Ο Γεν. Επίτροπος Ελεγκτικού Συνεδρίου χαρακτηρίζει μίζα τα 440.000 μάρκα της Siemens στο Τ. Μαντέλη


"Ο ΜΑΝΤΕΛΗΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΨΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ"

Ο Γενικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γ. Σχοινιωτάκης ζητάει να καταλογιστεί σε βάρος του πρώην υπουργού Μεταφορών Τ. Μαντέλη και υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου το ποσό των 440.000 μάρκων, που έλαβε σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία από την Siemens...



...Το ποσό αυτό ο κ. Μαντέλης το έχει χαρακτηρίσει προεκλογική χορηγία, όμως σύμφωνα με τον κ. Σχοινιωτάκη, το ποσό των 440.000 μάρκων, ο πρώην υπουργός Μεταφορών το έλαβε παράνομα, αδικαιολόγητα και χωρίς νόμιμο λόγο, κάτι που απαγορεύεται από την νομοθεσία για την χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.

Παρόμοιες χορηγίες τέτοιου ύψους απαγορεύονται και μάλιστα τιμωρείται ο χορηγός, αναφέρει ο κ. Σχοινιωτάκης και προσθέτει ότι ο Τ. Μαντέλης πλούτισε κατά 440.000 μάρκα, αδικαιολόγητα κατά κατάχρηση και παράνομη εκμετάλλευση της υπουργικής του ιδιότητας, που κατείχε κατά τα έτη 1998-1999.

Ο γενικός επίτροπος αναφέρει ότι δεοντολογικά για έναν υπουργό δεν είναι αποδεκτό και ευπρεπές να επιχειρεί να πείσει τους πολίτες ότι ένα τέτοιο ποσό "λαδώματος" μπορεί να γίνει αποδεκτό από τον Έλληνα φορολογούμενο και ψηφοφόρο, βαπτιζόμενο ως νόμιμη χορηγία.

Ο Γενικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γ. Σχοινιωτάκης, χαρακτηρίζει "λάδωμα" το επίμαχο ποσό και όχι προεκλογική χορηγία και αναφέρει ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών πήγε στην Βουλή για να κοροϊδέψει και όχι για να ανακαλύψει την αλήθεια ως όφειλε.
troktiko

1 σχόλιο:

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Τι λες τώρα; Ο μπακαλόγατος του μπάρμπα Μήτσου του Ρούκουνα την έχει πει "μίζα" εδώ και ένα μήνα την αρπαχτή του εντιμώτατου κ. Μαντέλη!

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...