολιτικά από τους κόλπους της ΟΝΝΕΔ».

Συνεχίζοντας, ανέφερε πως «Για να ζωντανέψει, όμως, η οργάνωσή μας, δεν φτάνει αυτό. Πρέπει να ζωντανέψουμε και να ανανεώσουμε τις δομές της και γι αυτό προτείνω ,λοιπόν, να προχωρήσουμε στην ίδρυση μιας τοπικής οργάνωσης ανά δήμο. Πρέπει να προχωρήσουμε σε οριστική ρήξη με την παθογένεια των τοπικών οργανώσεων –σφραγίδα» ενώ μιλώντας για τη διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη και το νέο οργανωτικό μοντέλο της Οργάνωσης εξήγγειλε τη δημιουργία Περιφερειακής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, η οποία θα αποτελείται από τους Προέδρους των Νομαρχιακών Επιτροπών της εκάστοτε Περιφέρειας.

Στη συνέχεια ο Ανδρέας Παπαμιμίκος τόνισε πως «στα νέα δεδομένα, η συντονισμένη δράση των οργανώσεων μας μπορεί να αποτελέσει την ουσιαστική φωνή της οργάνωσης με παρεμβάσεις και δράσεις που θα ενισχύουν την δυναμική μας» ενώ ανήγγειλε την απόφαση του να δημιουργηθούν μικρά σε μέγεθος και ευέλικτα όργανα, προκειμένου να συνεδριάζουν στην ουσία και όχι τύποις. Ανακοίνωσε τη μείωση των Μελών της Κεντρικής Επιτροπής από 180 σε 150 μέλη λέγοντας πως «Σκοπός μου είναι τα όργανα να απαρτίζονται, να συνεδριάζουν και να παράγουν θέσεις με στελέχη που έχουν όρεξη για δουλειά. Οι λογικές των συσχετισμών και της τοποθέτησης προσώπων μόνο για την κατοχύρωση της θέσης τελείωσαν και ανήκουν οριστικά στο παρελθόν».

Δείχνοντας το στίγμα της νέας ΟΝΝΕΔ της κοινωνίας ανακοίνωσε πως «προάγοντας την ανανέωση προχωράμε σε θεσμοθέτηση ορίου στην εκλογή ενός μέλους στην Κεντρική Επιτροπή μόνο για δύο θητείες. Κανένας δεν θα μπορεί να εκλέγεται συνεχώς μέλος στο ανώτατο αυτό όργανο, αφήνοντας εκτός νέα στελέχη που μπορούν να αποτελέσουν το αύριο της Οργάνωσης».



Αναφερόμενος στην απόφαση να προχωρήσει η ΟΝΝΕΔ σε τομές που θα ενισχύσουν την πολιτικότητα της ανακοίνωσε μια σειρά από κινήσεις με σκοπό την ενδυνάμωση του πολιτικού λόγου της Οργάνωσης και την παραγωγή νέων πρωτοπόρων και ριζοσπαστικών προτάσεων και ιδεών. Πιο συγκεκριμένα πρότεινε «Την ίδρυση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ. Το Πολιτικό Συμβούλιο θα αποτελείται από Τομείς Πολιτικής Ευθύνης. Με συγκεκριμένο ρόλο τον συντονισμό της διαδικασίας παραγωγής πολιτικής και τη διαμόρφωση σύγχρονων πολιτικών προτάσεων ανά τομέα Πολιτικής Ευθύνης, καθώς και την επικοινωνιακή διαχείριση των θεμάτων της επικαιρότητας και τον σχεδιασμό των δράσεων της οργάνωσης». Παράλληλα ανακοίνωσε την ίδρυση Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών η οποία όπως είπε «θα αναλάβει την πολιτική εκπαίδευση των μελών της οργάνωσης, μέσα από διοργάνωση σεμιναρίων πολιτικού προβληματισμού, ανοιχτών συζητήσεων για τα σύγχρονα ζητήματα και σχολής στελεχών. Η έμφαση που χρειάζεται να δοθεί στην παραγωγή πολιτικής, απαιτεί έντονο πολιτικό προβληματισμό. Για το λόγο αυτό η σχολή στελεχών θα έχει στόχο τη διαρκή επιμόρφωση και την ανάπτυξη του πολιτικού προβληματισμού των μελών της ΟΝΝΕΔ».

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, έκανε ξεχωριστή αναφορά στην αταλάντευτη απόφαση του να γίνει η Οργάνωση πιο διάφανη σε όλους τους τομείς. Προς αυτή την κατεύθυνση ανακοίνωσε την πρόθεση του να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση Ελεγκτικής Επιτροπής με τριετή θητεία που εκλέγεται από την Κεντρική Επιτροπή. Στη συνέχεια είπε «Διαφάνεια παντού, όμως, σημαίνει λογοδοσία και έλεγχος από όλα τα μέλη. Στο μέλλον, λοιπόν, ο οικονομικός απολογισμός της ΟΝΝΕΔ θα αναρτάται και στην ιστοσελίδα της ΟΝΝΕΔ, έτσι ώστε καθένας να μπορεί να διαπιστώνει κατά πόσο λειτουργούμε με συνέπεια και καθαρότητα». Κλείνοντας ο Ανδρέας Παπαμιμίκος είπε «Η προεδρία της ΟΝΝΕΔ δεν ήταν για μένα αυτοσκοπός. Σκοπός μου ήταν και είναι να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν, να αλλάξουμε πρώτα απ ΄ όλα εμείς, ώστε να οδηγήσουμε την ΟΝΝΕΔ με αυτοπεποίθηση σε ένα μέλλον που δε θα θυμίζει σε τίποτα νοοτροπίες βαρίδια, να κάνουμε την ΟΝΝΕΔ μαχητική, παρεμβατική και δυναμική. Μια ΟΝΝΕΔ που θα μας κάνει περήφανους παντού» και ολοκλήρωσε λέγοντας « Εμείς είμαστε η γενιά των νικητών. Κληρονομήσαμε νίκες από όσους πέρασαν πριν από εμάς, Δώσαμε και εμείς μεγάλες νίκες στην παράταξη μας. Ξεκινάμε σήμερα, λοιπόν, όλοι μαζί από την Αρχή για νέες και μεγάλες νίκες, της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, της ΟΝΝΕΔ, της Νέας Δημοκρατίας, του αυριανού πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, που θα φέρει ξανά την ελπίδα στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...