Απαντάει αρνητικά…

Απαντάει αρνητικά… 
Δύσκολα ο Σωκράτης Κόκκαλης θα αποδεχθεί την πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη για την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Όλα δείχνουν ότι ο πρόεδρος των Πειραιωτών θα απορρίψει τα όσα του πρότεινε ο γνωστός εφοπλιστής, εκτός και αν γίνει η έκπληξη και ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου αποφασίσει να αποχωρήσει.


Ωστόσο, κανείς αυτή τη στιγμή δεν πιστεύει κάτι τέτοιο. Διοικητικοί παράγοντες θεωρούν ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση και δύσκολα θα υπάρξει θετική έκβαση στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών. Τις τελευταίες ημέρες γίνεται προσπάθεια προσέγγισης των Αγγελόπουλων, προκειμένου να πάρουν ένα μέρος ή ολόκληρη την ΠΑΕ άμεσα.

Δεν αποκλείεται οι ιδιοκτήτες του μπασκετικού τμήματος του Ολυμπιακού να πάρουν ένα ποσοστό των μετοχών της ΠΑΕ της τάξης του 5-10%. Από την πλευρά του, ο κ. Κόκκαλης φέρεται να κάνει ο ίδιος κάποιες συνομιλίες με επιχειρηματίες που μπορούν να πάρουν κάποια μικρά ποσοστά στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ και να συνεχίσει έτσι όπως είναι η ομάδα.

Μάλιστα, οι στενοί συνεργάτες του προέδρου δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να κάνει ο ίδιος την υπέρβαση και να καλύψει οικονομικά την Εταιρεία. Όσον αφορά τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αύριο ή το αργότερο τη Δευτέρα θα βρίσκεται στην Ελλάδα και θα περιμένει την απάντηση του κ. Κόκκαλη, θεωρώντας ότι η πρότασή του είναι ικανοποιητική από τη στιγμή που δέχεται να καθίσει στο τραπέζι και να διαπραγματευτεί.

Προτάθηκε ο Πελεγκρίνι!

Στη λίστα των υποψηφίων προπονητών να αναλάβουν τον Ολυμπιακό βρίσκεται το όνομα του Μανουέλ Πελεγκρίνι! Ο Χιλιανός τεχνικός απολύθηκε πριν από μερικές ημέρες από τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είχε κακή σεζόν και πλέον την ανέλαβε ο Ζοσέ Μουρίνιο. Μάνατζερ του 56χρονου κόουτς είναι ο γνωστός Χουάν Φίχερ, ο οποίος επικοινώνησε με τους Πειραιώτες και τους είπε: «Μπορώ να σας φέρω τον Πελεγκρίνι. Έχω συζητήσει μαζί του αυτό το ενδεχόμενο και τον ενδιαφέρει η προοπτική να εργαστεί στον Ολυμπιακό».

Όπως γράφει η εφημερίδα «Πρωταθλητής», το κασέ του Πελεγκρίνι είναι ανάλογο με εκείνο του Ζίκο και δεν ξεπερνάει το 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Ο Χιλιανός έγινε ιδιαίτερα γνωστός από την πορεία που είχε στον πάγκο της Βιγιαρεάλ. Πάντως, ο Πελεγκρίνι φαντάζει μια ενδιαφέρουσα περίπτωση όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά και για τις ισπανικές ομάδες που εξετάζουν αυτό το ενδεχόμενο.

Εφόσον ο Σωκράτης Κόκκαλης αποφασίσει να κρατήσει την ομάδα και να θέσει σε εφαρμογή το «Plan B», τότε θα εξεταστούν κάποια άλλα ονόματα για την τεχνική ηγεσία. Πέρα του Βαλβέρδε, δεν αποκλείεται να γίνει η έκπληξη με κάποιον εκ των Χιμένεθ, Φερέιρα, Ράμος ή να προτιμηθεί η λύση του Λεμονή ή του Αλεξανδρή.

* Στην Ελλάδα θα βρίσκεται περίπου στις 8 Ιουνίου ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ, ο οποίος έχει υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της πατρίδας του. Όπως γράφει η εφημερίδα «Φως», ο Πολωνός ενημερώθηκε από την διοίκηση του Ολυμπιακού ότι προτίθεται να τον κρατήσει και θα έρθει στην Αθήνα να συζητήσει τους όρους της ανανέωσης του συμβολαίου του.

* Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στην Αργεντινή που θέλουν τον Κριστιάν Λεντέσμα να επιθυμεί να γίνει παίκτης της Ρίβερ Πλέιτ. Ο μάνατζερ του «λύκου» φέρεται να ψάχνει ομάδα για τον πελάτη του, λόγω των όσων συμβαίνουν στα διοικητικά του Ολυμπιακού.
www.sport-fm.gr
Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...