Κατά 60% μειώνει η Ρωσία τη ροή αερίου προς τη Λευκορωσία



Η απειλή νέας «μίνι» ενεργειακής κρίσης πλανάται πάνω από την Ευρώπη μετά την απόφαση της ρωσικής Gazprom να μειώσει από σήμερα κατά 60% τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς τη Λευκορωσία.

"Η Λευκορωσία δεν κάνει καμία ενέργεια για να αποπληρώσει το χρέος της για τις εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου. Και από τις 23 Ιουνίου 2010 στις 10.00 το πρωί περιορίζουμε τη ροή κατά 60% ", αναφέρεται στην ανακοίνωση της ρωσικού εν ενεργειακού κολοσσού
Ωστόσο, "η ροή του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του λευκορωσικού εδάφους πραγματοποιείται κανονικά και οι καταναλωτές δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
Η Gazprom μείωσε κατά 15% τη Δευτέρα και 30% την Τρίτη τη ροή του φυσικού αερίου προς τη Λευκορωσία και έχει ανακοινώσει ότι η μείωση θα φθάσει μέχρι και το 85%, εάν δεν υπάρξει συμφωνία για την αποπληρωμή του χρέους του Μινσκ προς την εταιρεία.

Οι δύο χώρες εγείρουν οικονομικές απαιτήσεις ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων η μία έναντι της άλλης, η Μόσχα για το φυσικό αέριο που έχει καταναλωθεί και το Μινσκ για τέλη διέλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...