Μιραλάς, ο μίστερ 004!

Μιραλάς, ο μίστερ 004!
  Αν θέλω να είμαι ειλικρινής, προσωπική άποψη για τον Μιραλάς δεν έχω. Φετινό αγώνα της Σεντ Ετιέν η, της εθνικής Βελγίου δεν έχω δει κι από τα προ 16 μηνών παιχνίδια του Ολυμπιακού με τους Γάλλους για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, δεν τον θυμάμαι να μου έκανε κάποια μεγάλη εντύπωση. Ένα γρήγορο, τεχνίτη έξω δεξιά θυμάμαι στο άκουσμα του ονόματός του. Από την στιγμή που ο Δ. Θεοδωρίδης κάνει σαν τρελός να τον φέρει, οφείλω να ψάξω τα στοιχεία του. Και καλώς η, κακώς, το πρώτο που κοιτάς είναι η φετινή χρονιά. Το πώς έπαιξε φέτος ο 23χρονος άσος.


  Όποιος, λοιπόν, ανοίξει το σάϊτ της έγκυρης γαλλικής εφημερίδας «Εκίπ» μπορεί να δει όλα τα στοιχεία του φετινού γαλλικού πρωταθλήματος κι άρα και τις εμφανίσεις του Μιραλάς, που έπαιξε σε σύνολο 38 αγωνιστικών στις 23, εκ των οποίων βασικός στις 14. Κι από αυτές τις 14, αντικαταστάθηκε στις εννέα, άρα έπαιξε πέντε ολόκληρα 90λεπτα.

  Με άριστα το «10» η Εκίπ τον έχει βαθμολογήσει κατά μέσο όρο σε αυτές τις συμμετοχές του με 4,4. Σίγουρα ένα πολύ φτωχό βαθμό. Είναι ενδεικτικό ότι μία φορά βαθμολογήθηκε με κάπως αξιοπρεπή βαθμό (6), ενώ άλλες εφτά φορές πήρε «5», άλλες τρεις φορές «4» κι άλλες τρεις φορές «3»…Κι όχι απλά δεν σκόραρε ούτε μία φορά, αλλά δεν έβγαλε ούτε μία ασίστ (εξ ου κι ο τίτλος, 004, με το 4 λόγω του μέσου όρου της βαθμολογίας του).

  Στο κύπελλο έπαιξε τέσσερα ματς, δύο βασικός και δύο ως αλλαγή και σε ένα από αυτά τα τέσσερα σκόραρε μία φορά. Άλλες δύο συμμετοχές είχε στο Λιγκ καπ, ως αλλαγή.

  Η Σεντ Ετιέν, όπως και πέρσι, τερμάτισε φέτος στην πρώτη θέση πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

  Σύμφωνα πάντα με τα ειδικά σχεδιαγράμματα της «Εκίπ», που απεικονίζουν επακριβώς τη θέση του κάθε παίκτη στο γήπεδο σε κάθε παιχνίδι, ο Μιραλάς από τα 14 παιχνίδια έπαιξε τα εννιά ως δεξί χαφ-εξτρέμ. Άλλα τρία παιχνίδια έπαιξε ως αριστερό χαφ-εξτρέμ και άλλα δύο ως δεύτερος επιθετικός.

  Κατά τον Θεοδωρίδη, στην εθνική Βελγίου ο Μιραλάς παίζει δεκάρι. Να υπενθυμίσω ότι το Βέλγιο στα προκριματικά του Μουντιάλ τερμάτισε στον όμιλό του μπροστά μόνο από την Αρμενία και την Εσθονία. Το προσπέρασαν όχι μόνο η Ισπανία, αλλά και η Βοσνία με την Τουρκία. Συνολικά 20 φορές διεθνής, με τέσσερα γκολ, εναντίον του Καζακστάν, του Λουξεμβούργου, της Ουγγαρίας (με πέναλτι) και της Σερβίας.

  Ο Μιραλάς στο περσινό γαλλικό πρωτάθλημα, σε σύνολο 38 αγωνιστικών, ήταν βασικός σε 18, δηλαδή χοντρικά στον ένα γύρο κι άλλες 12 έπαιξε ως αλλαγή. Είχε σημειώσει τρία γκολ και είχε τέσσερις ασίστ. Ακόμη είχε οκτώ συμμετοχές στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ (έξι ως βασικός), με ένα γκολ.

  Στη Λιλ ξεκίνησε από πιτσιρικάς, στα 18 του, με τρεις συμμετοχές ως αλλαγή (κι ένα γκολ) το 2004-05. Συνέχισε με 15 συμμετοχές (τρεις βασικός) κι ένα γκολ το 2005-06, έφτασε το 2006-07 23 συμμετοχές (11 βασικός) και δύο γκολ κι έκανε την καλύτερή του σεζόν το 2007-08 με 35 συμμετοχές 919 βασικός) κι έξι γκολ, κάνοντας και τη μεταγραφή του.

  Μακάρι να του βγει του Θεοδωρίδη η έμπνευση Μιραλάς. Και να μην έχει τα ίδια ο Ολυμπιακός με την άλλη ιδέα του, πέρσι, με τον Μαρέσκα, που κόστισε κι ο κούκος αηδόνι για τον σύλλογο.
sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...