Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών 23 επιχειρηματιών ζήτησε ο Βαλυράκης




Με επιστολή του προς τον κ. Γιώργο Προβόπουλο, διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος, τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, τον πρόεδρο της Επιτροπής Καταπολέμησης της Διακίνησης Μαύρου Χρήματος, αλλά και τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο κ. Σήφης Βαλυράκης, πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση «SIΕMENS», ζητά να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί 23 επιχειρηματιών.

Οι επιχειρηματίες αυτοί είναι οι εξής:

1) Νικόλαος Δεβλέτογλου, χρηματιστής

2) Αθανάσιος Ράμμος, χρηματιστής

3) Γεώργιος Κορωνιάς, επιχειρηματίας

4) Λαυρέντιος Λαυρεντιάδης, επιχειρηματίας

5) Δαμκαλίδης Δημήτριος

6) Δαμκαλίδης Γιάννης

7) Κορμάς Κωνσταντίνος

8) Νικολιδάκης Μάριος

9) Μαρκόπουλος Χρήστος

10) Περίσσιος Αντώνιος

11) Καντάς Αντώνιος

12) «Balisea»

13) Κουκουλομάτης Παναγιώτης

14) KPMG

15) Prince Pacific Limited

16) KIENEST H. Γερμανός πολίτης που ζει στην Ελλάδα

17) Μάριος Κάτσικας, επιχειρηματίας

18) Βασίλειος Τυρογαλάς

19) Σάββας Γιαννακάκης, χρηματιστής

20) Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκης

21) Γρηγόριος Κυριτσάκας, πρόεδρος χρηματιστηριακής

22) Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, μέλος του ΔΣ της τράπεζας «Societe Generale»

23) Σκουταροπούλου (αγνώστων λοιπών στοιχείων) σύζυγος του Ιωάννη Παναγιωτόπουλου

Στην επιστολή του, ο κ. Σήφης Βαλυράκης επισημαίνει πως τα ονόματα από τον 4ο έως και τον 16ο του καταλόγου έχουν αναφερθεί στην κατάθεση του Oswald στον Ελβετό εισαγγελέα, ενώ από τον 1ο της λίστας έως και τον 17ο υπάρχουν υποψίες, ενδείξεις ή εκτιμήσεις για πιθανή εμπλοκή τους, όχι σε απλή λαθροδιακίνηση χρηματικών ποσών προς τράπεζες του εξωτερικού, αλλά, ορισμένοι εξ αυτών, να λειτουργούσαν ως παραλήπτες ποσών για λογαριασμό τρίτων.

Με λίγα λόγια, ο κ. Βαλυράκης υπονοεί πως άτομα που καταγράφονται σε αυτόν τον κατάλογο, ενδεχομένως να λειτουργούσαν ως παρένθετα πρόσωπα, που διακινούσαν μαύρο πολιτικό χρήμα για λογαριασμό πολιτικών προσώπων ή κομμάτων ή κρατικών λειτουργών από τα μαύρα ταμεία της «SIEMENS». Στην επιστολή υπογραμμίζεται με έμφαση πως σκοπός της έρευνας είναι να εντοπιστούν και στη συνέχεια να επισημανθούν ύποπτες εκροές προς πολιτικά πρόσωπα ή υπηρεσιακούς παράγοντες και πάντως σε πρόσωπα που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με τους παραλήπτες χρημάτων, κυρίως όσον αφορά στους εταιρικούς λογαριασμούς.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής Βαλυράκη έχει ως εξής:




Με επιστολή που έστειλε στη zougla.gr ο δικηγόρος Ιωάννης Παναγιωτόπουλος (Α.Μ. ΔΣΑ 29711) δηλώνει ότι η διεύθυνση που αναφέρεται ως πιθανή στην επιστολή Βαλυράκη είναι δική του αλλά ουδεμία σχέση έχει με τον φερόμενο ως εμπλεκόμενο, συνεπώνυμο και συνονόματο συνάδελφό του, Ιωάννη Παναγιωτόπουλο, ούτε και υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Societe Generale, ούτε η σύζυγός του φέρει ή έφερε το επώνυμο «Σκουταροπούλου».

Απάντηση του επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη


Από το γραφείο του επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη εξεδόθη ανακοίνωση, η οποία απεστάλη σε όλα τα ΜΜΕ: «Ο κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και οι εταιρείες συμφερόντων του ουδέποτε είχαν ή έχουν οιαδήποτε σχέση με την εταιρεία Siemens.»
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...